x

BAKSPEJLET: Da Dimebag Darrell blev skudt og dræbt på scenen – af en fan

BAKSPEJLET: Da Dimebag Darrell blev skudt og dræbt på scenen – af en fan

I BAKSPEJLET-sektionen ser vi tilbage på nogle af de kendte og mindre kendte, mindeværdige øjeblikke i musikhistorien. I dag en meget tragisk historie.

Guitaristen Dimebag Darrell, der blandt andet spillede i Pantera og Damageplan, blev skudt og dræbt under en koncert med sidstnævnte i Columbus, Ohio den 8. december 2004.

Den 25-årige Nathan Gale løb op på scenen på natklubben The Alrosa Villa, før bandet overhovedet havde nået at spille sin første sang færdig, og skød ham flere gange med en pistol. Darrell blev erklæret død kort efter, 38 år gammel.

Gale fortsatte derefter handlingen ved at skyde og dræbe sikkerhedsvagten Jeffrey "Mayhem" Thompson, som forsøgte at afvæbne Nathan med en tackling. En natklubmedarbejder og en fan blandt publikum gjorde også tapre forsøg på at afvæbne ham og hjælpe de sårede, men begge blev ligeledes dræbt.

Det var først, da politibetjenten James Niggemeyer tre minutter senere trådte ind på natklubben og skød morderen i hovedet, at ugerningen var forbi. På det tidspunkt havde Nathan Gale allerede såret yderligere tre personer.

Det bagvedliggende motiv for handlingen er aldrig blevet opklaret. Teorierne er, at det kan handle om alt fra, at den muligvis skizofrene Gale troede, han havde skrevet de tekster, som Pantera sang, til, at han var ked af, at bandet var gået i opløsning året før. Gale var kendt som en stor fan af Pantera. De nævnte teorier er baseret på Gales historie om psykiske problemer og fund, politiet har gjort efter forbrydelsen.

Darrell Lance Abbott var Dimebag Darrells rigtige navn. Flere musikere som Slipknots Corey Taylor, Eddie Van Halen og Fear Factorys Dino Cazares valgte at komme og hylde ham ved en mindehøjtidelighed. Man arrangerede også en årlig mindekoncert og velgørenhedsgalla ved navn Dimebash, der dog ikke er blevet afholdt siden 2020. 

Dimebag blev begravet med en af ​​Eddie Van Halens guitarer i en kiste designet af bandet Kiss. Dette skyldes, at han blot et par uger før sin død havde bedt Eddie Van Halen om en kopi af den specifikke guitar, man kan se på bagsiden af albummet ​​Van Halen II. "Dime var en original, og kun én original fortjener originalen," sagde Eddie Van Halen ved begravelsen. 

LÆS OGSÅ: Mor navngiver sine børn Metallica, Slayer og Pantera

Hør vores "Old Music Friday"-playliste:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA