x

Marie Frank om samarbejdet med Howe Gelb

Marie Frank om samarbejdet med Howe Gelb

Som tidligere skrevet på GAFFA.dk er Marie Frank aktuel med minialbummet "Swimmingly" den 19. maj, men hun er også aktuel på Giant Sand-sangeren Howe Gelbs nye soloudspil "The Listener" samt på en del af hans Europaturné.

Her fortæller Marie Frank om sit møde og samarbejde med den højt respekterede alternative country-rocker:

- Howe Gelb har jeg været stor fan af, siden jeg så ham første gang på Huset i Århus tilbage i 1994. Så var han i Danmark hele sidste sommer, fordi hans danske kone Sofie skulle føde. Jeg fandt ud af, at han spillede nogle små koncerter på Café Mozart i Århus, så jeg tog derned en dag, og dér sad han, udenfor sammen med Nils Grøndahl fra Under Byen, som introducerede mig for Gelb. Han spurgte, om jeg ikke ville komme op på scenen og synge en sang med ham. Jo, svarede jeg, men det bliver nødt til at være "Wonder" (fra Giant Sand-albummet "Ramp" fra 1994, red.), som var den eneste, jeg kunne udenad. Den havde han dog glemt, så jeg lærte jeg ham akkorderne igen, og vi spillede sangen samme aften. Hen over sommeren gæstede jeg tit hans koncerter her i byen. Og han inviterede mig ud i Feedback-studiet, hvor han arbejdede sammen med Under Byen, og jeg introducerede ham for nogle musikervenner, som jeg vidste ville blive dybt beærede over at arbejde sammen med ham, fortæller Marie Frank og fortsætter:

- En dag, jeg var der, sad han og skrev nede på Cafe Mozart, og han inviterede mig med i studiet for at indspille en sang, der hverken var helt eller halvt færdig. Det er den måde, han arbejder på; han griber alt, hvad der er i luften lige nu og her, og han går ikke så meget op i, om tingene er færdige. Det er også derfor, det har den energi, det har. Så jeg indsang en sang, som han ikke havde teksten færdig på, og han rodede rundt i sine papirer og sine små lapper, han havde i sin lomme, med tekster på. Det var en kæmpe oplevelse at være i studiet med ham. Han griber det an på en højst usædvanlig måde; der var flere af sangene, han fandt på, mens han sad i studiet. Der var også en aften på L'Estragon (århusiansk restaurant, red.) før albumindspilningen, hvor han inviterede mig op på scenen for at spille en ny sang, som der aldrig rigtig var kommet tekst på. Hans løsning var bare at finde på noget hen ad vejen og hviske det i øret på mig inden hver linje. Men han elsker at arbejde på den måde, og jeg glæder mig meget til at se, hvor meget vi får øvet til turnéen, afslutter Marie Frank begejstret.

Marie Frank spiller med Howe Gelb i disse byer i denne måned.
12. Lyrical Theatre, London
13. Botanique/Orangerie, Bruxelles
15. Orange House, München
16. Kino, Ebensee-A
18. Kantine, Köln
20. Karlstorbanhof, Heidelberg
21. Zakk, Düsseldorf
22. Columbia Fritz, Berlin
23. Star Club, Dresden
24. Mousonturm, Frankfurt
25. Fabrik, Hamburg

Marie Frank kan opleves med sit eget band følgende steder:
28.05 Forbrændingen, Albertslund
29.05 Rytmeposten, Odense
30.05 Studenterhuset, Aalborg
31.05 Spot 10, Musikhuset, Århus
06.06 Vega, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA