x

Coldplay har 20 nye sange klar

Coldplay har 20 nye sange klar

Coldplay skøjter rundt fra den ene prisoverrækkelse til den næste for tiden - når de mange koncerter overalt i verden ellers tillader det. Alligevel får bandet tid til at skrive nye sange og har allerede nu omkring 20 nye sange på lager, fortæller Coldplay-guitaristen Jonny Buckland til GAFFA i forbindelse med de mange kåringer, som GAFFAs læsere beærede bandet med (læs mere i GAFFAs januar-nummer).

- Vi skriver hele tiden, når vi turnerer. Vi har omkring 20 nye sange, hvoraf i hvert fald en håndfuld er virkelig gode, synes vi. Til det seneste album havde vi skrevet mellem 20 og 30 sange, men vi gik i studiet med 12 udvalgte, som vi gerne ville indspille. Og så skrev vi yderligere fem-seks nye, mens vi var i studiet, siger Jonny Buckland.

Bandet har holdt knap en måned fri fra turnélivet, men drager i næste uge igen til Nordamerika på en omfattende turné, der inkluderer 27 koncerter. Årets første koncert finder sted i Orlando den 21. januar, og sidste koncert på Nordamerika-turnéen afholdes i Minnesota den 23. marts. Bandet vender derefter tilbage til en mindre Europa-turné med 14 koncerter på tre uger med start i Lille i Frankrig den 27. marts.

- Men så skal vi sandsynligvis tilbage til USA og Canada igen. Amerika er så stort, og vi føler egentlig ikke, at vi klarer det så godt, som folk siger. Vi har turneret meget, men vi har faktisk kun været i 14-15 byer, og der er et par stykker mere! I foråret spiller vi mindre koncerter mange af de steder, vi ikke har været. Og jeg vil for eksempel også gerne til Nashville, "the home of country". Sidste år hørte vi ret meget country, da vi turnerede - Johnny Cash, Gram Parsons osv.

Efter endnu en USA-tour vender Coldplay tilbage til Europa og en masse festivaljobs, og forventer dernæst at skulle til både Australien og
Fjernøsten.

- Men så kan vi forhåbentlig også få tid til at lave en plade mere. Det kan vi allerede nu mærke, at vi har lyst til.

Har den megen succes ændret jeres liv?

- Det er svært at vide. Lige nu turnerer vi bare, så det er bare det samme som før, og vi har ikke haft tid til at sætte os ned og vurdere, hvordan vores liv har ændret sig. Men jeg er da sikker på, at det har det. Jeg bliver genkendt en smule mere, men stadig meget sjældent!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA