x

STINE BRAMSEN: "Girl power får mig altid på dansegulvet"

STINE BRAMSEN: "Girl power får mig altid på dansegulvet"

Stine Bramsen er aktuel med singlen "What I Want You to Do" og har mere musik og koncerter på vej. Vi har bedt hende vælge otte sange, der betyder noget særligt for hende. Hør sangene på en playliste nedenfor.

Den her husker jeg tydeligt fra min barndom:

“Forårsdag” med Anne Linnet

Det er lyden af min mors stue en stille søndag i april og lyden af min herlige lille folkeskoles kor, hvor jeg fik lov at synge duet i tredje vers med min bedste veninde.

Den her forbinder jeg med min første forelskelse:

“Out of Reach” med Gabrielle

Den hørte jeg på repeat i en sovebus på vej til Sydfrankrig med ungdomsskolen, mens jeg tudede over, at min første rigtige kæreste og jeg havde slået op. Det var ren teenagekliché og hjertesorg.

Den her gør mig virkelig sentimental:

“Re:stacks med Bon Iver

Fra mit all time favourite-album For Emma, Forever Ago. Den har så smuk en tristesse og rammer mig hver gang. Det er følelsen af de byrder og ar, vi alle bærer rundt på, som man har forsøgt at drikke væk, og så vågner man næste morgen og synker bare endnu længere ned i mørket og stilheden. Men den har også lys og lidt håb. Så smuk en balance. Vokal og guitar. Bom. Elsker det.

Den her er min ultimative partystarter:

“Good As Hell” med Lizzo 

Girl power får mig altid på dansegulvet, og Lizzo leverer den perfekte provokerende, herligt selvfede vibe, som jeg har brug for at tappe ind i, når festtøjet og -humøret skal findes frem. Det er sexet og flabet og fuld af soul.

Den her ville jeg ønske, at jeg selv havde skrevet:

”Valerie” med Amy Winehouse 

Kæmpe kærlighed til det, Amy Winehouse nåede at efterlade os. Kæmpe talent med vild indlevelse og vokal, og ”Valerie” er bare et udødeligt hit, som er så velskrevet og simpelt. Og så ville den passe godt ind på min nye plade.

Den her roterer nonstop lige nu:

”Klap for Fædrelandet” af Zar Paulo

Totalt catchy og drillende stikpille til danskheden, som jeg har mega optur over. Retro og modigt på en gang. Glæder mig til at følge det band!

Den her vender jeg altid tilbage til:

”Tous Les Mêmes” med Stromae

Det er musik, jeg aldrig selv ville kunne lave, og den gør mig både rørt og giver mig lyst til at danse og flytte til Paris og åbne en natklub. Jeg bliver tilsyneladende aldrig træt af den sang og synes, Stromaes kunstneriske niveau er meget inspirerende.

Den her skal spilles til min begravelse:

”(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” med Aretha Franklin

Fordi den start altid har bevæget mig, og der ikke findes noget større end Arethas stemme. Og så tænker jeg, den kunne være en hyldest til mine elskede, som har givet mig et godt og meningsfyldt liv ved at lade mig være lige præcis den følsomme, impulsive, stædige og stærke kvinde, jeg havde brug for at være. Den skulle gerne give alle et smil på læben, mens de skråler med og lader en lille tåre trille.

LÆS OGSÅ: De bliver store i 2022: Zar Paulo giver koncerter med rost hitsingle i ryggen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA