x

GUIDE: 30 internationale album, du skal glæde dig til i 2022

GUIDE: 30 internationale album, du skal glæde dig til i 2022

Vi er i gang med et nyt år, der byder på mange spændende albumudgivelser. Her er 30 album, du skal glæde dig til i 2022.

Den 7. januar: The Weeknd: Dawn FM

Den canadiske superstjerne udgiver sit femte album, opfølgeren til After Hours, der var blandt de mest streamede og solgte album globalt i 2020. Blandt de medvirkende gæster er Tyler, the Creator, Lil Wayne og producerveteranen Quincy Jones.

Den 14. januar: Cat Power: Covers

For tredje gang udgiver den amerikanske kunstner et coveralbum. Denne gang har hun fortolket sange af blandt andre så forskellige kunstnere som Frank Ocean, Nick Cave og Billie Holiday. ”Jeg elsker traditionen med at lave covernumre. Jeg synes, det er én af de største komplimenter, som du kan give en anden artist,” har Cat Power udtalt. 

Den 14. januar: Earl Sweatshirt: Sick

Den tidligere Odd Future-rapper er klar med sit fjerde soloalbum, som er inspireret af coronapandemien. Earl Sweatshirt udtaler i en pressemeddelelse: ”Da lockdowns ramte, kunne folk ikke flyve længere. En klog mand sagde, at kunst efterligner livet. Folk var syge. Folket var vrede og isolerede og rastløse. Jeg lænede mig ind i kaosset, fordi det var tydeligt, at det ikke skulle nogen steder. Disse sange er, hvad der skete, da jeg kom op i luften.”

Den 14. januar: The Lumineers: Brightside

Det amerikanske folkband udgiver deres fjerde album. Ifølge en pressemeddelelse tog The Lumineers hul på en ny kreativ proces, da de begyndte at arbejde på deres nye plade. Både indspilningsprocessen og indholdet er anderledes fra gruppens tidligere projekter. Hvor deres tidligere udgivelser i høj grad har fokuseret på historiefortælling, byder Brightside i højere grad på musikalske fortolkninger af følelser. Gruppen spiller i KB Hallen 9. februar.

Den 21. januar: Aurora: The Gods We Can Touch

Fjerde album fra den norske sanger og sangskriver med den kraftfulde vokal. Udgivelsen handler om skam, begær og moral, set gennem den antikke græske mytologi, og på hver af albummets 15 sange møder vi en ny gud. Ifølge pladeselskabet Decca er udgivelsen et både elegant, skønhedssøgende og provokerende album.

Den 21. januar: Years & Years: Night Call

Det engelske electropop-fænomen er klar med sit tredje album, det første som et soloprojekt for sanger og sangskriver Olly Alexander. Om albummet har Alexander udtalt, at han på grund af pandemiens begrænsninger ville have så meget begejstring på albummet som muligt.

Den 28. januar: Beirut: Fisher Island Sound

Det amerikanske band under ledelse af Zach Condon udgiver sit sjette album, der bliver et dobbeltalbum. Albummet startede ud fra en idé om at samle en række tidligere ep’er til en stor fysisk genudgivelse, men projektet fik hurtigt nye og mere omfattende ben at gå på.

”Da beslutningen blev taget om at genudgive denne samling, begyndte jeg at dykke ned i harddiske, hvor jeg ledte efter noget ekstra at tilføje til samlingen. Det, der startede som et par ekstra uudgivne numre fra mine formative indspilnings-år, voksede hurtigt til en hel ekstra plade af musik fra min fortid og et større projekt med at remixe og remastere alt, hvad jeg fandt for en god ordens skyld,” udtaler Zach Condon i en pressemeddelelse.

Den 28. januar: Alice Glass: Prey//IV

Den candiske sanger og sangskriver, tidligere kendt fra elektroduoen Crystal Castles, udgiver sit første soloalbum efter at have udsendt en solo-ep tilbage i 2017. Albummet indeholder blandt andet de tre singler, Glass har udgivet i 2021.

Den 4. februar: Animal Collective: Time Skiffs

Det eksperimenterende amerikanske indieband udgiver deres 11. studiealbum. ”Disse ni sange er kærlighedsbreve, nødsignaler, luftobservationer og afslapningssalmer, de indsamlede udsendelser af fire mennesker, der er vokset op og ind i parforhold og forældreskab og voksne bekymringer. Men de er gengivet med Animal Collectives enestående følelse af udforskende undren, som det altid er tilfældet,” lyder det i en pressemeddelelse fra pladeselskabet Domino om det nye album.

Den 4. februar: Black Country, New Road: Ants from Up There

Den eksperimenterende britiske indierock-septet udgiver deres andet album præcis 364 dage efter den anmelderroste debut For the First Time. Albummet indeholder 10 sange, der varer fra 54 sekunder til over 12 minutter – og i snit seks minutter.

Den 4. februar: Korn: Requiem

Den Copenhell-aktuelle metalband udgiver deres 14. album, som de beskriver som et af deres mere eksperimenterende, fordi bandet havde god tid i studiet under corona-nedlukningen.

Den 4. februar: Mitski: Laurel Hell

Den japansk-amerikanske indierock-singer-songwriter udsender sit sjette soloalbum. Hun beskriver albummet sådan: ”Jeg havde brug for kærlighedssange om ægte forhold, der ikke er magtkampe, som skal vindes eller tabes.” Hun fortæller videre, at albummet er temmelig uptempo og dansevenligt. Mitski kan opleves i Store Vega 10. maj.

Den 11. februar: Alt-J: The Dream

Det engelske, Mercury Prize-vindende indiebands fjerde album The Dream kommer til at blande true-crime historier og fortællinger om Hollywood med nogle af bandets mere personlige øjeblikke. 

Den 11. februar: Big Thief: Dragon New Warm Mountain I Believe In You

Det amerikanske indiefolkrockband udgiver deres femte album, som bliver et dobbeltalbum. De fire medlemmer Adrianne Lenker, Max Oleartchik, Buck Meek og James Krivchenia besluttede sig for at skrive om deres udvikling som individuelle mennesker, musikere og som selvvalgt familie, hvilket nu er blevet til et album, indspillet over fire distinkte sessioner. Gruppen kan efter planen opleves på VoxHall 14. februar og i Vega 15. februar.

Den 11. februar: Eddie Vedder: Earthling

Pearl Jam-sangeren udgiver sit tredje soloalbum og det første siden Ukulele Songs fra 2011. Albummet er produceret af Andrew Watt, der i 2021 modtog en Grammy som Producer of the Year for sit arbejde med så forskellige kunstnere som Ozzy Osbourne, 5 Seconds of Summer og Miley Cyrus.

Den 18. februar: Beach House: Once Twice Melody

Den amerikanske dreampop-duo er på vej med deres ottende studiealbum, som de udsender som fire ep’er frem til udgivelsesdagen. Albummet er udelukkende produceret af duoen selv, og for første gang er et live-strygerensemble med på en Beach House-plade. Duoen følger albummet op med en turné, der bringer dem til Falkoner Salen 9. juni.

Den 18. februar: White Lies: As I Try Not to Fall Apart

Den engelske post-punk-trio er på vej med deres sjette album, som er inspireret af både pop og prog-rock. Titelsangen, der er ude som single, handler om, at det er okay ikke at være okay. De hyppige Danmarksgæster følger albummet op med koncerter på Train og i Store Vega henholdsvis 24. og 30. april.

Den 25. februar: Johnny Marr: Fever Dreams Pts 1-4

Den tidligere The Smiths-guitarist udsender sit fjerde soloalbum, som bliver et dobbeltalbum. Marr har fortalt, Johnny Marr forklarer, at albummet indebærer et stort og nyt "vokabular af lyd", som han har arbejdet på mange år. "Der er et sæt af indflydelser og en meget bred lyd, som jeg har udviklet – faktisk siden jeg forlod The Smiths indtil nu, og jeg kan høre det på den her plade," siger Marr i en pressemeddelelse. 

Den 25. februar: Tears for Fears: The Tipping Point

Den britiske popduo, kendt for sofistikerede 80’er-hits som ”Shout”, ”Everybody Wants to Rule the World” og ”Sowing the Seeds of Love”, udgiver deres første album i 17 år. ”Før alting gik godt med dette album, skulle alting først gå galt, det tog flere år, men noget særligt sker, når vi stikker hovederne sammen. Vi har den her balance – en push-pull ting – og det fungerer virkelig godt,” forklarer bandmedlemmet Roland Orzabal omkring duoens nye arbejde.

Den 4. marts: Band of Horses: Things Are Great

Seattle-indierockbandet udgiver deres sjette album, det første i mere end fem år. Albummet er ifølge sanger og sangskriver Ben Bridwell deres til dato mest selvbiografiske og er inspireret af livet både før og under pandemien. Gruppen giver koncert i KB Hallen 26. februar.

Den 4. marts: Nilüfer Yanya: Painless

Den britiske indiepop-singer-songwriter udsender opfølgeren til sit tre år gamle, anmelderroste debutalbum Miss Universe, og hun beskriver selv udgivelsen som ”et album om følelser”.

Den 18. marts: Charli XCX: Crash

Den engelske sanger og sangskriver udgiver sit femte album, som skulle være mindre hyperpop-orienteret og mere klasssisk 80’er-pop-præget end forgængerne. Blandt de medvirkende navne er Rina Sawayama samt Christine and the Queens og Caroline Polachek, hvor de to sidstnævnte gæster singleforløberen ”New Shapes”. Albummet er inspireret af navne som Belinda Carlisle, Taylor Dayne og Janet Jackson.

Den 25. marts: Placebo: Never Let Me Go

Den britiske duo udgiver deres første album i ni år. "Never Let Me Go er musik for de ordentlige og de uordentlige, for natteravnene, aktivisterne og for dem, der tager pis på alt og alle, så de har noget at lytte til i deres fritid," fortæller bandet i en pressemeddelelse. Gruppen giver en udsolgt koncert i Vega 8. oktober.

Den 8. april: Father John Misty: Chloe and the Next 20th Century

Den tidligere så produktive satiriske sanger og sangskriver udgiver sit femte soloalbum under Father John Misty-aliaset efter fire års albumstilhed. Albummet kommer til at indeholde 11 numre og er ligesom alle forgængerne produceret i samarbejde med Jonathan Wilson. Singleforløberen "Funny Girl" er netop udsendt.

Den 8. april: Wet Leg: Wet Leg

Den britiske indierockduo har haft et pænt hit med ”Chaise Longue”, også på P6 Beat, og er blevet meget rost i hjemlandets presse, der blandt andet har kaldt musikken for ”festmusik for triste personer”. Gruppens musik udkommer på det velanskrevne pladeselskab Domino Records (Animal Collective, Arctic Monkeys, Cat Power med flere).

Den 8. april: Jack White: Fear of the Dawn

Den produktive multimusiker udsender efter fire års soloalbumpause, som han blandt andet har brugt til et album og en turné med The Raconteurs, hele to soloalbum i 2022. Først kommer Fear of the Dawn, og tre en halv måned senere Entering Heaven Alive.

Den 29. april: Bloc Party: Alpha Games

Det britiske indieband udgiver deres sjette album, vender tilbage til deres postpunk-rødder på deres første album i seks år. Udgivelsen byder desuden på samarbejder med producerne Nick Launay og Adam Greenspan, der tidligere har arbejdet sammen med kunstnere som Nick Cave, Idles og Yeah Yeah Yeahs. Gruppen spiller i Store Vega 14. maj.

Den 27. maj: Liam Gallagher: C’mon, You Know

Den tidligere Oasis-sanger udgiver sit tredje soloalbum. Weekenden efter giver han to udsolgte koncerter i den engelske by Knebworth for sammenlagt 160.000 personer. De to koncerter blev udsolgt samme dag, som billetsalget gik i gang. Herhjemme kan han opleves i lidt mere intime rammer på festivalen Syd for Solen i Søndermarken 10. juni, hvor han kommer til at optræde for op til 15.000 personer.

Den 24. juni: Porcupine Tree: Closure/Continuation

Det engelske progrockband med Steven Wilson i front udgiver deres første album i 13 år, efter at Steven Wilson i den mellemliggende tid har udsendt en stribe soloplader. Gruppen følger albummet op med en turné, der bringer dem til en udsolgt Falconer Salen 28. oktober.

Den 22. juli: Jack White: Entering Heaven Alive

Den produktive multimusiker udsender efter fire års soloalbumpause, som han blandt andet har brugt til et album og en turné med The Raconteurs, hele to soloalbum i 2022. Først kommer Fear of the Dawn, og tre en halv måned senere Entering Heaven Alive.

LÆS OGSÅ: Her er de mest solgte og streamede plader i England i 2021

Disse kunstnere er på vej med album, som endnu ikke har fået en udgivelsesdato:

Aaliyah – posthumt album fra r&b-stjernen, der døde ved et flystyrt i 2001

Arctic Monkeys

The Cure

Avril Lavigne

Machine Gun Kelly

Ozzy Osbourne

Rammstein

Rihanna

Rosalía

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA