x

Fem julesange til at ødelægge hyggen

Fem julesange til at ødelægge hyggen

Julen er som bekendt hjerternes fest, men hvis du er ved at drukne i hygge, kommer hjælpen her – fem sange til at ødelægge den gode stemning.

US Bombs: 12/25

Julen er hjerternes fest - en tid hvor familier og venner tager sig tid til at være sammen og mærke kærlighedens varme. Det er samtidig også det tidspunkt på året, hvor det er sværest at være hjemløs og ensom, og hvis der er en, der kender til det, er det skate-legenden og punkrockbandet US Bombs’ frontmand Duane Peters, der som 16-årig blev losset ud på gaden af sine forældre uden mad og tag over hovedet – og senere kom helt ud i tovene med misbrug, depressioner og armod. ”12/25” er den autentiske historie om en jul, hvor hovedpersonen er fyret, sparket ud af lejligheden af viceværten og ikke har andet end en tom sprutflaske og et stille håb for, at det bliver bedre næste år. Duane Peters ved om nogen, hvad han synger om.

Twisted Sister: I’ll Be Home For Christmas

I 2006 lavede Twisted Sister et helt album med julesange. Højdepunktet er denne hjerteskærende klassiker med Lita Ford på gæstevokal. Sangen blev til under første verdenskrig og handler om de amerikanske soldater, der nærede håb om at vende hjem til jul, men måtte sande, at det kun var en drøm, og at skyttegravene på de kolde europæiske vintermarker blev der, hvor de måtte tilbringe julen.

Sparks: Thank God It's Not Christmas

Fra Sparks' største album Kimono My House, hvor protagonisten elsker fest og farver – bare ikke julen med dens kedelige mondæne hygge inden døre i dårligt selskab.

D-A-D: Sad Sad X-mas

En glædelig jul? Næppe! Konen er skredet med penge og gaver, og det hjælper ikke, at sønnen forsøger at trøste med sin ubehjælpsomme heliumstemme. Til gengæld er det sjovt.

King Diamond: No Presents For Christmas

Lidt uhygge fra vores egen metalmester skal der også til. Der er ingen gaver til jul og heller til til Kings fans, der må affinde sig med en hjælpeløs tekst fra den ellers så træfsikre konceptmager:

There's no presents / not this Christmas / There's no presents / Tom and Jerry / drinking sherry
/ They don't give a damn

Godnat og sov dårligt!

LÆS OGSÅ: Salg af klassisk pladespiller skal hjælpe børnefamilier i julen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA