x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær first mover med GAFFA i baghånden. 

Ida Gard – To drenge

Rytmen pulserer på Ida Gards seneste udspil ”To drenge”. Som en hurtig hjertebanken halser sangen af sted til en fortælling, der stiller spørgsmål til skæbnen. Hvordan ender to mennesker med samme betingelser to vidt forskellige steder i livet? Det er en autentisk og mærkbar historie, der sætter sit aftryk.

Mitski – Love Me More

Ingen skriver desperate og tragiske kærlighedssange på helt samme måde, som Mitski gør det. ”Love Me More” er fjerde single forud for hendes nye album. Det er et løbende synthpopnummer, hvor vokalen giver genklang i ens inderste, mens Mitski nærmest siddende på sine knæ messer ”I need you to love me more”.

Eddie Vedder – Brother the Cloud

Fingerspillet på guitaren er intakt, og det samme er Vedders letgenkendelige vokal på sangen ”Brother the Cloud”. En klassisk Vedder-hymne, som starter stille og får lov til at vokse sig større og større. Den følelsesfulde hymne drejer sig om, hvad der sker, når man mister en person, der stod en nær.

Jack White – Love Is Selfish

Den legendariske Jack White er taget tilbage til rødderne på sin seneste single. Den akustiske ”Love Is Selfish” sender nemlig tankerne mod White Stripes’ lyd og de ballader, duoen fik skabt. For det er en ballade, der stille svømmer afsted, som – til trods for nummerets titel – varmer i disse kolde vintermåneder.

Karl William ft. KIDD – Tæt på

”Jeg bakker ud, når de er tæt på / Derfor er min kreds ved at være knap så stor,” synger Karl William på ”Tæt på”. R&b-genren blandes med hiphop, og vokalen bevæger sig i krydsfeltet mellem at rappe og at synge. ”Tæt på” går lige i hofterne, og det er svært ikke at synge med på det fængende omkvæd.

Katinka Band – Rasteplads

Det varmer simpelthen så meget, at der er liv i Katinka Band igen, og ”Rasteplads” er endnu et nummer, der føles som et musikalsk kram. Nummeret lægger sig i den fineste forlængelse af det brand og den lyd, vi kender bandet for. ”Længe leve det liv” synger Katinka, og alt, du skal gøre, er at følge med.

Gents – Sweet Nothings

Der er dømt synth-nostalgi på ”Sweet Nothings” fra Gents. Københavnerduoen viser endnu engang, at de hører til som soundtracket til dansegulvet og soveværelset. Niels Fejrskov Juhls vokal brillerer i sin enkelthed og rammer lige i solar plexus. Tag nummeret med dig under armen, og du vil kunne klare alt.

Cat Power – These Days

Cat Power er ude med et nyt album, Covers, hvor hun – som titlen antyder – har lavet coverversioner af alle fra Frank Ocean til Nico. Og netop ”These Days” er en coverversion af Nicos nummer fra 1967. Det er roligt guitarspil tilsat en tilbagelænet vokal og følelsen af at sidde sidst på aftenen og gentænke sin tilværelse.

eee gee – Contraband

Sammen med nyheden om et kommende debutalbum – Winning – er danske eee gee klar med singlen ”Contraband”. Her viser hun endnu engang sine store kompetencer i at skabe sange i krydspunktet mellem moderne pop, klassisk sangskrivning og et strejf af country og americana i en ode til en svunden tid.

Stromae – L’enfer

Den belgiske musiker tager bladet fra munden og fortæller ærligt om sit mentale helbred på denne nye single. Det klaverbårne nummer ”L’enfer” bølger af sted, og til trods for, at det måske ikke er alle, der forstår de franske strofer, mærker man tydeligt alvoren i Stromaes røst, når han synger sig gennem nummeret.

Brimheim – This Week’s Laundry

Som sidste single inden det kommende debutalbum præsenterer Brimheim os for ”This Week’s Laundry”. Endnu en manifestation i, at hendes album er et, man i høj grad bør se frem til, med et virkelig catchy og medrivende omkvæd, der er svært ikke at synge med på. Endnu en lille perle fra dansk-færøske Brimheim.

Nicklas Sahl – Noise

Der er ingen tvivl om, at Nicklas Sahl for længst har vist os, at han ved, hvordan en solid popsang skal skæres – og her er ”Noise” ingen undtagelse. Sahl byder her ind til 70’er vibes og et budskab om, at det er svært at gemme sig fra det svære i livet, mens man alligevel forsøger at drukne sig selv i støj for at fjerne svære tanker.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2022: Afstemningen starter nu – gør din indflydelse gældende


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA