x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær first mover med GAFFA i baghånden. 

Tori Amos: Speaking With Trees

Man kan ikke tænke på vred rock fra 90’erne uden også at lade tankerne vandre mod Tori Amos. Den legendariske musiker lyder dog knap så vred på sin nye single. DNA’et er intakt, men hun er vandret ud i skoven og bruger netop naturen til at komme videre og ovenpå efter en smerte. Det er rart, omfavnende, og så fungerer det.

Arca feat. Sia: Born Yesterday

“Born Yesterday” lyder af Sia, hvis Sia lavede mainstream electropop. Hos Arca er hendes stemme lagt hen over en vaskeægte EDM-powerballade, som ville gøre midt-2010’er-Diplo stolt. Uanset om man er til den mere elektroniske side af Sia eller ej: Det er en magtpræstation af en vokal, hun lægger for dagen på nummeret.

Brimheim: Favourite Day of the Week

Dansk-færøske Brimheim er på sejrstogt. Med denne ny single byder hun os endnu dybere ind i det univers, der omslutter debutalbummet, som gerne skulle komme i starten af 2021 – og det tyder simpelthen så vanvittigt godt. Singlen ”Favourite Day of the Week” handler om at finde hinanden i en tidlig kærlighedsrelation.

Malte Ebert: Mine venner er sindssyge

Efter alle hans Toppen af Poppen-optrædener føles det næsten helt naturligt, når Ebert synger på dansk. Denne gang handler det om ikke at være bange for at lade sit sande jeg skinne igennem. Særligt kontrasten mellem det balladelignende beat i verset og de dansable toner i omkvædet gør sangen til noget helt særligt.

Fabräk: 24

Danske Fabräk har med ”24” smidt deres tredje single – som nu viser en helt tredje side af duoen. Hvor punken før har været i fokus, lyder guitaren her næsten som en The Stone Roses-sang fra 80’erne, mens vokalen sender tankerne mod Kliché og Lars H.U.G.’s iørefaldende toneleje. Sublimt udspil.

Sam Fender: Spit of You

Forholdet mellem far og søn kan godt være et betændt et af slagsen. I ”Spit of You” er det netop dette tema, der er i fokus. Talentfulde Fender åbner her op om det svære forhold, han har haft med sin far med ordene ”I can talk to anyone/But I can’t talk to you”. Det gør ondt, og det føles samtidig så godt at lytte til.

Gro: High As a Kite

Gro laver elektronisk pop af højeste kaliber. På denne fjerde single viser hun også, hvordan hun rent kunstnerisk tager sig af et emne så svært som selvmord. ”High As a Kite” handler nemlig om følelserne, hun havde efter sin mors selvvmord. Man skulle ikke tro det, men nummeret er opløftende – og et must på efterårets playliste.

Ginne Marker: Titans

For to år siden udkom debutalbummet fra Ginne Marker, For Seasons to Come, og nu har Ginne endelig udgivet ny musik. ”Titans” er nemlig forløber for andet album, som lige er udkommet. Den lægger sig i forlængelse af Markers jazz-poppede lyd og handler om at være lavet af stjernestøv. En smuk tanke til en smuk sang.

Kylie Minogue feat. Years & Years: A Second to Midnight

Og med ét tog tidsmaskinen os med retur til 80’ernes oplyste dansegulv fuld af neonfarver og svedige kroppe. Kylie Minogue har slået sig sammen med popkometerne fra Years & Years, og resultatet er den slags sang, som kræver et dansegulv, en drink, og at man synger med af sine lungers fulde kraft fra start til slut.

Robert Plant & Alison Krauss: High and Lonesome

Det er lige før, at verdens eksistens ophører, når to så store navne som Plant (Led Zeppelins ikoniske sanger) og Krauss (27 Grammy-statuetter hjemme på hylden) slår hovederne sammen og skaber musik. ”High and Lonesome” er første udspil på deres kommende andet fælles album – som kun kan blive spektakulært.

Saveus: Bloodmoney

En af dette års bedste koncerter på Spot Festival kom fra Saveus, og med ”Bloodmoney” fortsætter han, hvor han slap. Sangen fortæller om, at vi lever i en verden, hvor den ypperste valuta er blodpenge. I stedet for at gå til af modløshed bruger Martin musikken til at skabe en form for fremdrift. Og bare wow.

White Lies: As I Try Not to Fall Apart

Nogle sange tager lang tid at komme igennem, andre bliver skrevet på ingen tid. Denne er en af dem, der er kommet direkte fra hjertet og maven, og resultatet er en poppet hymne, som kredser om, at mænd skal acceptere deres sårbarhed. ”Det er okay ikke at være okay,” lyder budskabet fra White Lies på denne nye single.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA