1993 - Glamourpuss

1993 - Glamourpuss

Sort Sol-føljeton kapitel 10

Sort Sol fejrer i år 25-års jubilæum. I den forbindelse fortæller GAFFA.dk i samarbejde med gruppens fanklub Sort Sol Society bandets historie i 25 kapitler med et nyt kapitel cirka hver 14. dag. Vi tæller baglæns og begyndte derfor med 2002 for i slutningen af året at ende med gruppens debut i 1977. Vi lover, at der dukker masser af overraskelser op undervejs, bl.a. billeder fra Sort Sols private arkiver.


1993 er året, hvor Sort Sol efter knap tre års albumpause udgiver “Glamourpuss”, der får fremragende anmeldelser og bliver deres bedst sælgende album - og en af de bedst solgte danske rockplader i 90’erne.

Albummet ligger i forlængelse af den mere tilgængelige lyd, der med det forgående album “Flow My Firetear” for alvor bragte Sort Sol op fra undergrunden. “Glamourpuss” er produceret af Sort Sol i samarbejde med Flemming Rasmussen, kendt for sit arbejde med så forskellige kunstnere som Anne Linnet, Her Personal Pain og Metallica.

“Glamourpuss” byder både på melodiske rocknumre som singleforløberen “Popcorn”, mere aggressive, men stadig melodiøse sange som “Dog Star Man” og “Shaheeba Bay”, stemningsfulde ballader som “Let Your Fingers Do The Walking” og den over syv minutter lange, psykedeliske og indisk inspirerede “Bangalore Flow” med jazzmusikeren Ole Theill på tablas.

Af andre gæstemusikere kan nævnes den gamle Gasolin’-bassist Wili Jønsson - der også var med på “Flow My Firetear” - og korsangeren Alex Nyborg Madsen, på daværende tidspunkt sanger i både Savage Affair og Led Zeppelin Jam og populær P3-vært, kendt for bl.a. “Maskinen” og det erotiske program “Erotica”.

Om albummet siger forsanger Steen Jørgensen i dag til GAFFA: - ”Glamourpuss” er meget løs og spontan, og der er direkte fejl på den. Det er ikke den bedst producerede af vores plader, men det er nok den bedste samling sange, vi har lavet. Der er mange rigtig gode sange på det album.

Trommeslager Tomas Ortved føjer til: - Det lykkedes os at skrælle tingene ind til det essentielle og skære det overflødige fra. Vi var ikke så søgende, vi var ovenpå.

Guitarist Lars Top-Galia bemærker: - Der var sjovt nok mange, der i starten sagde til os, at det var en mørk og indadvendt plade, som vi ikke skulle regne med solgte så meget. Det var også en plade, hvor vi i høj grad producerede selv, og for et forholdsvis lavt budget. F.eks. måtte studietiden overhovedet ikke overskrides. Så det er lidt skæbnens ironi, at det er blevet vores bedst solgte album.

Et bevis på, at Sort Sol nu for alvor er kommet i de etableredes rækker, er, at de medvirker i familie-TV-talkshowet “Det’ Dan’s” med Dan Rachlin som vært - og i det hele taget hyppigt er at finde i trykte og elektroniske medier.

Albummets succes rækker langt ind i 1994, hvor det både bliver til Grammyer, singler, videoer og turné. 
     
   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA