x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær first mover med GAFFA i baghånden. 

Alt-J: Get Better

Indierockerne fra Alt-J har udgivet en sand Bon Iver-inspireret, følelsesfuld sang med ”Get Better”. Den rolige vokal og fingerspillet på guitaren er med til, at man næsten kan se de gule og orange blade falde fra træerne i takt med sangens rytme. Nummeret rummer en tungsindighed, som passer perfekt til årstiden.

Dame Dearest: Seducing My Life Away

Skuespiller Emma Sehested Høeg er en kvinde af mange talenter, og nu er hun også ude som musiker under navnet Dame Dearest. Det er varmt, ømt og indbydende. Dame Dearest er både sensuel og temperamentsfuld, og så er hun en blanding af soul, pop og sensualitet pakket ind i nostalgi og tidsløshed.

Glitchi: WTF?

Danske Glitchis blander industriel rock med elektronisk synth fra 80’erne på denne single fra det kommende debutalbum, Cats Have Nine Lives. Det er eksperimentelt med manipulerede vokaler og tung distortion tilsat historien om at acceptere og håndtere de forskellige versioner af sig selv.

Iris Gold: Lover of My Own

Iris Gold elsker sig selv. Det burde vi alle gøre, og her er soundtracket til din egen rejse mod selvkærlighed. Sammen med Eurythmics-legenden David Stewart har hun endnu engang begået et humørløftende hippie-pop-nummer, man ikke kan lade være med at synge med på og danse til. En perfekt efterårsbooster.

Lydsyn: Abernes Planet

Uffe Lorenzens band Lydsyn arbejder i øjeblikket på deres debutalbum, og hvis det lyder bare en smule som denne single, er de på vej et godt sted hen. Præcis som på forrige single ”Kat ser kat” er det danske sprog i fokus rammesat af et uptempo, garagerocket syretrip, der er så smittende, at man ikke kan lade være med at synge med.

The Minds of 99: Under din sne

Et af Danmarks mest succesfulde bands har afsøgt en række forskellige genrestile siden Solkongen. Med ”Under din sne” lyder det som, at bandet er vendt retur til den lyd, de i første omgang stjal vores hjerter med. Det er en dansksproget midtempo-poprocksang og catchy som bare fanden.

Porcupine Tree: Harridan

Det er en gyngende basgang, der åbner for Porcupine Trees første single i 12 år. Progrock-pionererne har fortalt, at denne sang faktisk så dagens lys kort tid efter udgivelsen af The Incident fra 2009, men det er først nu, den er blevet færdig, og det er vi mange, der er meget taknemmelige for. Briterne er tilbage i topform.

Diana Ross: I Still Believe

Sammen med Diana Ross’ første album i over to årtier er ”I Still Believe” ude. Det er et skinnende diskotrack, der starter med forførende klaverspil, inden tempoet sættes op, og hofterne ikke kan stå stille. Ross’ DNA er intakt i denne blanding af 80’ernes diskohymner og en mere nutidig popbanger.

Hannah Schneider: We Will Be the Only Sound in the World

For første gang i syv år er Hannah Schneider tilbage som soloartist. Denne gang præsenteres vi for en underspillet melodi, hvor Schneiders vokal byder ind i et rum, hvor sårbarheden er i fokus. Og netop fordi den er så underspillet og er udpræget klaverbåren, suger det lytteren ind som en malstrøm af inderlighed.

Silk Sonic: Smokin’ Out the Window

En af de bedste ting, vi har fået i år, er BruneoMars’ og Anderson .Paaks projekt Silk Sonic. Få ting er nemlig så sexede som 70’er-stemning, bløde poptoner og vokalharmonier fra de to herrer. Denne single er ingen undtagelse. Selvom det er en trist historie om utroskab, der fortælles, er nummeret særdeles dansabelt.

Skt. Delarge: Misbruger

Et af de mest spændende navne på den danske hiphop-scene i øjeblikket er Skt. Delarge. Hans måde at reflektere over maskulinitet på en sårbar måde rammer lige, hvor det skal. ”Misbruger” er ingen undtagelse. Det er fortællingen om at bevæge sig på grænsen mellem at være en festglad ekstrovert og misbruger.

Velvet Volume: Mother and Man

Seneste udspil fra de talentfulde søstre handler om at undersøge og dekonstruere forholdet med femininitet, at vokse op mellem to kulturer og at hele tidligere generationers kriser. Resultatet er et velskabt rocknummer, der er mere stringent og har en knap så distorted lyd, som vi kender trioen for – og det klæder dem.

LÆS OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Velvet Volume fejrer splittelsen mellem to kulturelle verdener

Hør sangene nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA