x

1986 - Ligblege og sortklædte

1986 - Ligblege og sortklædte

Sort Sol fejrer i år 25-års jubilæum, og det markerer de med opsamlingsalbummet "Circle Hits The Flame - Best Off..." I den forbindelse fortæller GAFFA.dk i samarbejde med Sort Sols fanklub Sort Sol Society gruppens historie i 25 kapitler med regelmæssige nye kapitler. Vi tæller baglæns år for år og begyndte derfor med 2002 for i slutningen af året at ende med bandets debut i 1977. Der dukker masser af overraskelser op undervejs, bl.a. billeder fra Sort Sols private arkiver.

Billede: Kenneth Havgaard

Sort Sol så i 1986 bl.a. sådan ud

Guitarist Lars Top-Galia: - Det er et pressefoto. Det er den koldeste fotosession, vi har lavet. Kenneth Havgaard havde et uopvarmet atelier, og det var den vinter, hvor det var så koldt. Vi blev syge flere af os. Det var et forsøg på at tage et pladeomslag til "Everything…" (albummet fra 1987, red.), som vi ikke syntes var stærkt nok, og så blev det brugt som pressebillede. Ikke at det blev sendt ud til så mange, og vi ville også reklameres for, og vi fik meldingen fra vores pladeselskab med en skoggerlatter: "Der er da ingen, der vil have jer stående i et udstillingsvindue." Så skiftede vi pladeselskab.

Er det ikke lidt en overdrevet udgave af den sortklædte, ligblege 80’er-post-punk-stil, I dyrker?:
- For os var det helt naturligt. Vi er født sådan, siger Lars og uddyber: - Billedet er lidt i stil med Gunnar Larsen, den danske modefotograf, der var et stort navn i Paris. Der er meget lys bagfra. Det var også derfor, vi ikke brugte det som coverfoto. Vi kunne se, at det ville blive outdated hurtigt
Sort Sol turnerer i Tyskland og Sverige, og om sommeren spiller gruppen endvidere på Island og i september i England.

Ellers går det meste af året med indspilningerne til gruppens næste album, der bliver produceret af svenske Ulf Lundquist, også kendt som "4-Eyed Thomas".

Forsanger Steen Jørgensen får dog tid til at spille en birolle i "Et Skud Fra Hjertet", instrueret af Kristian Levring, der senere bliver kendt som en af de fire dogmebrødre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA