x

1999 - Grammyer med Ginman/Jørgensen

1999 - Grammyer med Ginman/Jørgensen

Sort Sol kapitel 4 - 1999

Sort Sol fejrer i år 25-års jubilæum. I den forbindelse fortæller GAFFA.dk i samarbejde med gruppens fanklub Sort Sol Society bandets historie i 25 kapitler med et nyt kapitel cirka hver 14. dag. Vi tæller baglæns og begyndte derfor med 2002 for i slutningen af året at ende med gruppens debut i 1977. Vi lover, at der dukker masser af overraskelser op undervejs, bl.a. billeder fra Sort Sols private arkiver.


1999 er ikke et år, hvor Sort Sol er særligt aktive i offentligheden, men indadtil arbejder de med at bygge deres eget studie i en tidligere militærbunker på Holmen i København. Studiet får navnet “Dog Star Studio” med en hilsen til deres gamle sang “Dog Star Man” fra 1993-albummet "Glamourpuss".

Forsanger Steen Jørgensen fejrer desuden store triumfer med sit samarbejde med jazzbassisten Lennart Ginman (billedet). De to har i slutningen af 1998 udgivet albummet “Ginman/Jørgensen” med musik af Ginman og tekster af Jørgensen. Albummet byder på en original bladning af Steens dybe og croonende stemme, Ginmans karakteristiske kontrabas og en filmisk, triphoppet lyd. I starten af 1999 kåres albummet til “Årets danske album” i GAFFA, og det bliver nomineret til seks Grammyer, hvor det får de to, “Årets danske udgivelse” og “Årets danske producer” (Lennart Ginman).

Et andet Sort Sol-medlem, der markerer sig i offentligheden, er bassist Knud Odde. Han har gennem en længere årrække været aktiv som billedkunstner og er nu ved at få et internationalt gennembrud, bl.a. gennem flere udstillinger i New York. Han bliver også portrætteret i flere danske dagblade. 
     
   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA