x

REPORTAGE: Halløj på badehotellet-stemning til P3 Guld

REPORTAGE: Halløj på badehotellet-stemning til P3 Guld

Årets P3 Guld-show var i høj grad en tv-produktion, med pre-producerede indslag, hvor P3 og DR flashede sig selv, med plads til prisuddelinger og flere gode live-bidrag. Drew Sycamore vandt den store pris, og Mekdes og Andreas Odbjerg og Tobias Rahim fik også lidt til kaminhylden.

De gennemgående værter Christian Bonde og Maria Fantino fra Curlingklubben kom hurtigt på arbejde. Efter indledningen, hvor det blev skåret ud i pap, at den gennemsnitlige DR1-seer på 61 år nu stod over for et ungdomsattack, men på en måde, så alle kunne være med. En bridgeblanding med lidt af det hele, lød introduktionen.

Men allerede ved første indslag svigtede teknikken. Selma Judith skulle på med harpe og ”Hollow Ground”. Men en ”lækker linse” ville ikke makke ret, og Bonde og Fantino måtte padle på en måde, der vækkede minder om GAFFA-Prisen i 2012. Dengang, hvor Simon Spies’ gamle lærred på Bremen Teater ikke ville makke ret, og to tredjedele af Drengene Fra Angora i mere end 20 minutter måtte freestyle, blandt andet hjulpet på vej af sidste led i Angora-kæden, Simon Kvamm, der spontant moonede for åben skærm i den direkte live-transmission, mens Medina ventede i kulissen, inden det historiske lærred blev klippet ned fra en stige med skarpklinget saks. ”Kult og kaos”, lød overskriften ganske rammende, jeg var selv til stede.

Helt så kaotisk gik det ikke i DR Byen, og programmet får næppe samme kultstatus som GAFFA-Prisen 2012, der blandt opnåede den særprægede ære at blive vist som tømmermænds-tv på TV2 Zulu i fuld længde 1. januar klokken 10 om formiddagen. Det lignede lidt, at DR’s lækre linse ville blive Bremen/GAFFAs pendant til det låste lærred, men miraklet indtraf, og pludselig var både harpe, Selma, strygere og fuldt band på skærmen

De pre-producerede indslag tog en anselig del af den samlede sendetid, hvor de fleste P3-værter kom i spil, Nak og Æd måtte se en due lade livet ved lastbil, og Kåre Quist fik en syngende lussing. Infernal instruerede curlingværterne i at sige ”hej røvhuller” i generationsbrobygningens hellige navn. Der blev i det hele taget sagt ”røvhul” virkelig mange gange. 

En del af de frække, sketch-modellerede indslag havde pæn underholdningsværdi, hvor andet balancerede på kanten af begrebet ”anstrengt humor”. Er det sjovt eller søgt at koble R. Kelly og Jeppe Kofods historik med teenagepiger på Borgen med kulturministeren i solbriller og efterfølgende sniffe på Frederiksberg Allé? 

Døm selv på lørdag klokken 21, hvor programmet løber over skærmen på DR1. Men da tilfældet vil være, at indeværende medie er dedikeret til musikken, vil det følgende være baseret på netop det. Publikumskontakt og nærvær er centralt, når live-musikken spiller, og her var oddsene for bedømmelse lidt udfordrede. Vi fra den udefrakommende presse så showet på en skærm og ikke i selve salen. Min fornemmelse var, at der manglede noget dynamik og interaktion. Som en god gammel kending i branchen efterfølgende udtrykte det (i øvrigt den stolte repræsentant for vinderen af Talentprisen, den skønne og charmerende Mekdes): ”Det var ikke som i gamle dage, hvor der var bands og musik over det hele, både til P3 Guld og P6 Rocker”.

Hverken nævnte label-legende eller undertegnede når DR1’s kerne-seer-alder, men var begge tættere på det end gennemsnittet denne aften i DR Byen. Men samme følelse af livemusik-fest mellem artister, publikum, presse og andre gratister virkede nedprioriteret i forhold til tidligere. Pre-pandemisk rettidig omhu, måske, men det var hurtigt ind og ud igen.

Vinderne

Nok om programlægning og logistik. Der var musik, der var prisvindere. Første pris blev uddelt til det autodidakte r&b-talent Mekdes, der fik netop det, Talentprisen. Og sikke en musikalsk charmetrold; et ægte menneske med vilje og gåpåmod, der har blikket rettet direkte mod stjernerne. I øvrigt i et stærkt felt, hvor ikke mindst Selma Judith brænder stærkt igennem med hudløs selvudlevering om psykiske generations-udfordringer, som hun ikke er ene om.

Andreas Odbjerg og Tobias Rahim blev hyldet for årets lytterhit for ”Stor mand”, der topper hitlister for tiden. Pænt underholdende takketale fra Odbjerg og primært Rahim, der i John Wayne-hat og bodytan til fulde lever op til sangtitlen.

Samme Odbjerg blev runner up til P3 Guld-prisen, der gik til Drew Sycamore, men all in the family: Odbjerg er medkomponisten bag Sycamores hit ”45 Fahrenheit Girl”. Drew Sycamore er i øvrigt gift med Liberty alias Mattias Kolstrup, der i 2007 vandt P3-Prisen sammen med Dúné, så nu har de begge en P3-Pris til samme kaminhylde.

Som noget nyt deler vinderen af P3 Prisen og P3 Talentet de 100.000 kroner, der tidligere er gået til vinderen af P3 Prisen, ligeligt mellem sig.

Live-musikken

Nævnte Selma Judith lagde stærkt ud. Lord Sivas musik er skræddersyet til radiofonien, og hans nutidige urban-stil har et snert af noget soft, amerikansk 80’er-vibe, som på ”Stjernerne” på P3 Guld. Coco O. stod stærkt med ”Soldier” med et overbevisende kvinde-statement, hvor der bliver kigget direkte ind i kameraet med fast blik, uden at lefle for nogen eller noget. 

Den senere vinder Drew Sycamore var, som hun bagefter udtrykte det, som en fisk i vandet på en scene også her. Statisk, der også var nomineret som årets talent, holdt en fest, og en kombination af Kidd, Tobias Rahim og Burhan G, der blandt andet var inde over metalguitar, ”In the Air Tonight” og andre eskapader, lukkede festen.

Halløj på badehotellet eller i det mindste DR Byen, se med på lørdag.

LÆS OGSÅ: Danske navne nomineret til MTV European Music Awards


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA