x

P3 GULD-VINDER MEKDES: ”Det er ret vildt, især når man bor i Kolding”

P3 GULD-VINDER MEKDES: ”Det er ret vildt, især når man bor i Kolding”

23-årige Mekdes vandt Talentprisen til P3 Guld og 50.000 kroner og nærmest stjal showet med sin umiddelbare glæde, da familien var med på en ”surprise” skærmforbindelse. Ægte glæde og med til at give begrebet ukrukket en ny dimension. Og den gode stemning fortsatte, da GAFFA fangede hende til en snak efter showet. Som noget nyt deler vinderen af P3 Prisen og P3 Talentet de 100.000 kroner, der tidligere er gået til vinderen af P3 Prisen, i øvrigt ligeligt mellem sig.

– Det sidste jeg nogensinde havde forestillet mig var, at min familie var med over skærmen, det var helt vildt.

Jeg har læst, at du kommer fra en klassisk håndboldfamilie uden dybe musikalske rødder, men at du selv har skabt det hele og er gået efter musikken, fra du var helt lille. Hvordan vil du kort beskrive rejsen fra dengang til i dag?

– Årh, jeg har bare vidst hele tiden, at det var musikken jeg ville, og har forberedt mig på at være en superstjerne, så længe jeg kan huske.  Bare en masse øvelse, og jeg fik hurtig let ved musikprogrammer, jeg forstod det bare.

Hvordan har du oplevet at være med i dag og så vinde talentprisen?

– Det er meget surrealistisk, jeg har aldrig prøvet at være her før, jeg anede ikke, hvad jeg gik ind til. Nu står jeg her med prisen i hånden, og det føles helt fantastisk. Det er ret vildt at opleve, især når man bor i Kolding, men det giver en masse energi.

Du har tidligere indirekte sagt nej til en pladekontrakt, det virker, som om at du har været meget opsat på at finde din egen vej og ikke blive dikteret, hvad du skal.

– Ja, men de sendte mig videre, og jeg endte med de rigtige.

Hvad vil du gerne formidle i ord og udtryk?

– Først og fremmest selvrespekt og fokus på at give hinanden noget i relationer. Teksterne er som en dagbog. Det er meget selvbiografisk, og sådan tror jeg altid, at det vil være. Det er altid mine tanker, der kommer ud, og hvis jeg ikke kan føle det, så skriver jeg det ikke.

Der er mange stærke kvindelige artister i øjeblikket, mærker du et særligt fællesskab?

– Ja, det er der, og det gør jeg. Der er så mange dygtige. Men nu bor jeg jo i Kolding og omgås ikke rigtigt andre artister i det daglige, så først og fremmest føler jeg bare fællesskab med alle dem, der laver musik. Jeg får meget kærlighed fra andre.

Hvordan kom du igennem corona og hvordan har 2021 været?

– Faktisk kom jeg fint igennem. Jeg har brugt tiden på at lære en masse ting og lave musik. Jeg har haft mere tid og har for eksempel lært at færdigproducere ting selv, det kunne jeg ikke før. Men det er så vildt nu, pludselig har jeg haft en masse koncerter, og det at vinde Talentprisen i dag; det bliver bare ikke bedre.

Hvordan ser 2022 ud for dig?

– Mit album bliver lukket nu og udkommer i starten af næste år, og så skal jeg på forårstur og håber på en masse festivaler.

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: Halløj på badehotellet-stemning til P3 Guld


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA