x

Dansk band skriver udlandskontrakt efter Eurosonic-optræden

Dansk band skriver udlandskontrakt efter Eurosonic-optræden

I forbindelse med den store showcase-festival Eurosonic i Holland i weekenden lykkedes det for det nye danske band Envolope at indgå en aftale med det hollandske pladeselskab AG Music om i første gang at få udsendt dobbeltsinglen ”Morning Girl/Stay” fra albummet ”Stay”, der oprindeligt blev udsendt i Danmark i oktober 2001.

AG Music er et nyt pladeselskab med fokus på indiepop/rock og singer-songwriter-kunstnere, og de har indtil videre haft stor succes med nationale bands og solister. Selskabet hørte første gang Envelopes album ved den tyske showcase-festival Popkomm og inviterede dem derefter til Eurosonic for at opleve dem live.

Det er det svenske pladeselskab Turmic Records, der står for udgivelsen af Envelopes musik, som indtil videre er udsendt i Danmark, Norge, Sverige og Korea. Og med den nye aftale med AG Music findes bandets musik også i Holland, Belgien og Luxembourg.

Envelope arbejder for tiden på deres næste album, der produceres af Sir George Martins tidligere assistent Mark Berry. Berry har blandt andet arbejdet med navne som David Bowie, Duran Duran og Talk Talk.

- Mark Berry fik også fingrene i ”Stay”-albummet på Popkomm-messen sidste år. Senere på året var han i Stockholm for at producere en plade. På vej hjem ringer han og spørger, om vi har tid til at mødes. Det har vi selvfølgelig, så han slår et smut forbi København på vej hjem til US, fortæller Jesper Valentin Holm, der har været bandets trommeslager, siden den originale trommeslager Morten Steenhold på tragisk vis blev kørt ned og dræbt nytårsaften 1998/99. Jesper fortsætter:

- Mark Berry er meget begejstret for ”Stay” og synes, det er nogle fantastisk gode sange og siger, at han gerne vil producere den næste plade. Han har senere hjulpet os med at komme i kontakt med et canadisk/amerikansk pladeselskab, som vi pt. forhandler med angående indspilningerne. Mark har endvidere udgivet sangene ”Stay” og ”Morning Girl” på en compilation-cd, som hans eget pladeselskab Attack Records har udsendt til radiostationer og collegeradiostationer i USA og Canada.

Envelope vandt i april 2002 konkurrencen Indie Band Search 2002 udskrevet af det amerikanske pladeselskab Mod Music. Compilation-cd’en ”Indie Choice” med de 16 bedste sange er netop udkommet i Amerika, og det legendariske musik- tidsskrift Billboard gav udgivelsen følgende ord med på vejen: "If you´re an A&R exec in a shopping mood, Indie Choice is a must hear."

Læs mere om Envelope her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA