x

1982 - USA-turné og sideprojekter

1982 - USA-turné og sideprojekter

Sort Sol fejrer i år 25-års jubilæum, og det markerer de med opsamlingsalbummet "Circle Hits The Flame - Best Off..." I den forbindelse fortæller GAFFA.dk i samarbejde med Sort Sols fanklub Sort Sol Society gruppens historie i 26 kapitler med regelmæssige nye kapitler. Vi tæller baglæns år for år og begyndte derfor med 2002 for i slutningen af året at ende med bandets debut i 1977. Der dukker masser af overraskelser op undervejs, bl.a. billeder fra Sort Sols private arkiver.

Sods spiller igen i udlandet, nemlig seks koncerter i Holland i januar. I marts spiller de herhjemme til festivalen Nosferatu Festival, arrangeret af bl.a. det senere medlem Lars Top Jensen, og medvirker på den følgende pladeudgivelse i september (billedet er coveret) med nummeret "7000 SR".

I efteråret spiller Sods under navnet Sort Sol i USA i forbindelse med kulturfremstødet Scandinavia Today, et arrangement, de først er kommet med til efter selv at have henvendt sig til komitéen bag fremstødet adskillige gange. Gruppen må også selv booke sig hos spillestederne i USA. Under turnéen møder de amerikaneren Chris Butler, som de overtaler til at producere deres næste album.

I løbet af året når de fire Sods-medlemmer også at være aktive i andre sammenhænge. Således begynder bassist Knud Odde at udfolde sine maletalenter sammen med bl.a. Lars Ravn, mens Steen Jørgensen de næste par år også synger og spiller kornet i den eksperimenterende gruppe Grønvirke. Tomas Ortved spiller trommer i Tina Talks og de følgende år desuden med en række andre bands, live og i studiet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA