x

Nyt fra Antony i januar

Nyt fra Antony i januar

Det er mere end tre år siden, at Antony Hegarty med band varmede publikum og anmelderne med I'm A Bird Now, der særligt koncenterede sig om transgender-temaerne. Den engelskfødte, androgyne transvestit har samarbejdet med Lou Reed, Rufus Wainwright, Current 93, Boy George, medvirket på soundtracks og i disko-ensemblet Hercules And Love Affair, inden han i oktober i år endelig slap en håndfuld nye sange på ep'en Another World.

- Another World er et præludium til albummet. Jeg ville bare introducere nogle af temaerne, som kommer med på den næste plade. Over de sidste to år har jeg indspillet 30 sange, og det kom helt naturligt, at de fem sange var en sektion for sig, forklarer Antony Hegarty, da GAFFA møder ham i Stockholm.

Titelsangen fra ep'en indgår også på Antony And The Johnsons tredje studiealbum, The Crying Light, som udkommer i starten af 2009. Sangene er skrevet over de seneste syv år, og denne gang er fokus ikke længere på kønnet, men derimod på en verden udenfor.

- The Crying Light er en serie af landskaber. Det er mere reflekteret og handler om mit forhold til verden omkring mig, hvor det andet album var indadvendt. Hele albummet er dedikeret til den japanske danser, Kazua Ohno, forklarer Antony Hegarty.

- Når han er på scenen, så drømmer man om et helt andet sted. Han leder efter et barn i sit hjerte, finder en kraft i naturen, og lader den overtage ham. Det er meget surrealistisk. Man begynder at græde, når man ser det, fortsætter han.

- Ohno skaber et sikkert rum i ham selv. Det er også den måde, kreativitet har virket for mig i mit liv. Det er en måde at forholde sig til de ting, der sker omkring en. Hvor man kan føle, skabe og acceptere, hvordan verden ser ud. Det er en stor hjælp til at forholde sig til smerte, frem for at benægte den, forklarer han.

Numrene på den nye plade inkluderer Another World (der handler om miljøet), titelsangen The Crying Light, Aeon og Everglade. Musikalsk fortsætter pladen i sporet efter I'm A Bird Now, mens gæsteduetterne er valgt fra til fordel for blandt andet den fremragende a cappela live-optagelse, Water And Dust, der fremhæver Antonys egen høje, følsomme vokal.

Vi bringer en længere artikel om Antony And The Johnsons i GAFFA februar. The Crying Light udkommer den 21. januar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA