x

GUIDE: Her er februar måneds mest spændende koncerter

GUIDE: Her er februar måneds mest spændende koncerter

Genåbningen er et faktum: Fra 1. februar forsvinder alle coronarestriktioner, også på landets spillesteder, som siden 17. januar har måttet holde åbent for et siddende publikum på maksimum 500 personer i op til tre sektioner. I den glædelige anledning har vi fundet de mest spændende koncerter i februar, som der stadig er billetter til.

Red Warszawa – Så er der vaccine mod antabus

Det humoristiske og meget politisk ukorrekte metalband Red Warszawa var op igennem 90’erne og 00’erne stærkt repræsenteret på den danske metalscene, hvor de udgav hele otte studiealbum. Bandet blev for alvor kendte, da de i 1996 indspillede tre jingler for DRs Børneradio. Nu drager de landet rundt på turnéen Vaccine mod antabus.

Kan blandt andet opleves her:
28/1 Gimle, Roskilde
5/2 Konfus, Esbjerg
11/2 Forbrændingen, Albertslund
12/2 VoxHall, Aarhus

Mew og Danmarks Underholdningsorkester – Lydunivers i verdensklasse

Der er ingen tvivl om, at Mew har sat sit helt særlige aftryk på dansk musik. At opleve dem live er i sig selv en mindeværdig oplevelse. Nu har de dog slået pjalterne sammen med Danmarks Underholdningsorkester for kun at udvide deres skønne lydbillede. Det bliver nogle aftener helt ud over det sædvanlige.

Kan blandt andet opleves her:
30/1 Musikkens Hus, Aalborg
5/2 Musikhuset, Aarhus
6/2 Odeon, Odense
23/2 DR Koncerthuset, København

Sebastian Band – 50 års sangskat serveret

Sebastian er i sig selv en legende inden for dansk musik, og nu drager han endelig på sin 50-års jubilæumsturné, hvor han kommer rundt i hele landet. Det er nemlig 50 år siden, at Sebastian fik sit store gennembrud med Den store flugt i 1972. Det skal fejres, og du er inviteret med!

Kan blandt andet opleves her:
2/2 Magasinet, Odense
15/2-16/2 DR Koncerthuset, København
19/2 Skråen, Aalborg
27/2 Musikhuset, Aarhus

De Efterladte – stærkt comeback til liveland

Den har stået på flere års koncertpause for singer-songwriter-trioen De Efterladte, som nu endelig drager ud i det danske land for at spille op. Med sig har de albummet Skrevet i sand, som vi gav hele fem stjerner, da vi anmeldte dem. Musikken rammer nemlig en puls, der er helt særlig, og som virkelig skal opleves live.

Kan opleves her:
3/2 Radar, Aarhus
4/2 Klein, København

Marvelous Mosell – Mr. Marvelous er rejsende i good times

Trænger du til at danse vinterkulden væk fra din krop? Så er Marvelous Mosells koncerter et særdeles godt bud på en mulighed for at gøre netop dette. Humøret er højt, tøjet er kitsch, og melodierne går lige i hofterne. Det gør vi godt love – og vi tør også godt love, at vi ses på dansegulvet!

Kan blandt andet opleves her:
3/2 Richter, Gladsaxe
10/2 VoxHall, Aarhus
12/2 Posten, Odense
17/2 Platform K, Horsens

Mekdes – Vinderen af P3-talentet indtager landet

Et af Danmarks helt store stjerneskud, Mekdes, får nu lov til at vise sit værd som headliner på egen turne – hvor hun besøger hele 15 byer. Unge Mekdes har tidligere fået ros for sin tilstedeværelse på scenen og sin helt fantastiske vokal – to ting, der kommer til at gå op i en højere enhed, når hun først folder sig ud.

Kan blandt andet opleves her:
3/2 Gimle, Roskilde
11/2 Pumpehuset, København
25/2 Posten, Odense
26/2 Train, Aarhus

Halestorm – Melodisk power med stærk underholdningsværdi

Hvis du skal have blæst trommehinderne i smadder og virkelig mærke stortrommens buldren helt inde i hjertekulen, så er det Halestorm, du skal se live. Det roste hardrockband har brugt coronatiden på at skrive ny musik, og den tager de med under armen sammen med en uslukkelig tørst efter at optræde live.

Kan opleves her:
6/2 Train, Aarhus
7/2 Amager Bio, København

Jesper Binzer – Rock-koryfæ på egne ben

Der skal rockes godt og grundigt ud, når Jesper Binzer drager afsted på turne. D-A-D-frontmanden har udgivet sit andet soloalbum, Save Your Soul, og i den anledning giver Binzer en række koncerter – som uden tvivl kommer til at bestå af god gammeldags rock. Den slags, der river lidt i næsen.

Kan blandt andet opleves her:
11/2 Muzikhuset, Rønne
12/2 Tøjhuset, Fredericia
24/2 Black Box, Holstebro
25/2 Sabro Kro, Sabro

Gilli – Kæmpeshow fra en nutidens største

Billetterne blev revet væk, da Gilli i 2019 spillede i Store Vega, hvilket betød, at han blev nødt til at opgradere til noget større – og det gør han i høj grad. Koncerten med en af tidens største hiphop-navne herhjemme har altså været mere end to år undervejs, så forløsningen kommer helt klart til at blive en energieksplosion.

Kan opleves her:
11/2 Royal Arena, København

Katinka Band – hudløse, poetiske sange

Katinka har skiftet navn til Katinka Band for at understrege, at de i den grad er et band. Det er dog stadig Katinka Bjerregaards hudløse, poetiske sange, der er i fokus. Gruppen udgiver 4. februar deres tredje album, Ekstremsport, og du kan opleve nye og ældre sange live.

Kan opleves her:
11/2– Musikhuset, Rønne
19/2 – Slagelse Musikhus
24/2 – Turbinen, Randers
25/2 – Studenterhuset Aalborg
26/2 – Mantzius Live, Birkerød

Selma Judith – Sekstjernet oplevelse i vente

Den seks-stjernede Selma Judith tager sin harpe med ind på scenen og lokker med forførende toner og vredesudbrud. Albummet Getting Angry, Baby undersøgte nemlig, hvad det vil sige at være en vred kvinde, hvilket kun kan byde på en fuldstændig betagende aften, når Judith kan opleves i Store Vega.

Kan opleves her:
19/2 Vega, København

When Saints Go Machine – Connaisseurs i live, lyd og lys

Den elektroniske trio fra When Saints Go Machine er om nogen erfarne på den danske livescene, og nu drager de endnu engang ud på turne. Gruppen tager deres seneste album Emotional med under armen, når de inviterer ind til en altopslugende electro-oplevelse – noget, de har brilleret med i mange år.

Kan blandt andet opleves her:
25/2 VoxHall, Aarhus
26/2 Studenterhuset, Aalborg

Yves Tumor – amerikansk genrejonglør

Yves Tumor fortsætter med at udfordre med sit eklektiske musikalske univers. Den anmelderroste amerikanske sanger og sangskriver sammenblander på original vis psychrock, electronica, noise og moderne pop i et forunderligt, tempofyldt lydunivers. 

Kan opleves her:
28/2 Vega, København

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen: Til sommer kan vi kramme og gå på festival


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA