x

DMA-vinder Andreas Odbjerg: "Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse"

DMA-vinder Andreas Odbjerg: "Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse"

Andreas Odbjerg vandt to priser til årets Danish Music Awards. Med trofæerne i hånden for Årets Nye Navn og Årets Sangskriver kan han kalde sig selv en af de største vindere af DMA 2021, der blev afholdt lørdag aften i Filmstationen Værløse. GAFFA fangede sangskriveren efter showet til en snak om, hvad det betyder for ham at få den anerkendelse.

Du har vundet to priser ud af fire nomineringer her til aften. Du har blandt andet vundet prisen Årets Sangskriver. Hvad betyder det for dig at vinde lige akkurat den pris?

– Jeg er meget rørt og meget glad og har svært ved at rumme det. Egentlig er jeg jo så privilegeret, at jeg står op hver dag og tager ud i studiet eller tager ud og spiller. Og det er jo for vildt. Men at vinde den her pris, det er jo en drengedrøm, der er gået i opfyldelse. Man vil nok altid gerne være den bedste. Da man var lille, ville man gerne være den bedste til fodbold og være den bedste i skolegården. Måske er det egentlig ikke så fornuftigt at føle en sejrsrus, når det lykkes. Men jeg tror, at det er det jeg gør nu. Det er nok meget menneskeligt at have det sådan.

Du har jo været på noget af en rejse i år. Hvordan vil du selv beskrive den?
Det er blevet et år, som jeg slet ikke havde turdet forestille mig. Jeg ville kalde mig selv arrogant, hvis jeg havde forventet det. Nogle gange er jeg lidt bange for, at det, at der kommer for mange gode ting lige efter hinanden gør, at jeg ikke kan nå at være taknemmelig nok for det hele. Men det er jeg virkelig. Men forestil dig at fylde 100 år og føde tvillinger samme dag. Der vil man også have svært ved at hive glæden ud af det hele. At føde børn som 100-årig er så nok lidt svært, kan man så sige. Men det er i virkeligheden det, jeg kæmper allermest med. Det der med, om jeg i virkeligheden kan nå at nyde det ordentligt. Jeg har jo altid drømt om det her, men så er branchen bare indrettet sådan, at alt sker inden for så kort tid.

Hvad skal du bruge dit næste år på?
– Jeg skal lave min plade, og så skal jeg jo spille min første festivalsommer. Og til foråret skal jeg på min første rigtige tour, der måske kommer til at dufte af at blive lidt hård. Ja, hvad skal jeg egentlig ellers lave. Jeg skal vel også nå ud og rejse og sidde ude på den der strand og kigge ud i intetheden.

LÆS OGSÅ: Danish Music Awards – og vinderne er...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA