x

1985 - Kopi af Kenny Rogers - og ny guitarist

1985 - Kopi af Kenny Rogers - og ny guitarist

Sort Sol fejrer i år 25-års jubilæum, og det markerer de med opsamlingsalbummet "Circle Hits The Flame - Best Off..." I den forbindelse fortæller GAFFA.dk i samarbejde med Sort Sols fanklub Sort Sol Society gruppens historie i 25 kapitler med regelmæssige nye kapitler. Vi tæller baglæns år for år og begyndte derfor med 2002 for i slutningen af året at ende med bandets debut i 1977. Der dukker masser af overraskelser op undervejs, bl.a. billeder fra Sort Sols private arkiver.

Sort Sol overrasker i efteråret ved at udsende ep’en Sort Sol med fire coverversioner, "four attemps in the grand pop genre", som der står på coveret. Sangene er "Ruby, Don’t Take Your Love To Town", "I Heard A Forest Praying", "El Toro" og "The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore", alle indspillet af flere forskellige kunstnere, men mest kendt i udgaver med hhv. Kenny Rogers’ fra 1969, Johnny Mathis fra 1958, Elvis Presley fra 1963 og The Walker Brothers fra 1966. Førstnævnte bliver bandets første rigtige hit og har den tidligere Voxpop-sangerinde Elisabeth Gjerluff Nielsen på kor, og på ep’en crooner Steen Jørgensen mere end tidligere.

Kort før udsendelsen af ep’en lykkes det omsider Lars Top Jensen, der nu kalder sig Lars Top-Galia, at få en fod inden for hos Sort Sol, da gruppen selv kontakter ham for at få en ekstra guitarist til en koncert i Saltlageret. Top-Galia gør så god en figur, at han også får lov til at spille med gruppen ved den stort anlagte støttekoncert Rock For Afrika i Idrætsparken i september - Danmarks svar på Live Aid. Her spiller de "Ruby..." og "Ghost Rider".

Top-Galia bliver fuldgyldigt medlem af gruppen, og følger også med, da den i slutnigen af året tager på turné i Holland med den svenske garagerockgruppe Leather Nun.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA