x

GAFFA-anmelderne kårer årets albums og singler

GAFFA-anmelderne kårer årets albums og singler

Vanen tro har GAFFAs cd-anmeldere kåret årets bedste internationale albums og singler ved hver at stemme på 10 internationale album og 10 internationale singler og 5 danske album og 5 danske singler, alle i prioriteret rækkefølge. Stemmerne er så blevet talt op, og det har resulteret i nedenstående liste, hvor de respektive lister altså toppes af henholdsvis Kings Of Leon (billedet, både på internationale album og single), Choir Of Young Believers (årets danske album) og Spleen United (årets danske single).

Under de samlede lister kan du se, hvad de enkelte GAFFA-anmeldere har stemt på. God læselyst!


Årets udenlandske album:

1. Kings Of Leon: Only By The Night
(RCA Records / Sony BMG)
Årets album går skamløst sin lytter i møde. Sange som Use Somebody og I Want You er klassisk pop/rock af bedste Tom Petty-karat, mens kuldslåede ballader som Closer og Revelry sætter drengenes følsomme side til skue. Man får ikke længere fornemmelsen af at være medlem af en sluttet kreds af hipstere, når man lægger ører til Kings Of Leon, men bandet rammer stadig det rastløse ungdomslivs stemninger renere end de fleste.

2. Fleet Foxes: Fleet Foxes
(Bella Union / Bonnier Amigo Music)
Allerede inden debutalbummet fra kvintetten Fleet Foxes så dagens lys, var flere af de toneangivende udenlandske rockmagasiner helt oppe at stå på bagbenene af bar begejstring. Ved bare få gennemlytninger står det klart, at Fleet Foxes hverken er hype eller smart overeksponering. Debuten med dens inspiration fra 60'erne og 70'erne og flotte vokalharmonier er ganske enkelt fremragende, og bandet rammer en musikalsk åre, som bliver leveret med en sjældent hørt indlevelse.

3. Lykke Li: Youth Novels
(LL Recordings / EMI Music)
Det sker desværre alt for sjældent, at popsangere går nye og egne veje, men det er heldigvis tilfældet med Lykke Li og hendes debutplade. En udgivelse, som er lige så interessant og velskrevet, som den er tilgængelig og iørefaldende. De minimalistiske, men fint varierede produktioner danner perfekt rammen om hendes fine og dejligt personlige vokalpræstationer.

4. Bon Iver: For Emma, Forever Ago
(4AD / Playground Music)
På dette album finder man et umiskendeligt præg af resigneret ensomhed og sentimental tristesse – og inderligt håb, trods alt. Instrumenteringen er til at overskue, eftersom den fra start til slut bæres af Vernons lyse, pragtfuldt soul-modellerede vokal og enkelt rindende guitarspil. Mere behøves imidlertid ingenlunde, når nu melodierne, nærværet og arrangementerne er så dragende og vemodigt insisterende, som det er tilfældet hér.

5. Vampire Weekend: Vampire Weekend
(XL Recordings / Playground Music)
De fire newyorkere i Vampire Weekend har gjort et fortrinligt album, der over 11 sange blander indierock a la Arctic Monkeys med en stærk inspiration fra afrikanske rytmer med et resultat, der ofte minder om The Clash. Pladen er fyldt med usædvanligt lette arrangementer og fængende melodilinjer, der får et ekstra pift fra de swingende rytmer og interessante guitartemaer og konstant appellerer til dansemusklen.

6. Nick Cave: Dig!!! Lazarus Dig!!!
(Mute Records / EMI Music)
Det er grotesk-sjovt, det er fabulerende og kommenterende – og ledsaget af en bar, skramlende rock er det med til at give fornemmelsen af, at noget nær alt er tilladt på denne første Bad Seeds-cd i lidt over tre år. Et fremragende alvorligt/humoristisk billede på en forvirret, splittet tid sat i ramme af et selvtillidsosende band, der både eksperimenter og swinger som bare fanden.

7. TV On The Radio: Dear Science
(4AD / Playground Music)
New York-indierock-kvartetten TV On The Radio er ikke for alle og enhver. Sådan har det været hidtil på deres to foregående og temmelig eksperimenterende udspil. Det mønster bryder Dear Science, og alligevel ikke. Sangene er blevet lidt mere håndterlige, og rytmerne har nærmest fået et dansabelt mønster, hvor beatet fungerer som isbryder. Eksperimentel er musikken dog stadig, blot mere tilgængelig også.

8. Portishead: Third
(Island Records / Universal Music)
Trioen vendte tilbage med endnu et originalt værk, der lyder umiskendeligt som Portishead, men alligevel har en helt anderledes klang. Denne evne til at beherske radikal fornyelse og samtidig lyde som sig selv må være en egenskab, som mange kunstnere må misunde gruppen. På Third, hvor triphoppens spøgelser heldigvis er fordrevet, går det håndspillede således arm i arm med det manipulerede.

9. 2562: Aerial
(Tectonic / Dotshop.se)
Hollandske 2562 befinder sig i grænselandet mellem dubtechno og dubstep, og fra denne position har de skabt dette album. Raslende og synkoperede fuldtempo-beats støder sammen med effektdryppende synthakkorder og tunge subbas-linjer på pladens 10 tracks, der formår at læne sig tilbage og drive lytteren fremad på én og samme tid – alt sammen uden at slippe taget i hverken meditativ basdybde eller hektisk dansegulvsenergi.

10. Q-Tip: The Renaissance
(Universal Music)
Den tidligere frontfigur i hiphopgruppen A Tribe Called Quest har slået pjalterne sammen med Norah Jones, D'Angelo og Raphael Saadiq på The Rennaisance, der oprindeligt var sat til at udkomme i det herrens år 2002, men verden måtte vente til i år, før det skete. Q-Tip har selv stået for langt det meste af produktionen på albummet, der følger op på den kritikerroste Kamaal The Abstract.

11. The Kills: Midnight Boom
(Domino Records / A:larm Music)
På Midnight Boom får sangerinde Allison Mosshart og multimusiker Jamie Hince hjælp fra Spank Rock-producer Alex Epton, der har skruet op for de dansable grooves og frække samples. Modspillet løfter Kills, der leverer en perlerække af sexede, sensible og smittende sange, der får Midnight Boom's forgængere til at ligne blodfattige stiløvelser. Suverænt bandets stærkeste udspil so far.

12. Raphael Saadiq: The Way I See It
(Columbia Records / Sony BMG)
Det fjerde studiealbum fra den afro-amerikanske musiker sanger fik fat i alverdens lyttere gennem singlerne Love That Girl (So Sweet And Tender) og 100 Yard Dash. Et udpluk af gæster drysser stjernestøv på numre som Just One Kiss med Joss Stone (hvis tredje album Saadiq i øvrigt producerede), Never Give You Up med CJ og Stevie Wonder samt remix-udgaven af Oh Girl, hvor Jay-Z medvirker.

13. Sam Amidon: All Is Well
(Bedroom Community / Dotshop.se)
En sjælden gang imellem hænder det, at man sætter en skive i cd-skuffen og allerede fra de første toner fornemmer, at man står over for en ganske særlig oplevelse. Sådan er det med Sam Amidons All Is Well, der er så tudesmukt et album, at det uden videre sætter sin eftertrykkelige signatur på sjælen og næppe nogensinde lader sig ryste af igen. Så absolut et af de senere års ypperste folk-album.

14. Cat Power: Jukebox
(Matador Records / Playground Music)
Efter at Chan Marshall tilsyneladende har fået bugt med sine alkohol- og selvværdsproblemer, er det blevet helt behageligt at lytte til hende. På dette andet coveralbum får man glimrende udgaver af numre af blandt andre James Brown, Billie Holiday, Janis Joplin og Joni Mitchell. Hvis bare dette album fungerede som en rigtig jukeboks, hvor man kunne fortsætte med at hælde mønter i, havde man et godt bud på sit øde ø-album.

15. Conor Oberst: Conor Oberst
(Wichita Recordings / Bonnier Amigo Music)
Man skal tilbage til 2002's Lifted… for at finde dette albums nærmeste produktionsmæssige match, og kombinationen af denne lyd med den endnu bedre sangskrivning er af en sådan kaliber, at man helt kan glemme, at musik overhovedet kan lyde anderledes – for her lyder det simpelthen bare rigtigt. Den bidende politiske tone er her tonet noget ned, og i stedet får man en væsentligt mere afslappet ung mand at høre.

16. Robert Forster: The Evangelist
(Tuition Records / Kick Music)
Robert Forsters første soloudslip efter den mangeårige sparringspartner Grant McLennans tragiske død for for to år siden kunne næsten være opfølgeren til The Go-Betweens' svanesang, den fremragende Oceans Apart. På store dele af The Evangelist hviler Forsters soulmates skygge. Ikke tyngende, men eftertænksomt og smukt, og Forster har begået sit bedste album siden Danger In The Past.

17. Okkervil River: The Stand-Ins
(Jagjaguwar / import)
Det udvidede indie-country-setup klinger endnu mere klart end tidligere, og forsanger Will Sheffs lyrik er fortsat af en i musikverdenen sjældent set litterær kvalitet. Tempoet skifter mellem det høje og aggressive som i den formidable Pop Lie og det rolige og kontemplative i Blue Tulip, og det er bandets evne til at mestre begge disse sider fuldt ud, der er deres absolutte force.

18. Jenny Lewis: Acid Tongue
(Rough Trade Records / A:larm Music)
Flere af sangene på Jenny Lewis' glimrende andet soloudspil blev til under Rabbit Fur Coat-turnéen, hvor de også blev fremført – herunder albummets to største højdepunkter, See Fernando og Jack Killed Mom. Andre er tydeligvis Lewis, der har siddet og krænget sit indre ud foran klavertangenterne for så at tilsætte de øvrige instrumenter i studiet. Resultatet er en omgang sange, der fortrinligt viser Lewis' alsidige talent.

19. Randy Newman: Harps And Angels
(Dreamworks / Universal Music)
Randy Newman skal ikke have skyld for regelmæssig kundepleje. Og modsat mange jævnaldrende koryfæer inden for rockens verden gør den 64-årige amerikaner heller intet for at være ung med de unge. Til gengæld er Newman hamrende vedkommende og vital, når den slidte stemme bag pianoet ætser samtiden eller krænger ballader med grusomme omkostninger ud, som var de personlige investeringer.

20. Slipknot: All Hope Is Gone
(Roadrunner Records / Bonnier Amigo Music)
Det lykkedes på én gang for Slipknot at holde fast i essensen af deres karakteristiske pitbullterrier-metal og udvide grænserne for deres musik enormt. Der er ikke et svagt nummer eller et eneste svagt øjeblik at finde på All Hope Is Gone, der står som den foreløbige kulmination på Slipknots metal-herredømme.


Årets danske album:

1. Choir Of Young Believers: This Is For The White In Your Eyes 
(Tigerspring / A:larm Music)
Debutalbummet fra Choir Of Young Believers alias sanger og sangskriver Jannis Noya Makrigiannis (eks-Lake Placid) med gæster blev ventet med længsel, og det skuffede bestemt ikke. De melankolske ballader med flotte strygerarrangementer er smukke som en skov klædt i efterårets farver. Teksterne kredser om kærlighed og mellemmenneskelige relationer og fungerer fint på denne særdeles overbevisende debut.

2. Teitur: The Singer
(Arlo And Betty Recordings / Playground Music)
Titlen på Teiturs fjerde album kan roligt tages for pålydende. The Singer er albummet, hvor den talentfulde færing gør op med singer-songwriterens traditionelle parløb med guitar eller piano og lader sin sangstemme stjæle hele spotlyset. Hans gnidningsfri falset er imponerende, men nok så slående er det, at de færøske fraseringer leverer varen næsten uden backing. Et sjældent ambitiøst og helt unikt pop-album.

3. Beta Satan: Girls
(Crunchy Frog)
Beta Satan er ikke bange for at udfordre skæbnen, når de skruer deres sange sammen: Electronica afløses af industrial glam afløses af funky beats afløses af dommedags-heavy. De låner flittigt fra både klassisk indierock (Pixies), post-punk (Interpol), industrial (Ministry) og moderne indierock (Arctic Monkeys) – men lyder aldrig som andre end lige præcis sig selv. Et brag af en debut.

4. Peter Sommer: Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene
(Sony BMG)
Den eminente sangskriver er absolut ikke i det muntre hjørne på dette album. Tekst- og sangmæssigt viser Peter Sommer sig her for alvor som den danske skjalds sande arvtager, mens hans beundring for den engelske feinschmecker Morrissey slår tydeligt igennem på albummet. Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene er voldsomt konfronterende og helt umuligt at undslippe. Om du vil det eller ej.

5. The Wong Boys: The Wong Boys
(Hi Strung Rec / Sony BMG)
Musikalsk set befinder The Wong Boys sig i grænsefeltet mellem sjusket bonderrøvs-rock med Shaun Ryder-attitude og electro-technoide udskejelser, der veksler mellem at hylde hysterisk rave- og dance-æstetik og rå og mørk electro-energi. Der bydes både på kitschede eskapader og ramme alvor på dette både stærkt medrivende og originale debutudspil fra det dynamiske makkerpar, Stefan Kvamm og Frank Ziyanak.

6. Spleen United: Neanderthal 
(Copenhagen Records)
Selv om tonen har taget et skridt imod lyset, og sangene er blevet kortere, er kvaliteten langt over den gennemsnitlige 90'er-dance, som Spleen United forud for udgivelsen angav som inspirationskilder – 2 Unlimited og Faithless. Hvor debutens nemmeste reference for den dovne anmelder var Depeche Mode, lyder bandet på dette album til tider som Pet Shop Boys. Der er dog også den mere klassiske synthrock-side, som Spleen United fortsat mestrer til fulde.

7. Mike Sheridan: I Syv Sind
(Playground Music)
Titler som Dine Grønne Øjne, Søvnløse Nætter og Stjernekiggeri mere end antyder, hvor poetisk I Syv Sind er, og på numre som Stilhed og Natteravn bliver poesien, skønheden og nattemørket så fortættet, at man næsten kan tale om en slags abstrakt pop. Ikke fordi numrene er poppede, men fordi de giver så megen mening, at musikken lægger sig til rette i øregangen med den største selvfølge.

8. Henrik Hall: Chok, Suk Og Koma 
(A:larm Music)
Man skærer sig bogstaveligt til blods på Chok, Suk Og Koma, der brillerer med de voldsomt gode Shake Shake og Suzuki. Men det siger også en del om Henrik Hall og hans musikalske arv, når han døber en sang Ligesom Iggy Pop. Så tilgiver man ham det lidt for voldsomme bulder og brag, der også sætter sit præg på albummet. Men Henrik Hall har det tydeligvis bedst i tordenvejr.

9. Larsen & Furious Jane: Zen Sucker 
(Morningside Records / Playground Music)
Niveauet er tårnhøjt fra start til slut, og denne stilmæssigt genfødte udgave af Larsen & Furious Jane viser sin kolossale klasse gang på gang – ypperligst er vel nok den tårefremkaldende Dancing Bear, den stemningsmættede Vietnamese Pool Boy og den pirrende Snakes In The Grass, hvis forunderlige blanding af foruroligende og opløftende elementer effektivt indkapsler essensen af dette blændende album.

10. Rumpistol: Dynamo
(Rump Recordings / VME)
Dette album er umiskendeligt Rumpistol, og han er heldigvis helt sin egen. Det melodiske overskud, de stemningsfulde produktioner og de til tider temmelig dramatiske klange gør Dynamo til en fængslende og yderst interessant lytteoplevelse. Man suges nærmest med ned i mørket og melankolien på det fremragende Beito, mens numre som Transit og Kocmoc på smuk vis sætter dagsordenen med store følelser, basvarme og flimrende og knitrende teksturer.

 

Årets udenlandske singler:

1. Kings Of Leon: Sex On Fire
2. Guns N' Roses: Chinese Democracy
3. Lil' Wayne: A Milli
4. MGMT: Time To Pretend
5. Portishead: Machine Gun
6. The Cure: The Only One
7. Estelle feat. Kanye West: American Boy
8. Black Kids: I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You
9. Martyn: Natural Selection
10. Zomby: Spliff Dub (Starkey Remix)

Årets danske singler:

1. Spleen United: Suburbia
2. Veto: You Say Yes, I Say Yes
3. The Wong Boys: Git Ur Fuk On
4. Choir Of You Believers: Next Summer
5. Beta Satan: 666


De respektive anmelderlister:


Erik Barkman:

Udenlandske album:
1. Vampire Weekend: Vampire Weekend
2. Randy Newman: Harps and Angels
3. Black Mountain: In the Future
4. The Kills: Midnight Boom
5. Wild Beasts: Limbo, Panto
6. Nick Cave: Dig!!! Lazarus Dig!!!
7. Kings of Leon: Only By The Night
8. Ben Folds: Way To Normal
9. The Gaslight Anthem: The '59 Sound
10- Lil Wayne: Tha Carter III

Danske album:
1. Teitur: The Singer
2. Mani Spinx: Black Mamba
3. Beta Satan: Girls
4. Death To Frank Ziyanak: Den Sidste Hvide Perker
5. Lack: Saturate Every Atom

 
Thomas Borre:

Udenlandske album:
1. 2562: Aerial (Tectonic)
2. Diverse kunstnere: Jahtarian Dubbers Vol. 1
3. Diverse kunstnere: Dubstep Allstars Vol. 6 (Mixed by Appleblim)
4. Gang Gang Dance: Saint Dymphna
5. Metronomy: Nights Out
6. Diverse kunstnere: Round Black Ghosts
7. Flying Lotus: Los Angeles
8. Portishead: Third
9. Santogold: Santogold
10. Amerika Ruby: Demand Volume 03

Udenlandske singler:
1. Martyn: Natural Selection
2. Appleblim & Peverelist: Circling
3. Monkeysteak: Lighthouse Dub (Pinch remix)
4. M.I.A: Paper Planes (James Murphy Remix)
5. Fever Ray: If I Had A Heart
 
Danske album:
1. Mike Sheridan: I Syv Sind
2. Rumpistol: Dynamo
3. SpejderRobot: Falder Baglæns Ind I Igår
4. Mikkel Metal: Peaks And Troughs
5. Pellarin: Gundsø

Danske singler:
1. Mikkel Metal: Jeman 
2. Lulu Rouge: Lulu's Theme
3. Marybell Katastrophy: Red Red
4. Oh Land: Audition Day
5. Choir Of Young Believers: Hollow Talk


Jesper Buhl:

Udenlandske albums:
1. 2562: Aerials
2. Matmos: Supreme Balloon
3. The Bug: London Zoo
4. Roots Manuva: Slime & Reason
5. Lykke Li: Youth Novels
6. Hot Chip: Made In The Dark
7. First Aid Kit: Drunken Trees
8. Flying Lotus: Los Angeles
9. Yo Majesty: Futuristically Speaking... Never Be Afraid
10. TV On The Radio: Dear Science

Udenlandske singler:
1. Zomby: Spliff Dub (Starkey Remix)
2. TRG: Broken (Martyn Remix)
3. Joker/Rustie: Play Doe
4. 2562: Techno Dread
5. Zed Bias: Ambush Riddim
6. Andy Stott: Nervous
7. Martyn: Velvet
8. Joker: Hollybrook Park
9. MLZ: NewAnalogueCentury
10. Ikonika: Simulacrum

Danske album:
1. Rumpistol: Dynamo
2. William Blakes: Wayne Coyne
3. SpejderRobot: Falder baglæns Ind I Igår
4. Mike Sheridan: I Syv Sind
5. Peter Sommer: Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene

Danske singler:
1. Natasja: Ildebrand I Byen (2000F remix)
2. Wolf Man: Want Some Crack?
3. Lucy Love: No VIP
4. EaggerStunn: Morder Myrder Morder Dem
5. The Copenhagen Collective feat. Rework, Trentemøller & Djuna Barnes: The Copenhagen Experience #2


Simon Christensen:

Udenlandske album:
1. Bowerbirds: Hymns For A Dark Horse
2. Frightened Rabbit: Midnight Organ Fight
3. Kings Of Leon: Only By The Night
4. The Week That Was: The Week That Was
5. TV On The Radio: Dear Science
6. I'm From Barcelona: Who Killed Harry Houdini
7. Bonnie Prince Billy: Lie Down In The Light
8. The Dodos: Visiter
9. Last Shadow Puppets: The Age Of The Understatement
10. Fleet Foxes: Fleet Foxes

Udenlandske singler:
1. TV On The Radio: The Golden Age
2. Fleet Foxes: English House
3. Jersey: Shoeshine
4. The Dodos: Red & Purple
5. Foals: Two Steps Twice
6. Vampire Weekend: A-Punk
7. Yeasayer: 2080
8. Noah And The Whale: Shape Of My Heart
9. MGMT: Electric Feel
10. The Kills: U. R. A Fever

Danske album:
1. Choir Of Young Believers: This Is For The White In Your Eyes
2. Larsen & Furious Jane: Zensucker
3. Beta Satan: Girls
4. Munich: Those Who Dare
5. Ekko: I Know I Am Human

Danske singler:
1. Analogik: Los Agentos
2. Twins Twins: Strawberry Wine
3. Choir Of You Believers: Next Summer
4. Leth, Simpson, Toksvig: Månen
5. The Blue Van: Lay Me Down And Die


Mikkel Elbech:

Udenlandske album:
1. Conor Oberst: Conor Oberst
2. Jenny Lewis: Acid Tongue
3. Okkervil River: The Stand-Ins
4. Brian Wilson: That Lucky Old Sun
5. Andreas Bertilsson: Det Fysiska Och Det Psykiska
6. Neva Dinova: You May Already Be Dreaming
7. My Morning Jacket: Evil Urges
8. Dr. Dog: Fate
9. No Age: Nouns
10. Cut Copy: In Ghost Colors

Udenlandske singler:
1. Guns N' Roses: Chinese Democracy
2. Conor Oberst: Souled Out!!!
3. Jenny Lewis: See Fernando
4. Okkervil River: Singer Songwriter
5. Andreas Bertilsson feat. Thomas Öberg: Set Allt, Inget Förstått
6. Band Of Horses: No One's Gonna Love You
7. Neva Dinova: Will The Ladies Send Your Flowers
8. My Morning Jacket: Aluminum Park
9. Coldplay: Viva La Vida
10. Brian Wilson: Morning Beat

Danske album:
1. Men Among Animals: Bad Times, All Gone
2. Beta Satan: Girls
3. Prins Nitram: Bomty Bomty
4. Kim And The Cinders: Kim And The Cinders
5. The Wong Boys: The Wong Boys

Danske singler:
1. Men Among Animals: A Story About Lions, Trees And Bridges
2. Beta Satan: 666
3. Gnags: Doktor Legepladsen
4. The Wong Boys: Git Ur Fuk On
5. Kim And The Cinders: Darlin'


John Fogde:
 
Udenlandske album
1. Foals: Antidotes
2. Kings Of Leon: Only By The Night
3. Friendly Fires: Friendly Fires
4. Vampire Weekend: Vampire Weekend
5. Bon Iver: For Emma, Forever Ago
6. The Wombats: A Guide To Love, Loss & Desperation
7. Death Cab For Cutie: Narrow Stairs
8. TV On The Radio: Dear Science
9: Fleet Foxes: Fleet Foxes
10. She & Him: Volume One

Udenlandske singler:
1. Death Cab For Cutie: I Will Possess Your Heart
2. Foals: Balloons
3. MGMT: Time to Pretend
4. Ting Tings: Great DJ
5. Noah And The Whale: 5 Years Time
6. Estelle feat. Kanye West: American Boy
7. Friendly Fires: Skeleton Boy
8. Vampire Weekend: A-Punk
9. Kaiser Chiefs: Never Miss A Beat
10. The Wombats: Let's Dance To Joy Division

Danske singler
1. Spleen United: Suburbia
2. Veto: You Say Yes,  I Say Yes
3. Diefenbach: Up To Your Neck
4. Hej Matematik: Centerpubben
5. Lily Electric: Don't Change The Suit When It's You

Danske album
1. Veto: Crushing Digits
2. Spleen United: Neanderthal
3. Lily Electric: You're In The Painting You Saw
4. Henrik Hall: Chok Suk og Koma
5. Hej Matematik: Vi Burde Ses Noget MereHenrik Friis:

Udenlandske album:
1.Nick Cave: Dig, Lazarus, Dig!!!
2. Robert Forster: The Evangelist
3. T Bone Burnett: Tooth Of Crime
4. Buena Vista Social Club: At Carnagie Hall
5. The Fireman: Electric Arguments
6. Paul Weller: 22 Dreams
7. Toumani Diabaté: The Mande Variations
8. Randy Newman: Harps and Angels
9. Marianne Faithfull: Easy Come Easy Go
10 Ry Cooder - I, Flathead


Michael Gonzalez

Udenlandske albums:
1. Bob Dylan: Tell Tale Signs (The Bootleg Series Vol. 8)
2. The Cure: 4:13 Dream
3. Sigur Rós: Með Suð í Eyrum Við Spilum Endalaust
4. Portishead: Third
5. Cat Power: Jukebox
6. Coldplay: Viva La Vida
7. Beck: Modern Guilt
8. Conor Oberst: Conor Oberst
9. Slipknot: All Hope Is Gone
10- Kings Of Leon: Only By The Night

Udenlandske singler:
1. Bob Dylan: Dreamin' Of You
2. The Cure: The Only One
3. Kings Of Leon: Sex On Fire
4. Portishead: Machine Gun
5. Sigur Rós: Gobbledigook
6. Slipknot: Psychosocial
7. Conor Oberst: Souled Out!!!
8. Guns N' Roses: Chinese Democracy
9. Metallica: The Day That Never Comes
10. Band Of Horses: No One's Gonna Love You

Danske album:
1. Larsen And Furious Jane: Zen Sucker
2. Choir Of Young Believers: This Is For The White In Your Eyes
3. Jomi Massage: From where No One Belongs, I Will Sing 2007/2005
4. Beta Satan: Girls
5. Wong Boys: Wong Boys

Danske singler
1. Veto: Built To Fail
2. Choir Of Young Believers: Next Summer
3. Wong Boys: Get Ur Fuk On
4. Gnags: Dr. Legepladsen
5. The Raveonettes: Ally, Walk With Me


Christian Grubert:

 
Udenlandske album:
1. Lil Wayne: Carter III
2. Q-Tip: The Renaissance
3. Raphael Saadiq: The Way I See It
4. Cool Kids: Bake Sale
5. Erykah Badu: New Amerykah: Part One (4th World War)
6. John Legend: Evolver
7. Jazmine Sullivan: Fearless
8. Devin The Dude: Landing Gear
9. Jean Grae: Jeanius
10. Bon Iver: For Emma, Forever Ago

Udenlandske singler:
1. Kanye West: Love Lockdown
2. Lil Wayne: A Milli
3. Raphael Saadiq: Oh Girl
4. Lorentz & M. Sakarias: Say Yeah (UMYO 23:05 Remix)
5. T.I.: Whatever You Like
6. Nas: Queens Get The Money
7. Kid Cudi: Day 'n' Nite
8. Ne-Yo: Fade Into The Background
9. The Game: Money
10. Devin The Dude: Can't Make It Home
 
Danske album:
1. L.O.C.: Melankolia / XxxCouture
2. Szhirley: Hjerter Dame
3. Clark Bent: Højspændingsmanden
4. Lucy Love: Lucy Love [EP]
5. Kuku Agami: Closure

5 Danske Tracks
1. Szhirley: Gl. Kongevej
2. Medina: Kun For Mig
3. L.O.C.: Fellatio
4. When Saints Go Machine: Pretty Rich
5. Lucy Love: No VIP


Sohail Hassan:

Udenlandske album:
1. Q-Tip: The Renaissance
2. Chris Brown: Exclusive
3. Michael Jackson: Thriller (25th Aniversary Edition)
4. Raphael Saadiq: The Way I See It
5. Sam Sparro: Sam Sparro
6. David Jordan: Stereo Life
7. Janet Jackson: Discipline
8. Raheem Devaughn: Love Behind The Music
9. Erykah Badu: New EmErykah Part One (4th World War)
10. Madonna: Hard Candy.

Udenlandske singler:
1. Q-Tip: Move
2. Mario: Go
3. Erykah Badu: Honey
4. Estelle: American Boy
5. John Legend: It's Over
6. Chris Brown: Throwed
7. Raphael Saadiq: 100 Yard Dash
8. Madonna feat. Justin Timberlake: 4 Minutes
9. Sam Sparro: 21st Century Life
10. Nneka: Suffri

Danske album:

1. Thomas Haardell: Arrival
2. Camille Jones: Barking Up The Wrong Tree
3. Szhirley: Hjerter Dame
4. Nomandix: Tracks Of The Wanderer
5. IdaAida: 100%.

Danske singler:
1. Torpedorr: Flexxer Ornli' Nice.
2. Thomas Haardell: Black Microphone
3. Waqas: Madpakke Min.
4. IdaAida: 100%
5. Camille Jones: I Am What You Want Me To Be


Lars Löbner Jeppesen:

Udenlandske album:
1. Scarlett Johansson: Anywhere I Lay My Head
2. Esau Mwamwaya and Radioclit: The Very Best
3. Cat Power: Jukebox
4. Vampire Weekend: Vampire Weekend
5. Bon Iver: For Emma, Forever Ago
6. The Muslims: The Muslims
7. Lee "Scratch" Perry: Repentance
8. TV On The Radio: Dear Science
9. The Gutter Twins: Saturnalia
10. Kings Of Leon: Only By The Night

Udenlandske singler:
1. Jonathan Johansson: En Hand I Himlen
2. Lil' Wayne: A Milli
3. Fujiya & Miyagi: Knickerbocker
4. Lindstrøm: The Long Way Home
5. The Ting Tings: That's Not My Name
6. Janelle Monáe: Violet Stars Happy Hunting!
7. Jay-Z: Jockin' Jay-Z
8. My Morning Jacket: Touch Me And I'll Scream pt. 2
9. Maskinen: Alla Som Inte Dansar
10. The Cloud Room: Hey Now Now

Danske singler:
1. The Wong Boys: Gold Teeth
2. Spleen United: Suburbia
3. Jeppe: Big Boy
4. Beta Satan: 666
5. Drengene Fra Angora: Ræven Og Tegnebogen

Danske album:
1. The Wong Boys: The Wong Boys
2. Spleen United: Neanderthal
3. Kim And The Cinders: Kim And The Cinders
4. Death To Frank Ziyanak: Den Sidste Hvide Perker
5. Beta Satan: Girls


Finn P. Madsen:

Årets albums 2008:

Udenlandske albums:
1. Fleet Foxes: Fleet Foxes
2. Elbow: The Seldom Seen Kid
3. The Gutter Twins: Saturnalia
4. TV On The Radio: Dear Sience
5. Willard Grant Conspiracy: Pilgrim Road
6. The Notwist: The Devil, You + Me
7. Robert Forster: The Evangelist
8. Black Mountain: In The Future
9. Bob Dylan: Tell Tale Signs The Bootleg Series Vol. 8
10. Tindersticks: The Hungry Saw

Udenlandske singler:
1. Mercury Rev: Senses On Fire
2. Fleet Foxes: Tiger Mountain Peasant Song
3. Angus And Julia Stone: Heart Full Of Wine
4. TV On The Radio: Halfway Home
5. Joan As Police Woman: Start Of My Heart
6. The Gutter Twins: All Misery Flowers
7. The Cure: The Only One
8. Elbow: Weather To Fly
9. The Verve: Appalachian Springs
10. R.E.M.: Supernatural Superserious

Danske album:
1. Spleen United: Neanderthal
2. Choir Of Young Believers: This Is For The White In Your Eyes
3. Rhonda Harris: Here's The Rhonda Harris
4. Henrik Hall: Chok, Suk og Koma
5. Our Broken Garden: When Your Blackening Shows

Danske sange:
1. Spleen United: Suburbia
2. Henrik Hall: Shake Shake
3. The Sandmen: Guns And Guitars
4. Diefenbach: Seven Years
5. The Raveonettes: Blush


Kristian Bach Petersen:

Udenlandske album:
1. Your Vegas: A Town and Two Cities
2. Glasvegas: Glasvegas
3. British Sea Power: Do You Like Rock Music?
4. Bloc Party: Intimacy
5. Duels: The Barbarians Move In
6. Drive By Argument: Drive By Argument
7. Sons & Daughters: This Gift
8. Last Shadow Puppets: The Age of The Understatement
9. Cajun Dance Party: Cajun Dance Party
10. R.E.M.: Accelerate
 
Udenlandske singler:
1. Black Kids: I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You
2. MGMT: Time To Pretend
3. Futureheads: Beginning of the Twist
4. Morrissey: All You Need Is Me
5. Kaiser Chiefs: Never Miss A Beat
 
Danske album:
1. Henrik Hall: Chok, Suk & Koma
2. Lily Electric: You're In the Painting You Saw
3. Spleen United: Neanderthal
4. No And the Maybes: No And the Maybes
5. 18th Dye: Amorine Queen
 
 Danske singler:
1. Henrik Hall: Suzuki
2. Veto: You Say Yes,  I Say Yes
3. Spleen United: Suburbia
4. Lily Electric: Don't Change the Suit When It's You
5. No and the Maybes: Petra Petrified


Peter Ramsdal:

Udenlandske album:
1. Kings Of Leon: Only By The Night
2. Bon Iver: For Emma, Forever Ago
3. Fleet Foxes: Fleet Foxes
4. Sam Amidon: All Is Well
5. Lykke Li: Youth Novels
6. Okkervil River: The Stand-Ins
7. Wolf Parade: At Mount Zoomer
8. Jenny Lewis: Acid Tongue
9. The Notwist: The Devil, You + Me
10. Coldplay: Viva La Vida

Danske album:
1. Teitur: The Singer
2. Peter Sommer: Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene
3. Annika Aakjær: Lille Filantrop
4. L.O.C.: Melankolia / XxxCouture
5. No And the Maybes: No And the Maybes


Ivan Rod:

Udenlandske album:
1. Keith Jarrett Trio: My Foolish Heart – Live at Montreux
2. Dino Saluzzi Group: Juan Condon
3. Patricia Barber: The Cole Porter Mix
4. Enrico Rava & Stefano Bollani: The Third Man
5. Knut Rössler, Johannes Vogt, Miroslav Vitous: Between The Times
6. Esbjörn Svensson Trio: Live In Hamburg
7. Amos Lee: Last Days At The Lodge
8. Pat Metheny: Day Trip
9. Al Green: Lay It Down
10. Brian Blade & The Fellowship Band: Season of Changes

Danske album:
1. Carsten Dahl, Jesper Bodilsen, Ed Thigpen: Tribute to Night Train
2. Koppel, Vitous, Koppel, Dahl, Pasborg: The Poetic Principle
3. Benjamin Koppel & Charlie Mariano with Alex Riel Trio: Blues & Ballads
4. Marilyn Mazur: Elixir
5. Rosendal, Earle, Templeton: Tide


Jakob Rosenbak:

Udenlandske album:
01. Earth: The Bees Made Honey In The Lion's Skull
02. Santogold: Santogold
03. Lykke Li: Youth Novels
04. Mogwai: The Hawk Is Howling
05. The Battle Of Land And Sea: The Battle Of Land And Sea
06. Jacaszek: Treny
07. diskJokke: Staying In
08. Dead Swans: Southern Blue
09. V. Sjöberg New Jazz Ensemble: Do Nothing 'Til You Hear From Me
10. Excepter: Debt Dept

Udenlandske singler:
1. Scarlett Johansson: Falling Down
2. Glasvegas: Daddy's Gone
3. Hercules & Love Affair: Blind
4. Hästpojken: Shane MacGowan
5. Mujava: Township Funk
6. AC/DC: Rock'n'Roll Train 
7. Crystal Castles - Courtship Dating 
8. T.I.: Whatever You Like
9. Micah P. Hinson And The Red Empire Orchestra: Sunrise Over The Olympus Mons
10. Ladytron: Runaway

Danske album:
1. The Tremelo Beer Gut: Nous Sommes The Tremolo Beer Gut. Qui Le Fuck Êtes-Vous?
2. Wäldchengarten: Fierce Pressure 
3. Mike Sheridan: I Syv Sind
4. A Kid Hereafter In The Grinding Light: A Kid Hereafter In The Grinding Light
5. moi Caprice: We Had Faces Then

Danske singler:
1. The Raveonettes: You Want The Candy
2. Alphabeat: Boyfriend
3. Juxx: Solo
4. Small: Sunshine Lover
5. No And The Maybes: Petra Petrified


Keld Rud:
 
Udenlandske album:
1. Slipknot: All Hope Is Gone
2. Satyricon: The Age Of Nero
3. Cavalera Conspiracy: Inflikted
4. Opeth: Watershed
5. Metallica: Death Magnetic
6. Death Angel: Killing Season
7. Judas Priestt: Nostradamus
8. Testament: Formation Of Damnation
9. Whitesnake: Good To Be Bad
10.  King's X: XV
 
Danske album:
1. Rock Hard Power Spray: Trigger Nation
2. Baal: Behind Your Echoes
3. Volbeat: Guitar Gangsters And Cadillac Blood
4. Mercenary: Architect of Lies
5. Oliver Weers: Get Ready
 

Ole Rosenstand Svidt:

Udenlandske album:
1. Portishead: Third
2. Fleet Foxes: Fleet Foxes
3. Lykke Li: Youth Novels
4. Sam Amidon: All Is Well
5. Martha Wainwright: I Know You're Married But I've Got Feelings Too
6. Wolf Parade: At Mount Zoomer
7. Bon Iver: For Emma, Forever Ago
8. The Silver Mt. Zion: 13 Blues For Thirteen Moons
9. Camille: Music Hole
10. Jóhann Jóhannsson: Fordlandia

Udenlandske singler:
1. Portishead: Machine Gun
2. Lykke Li: Little Bit
3. Kings Of Leon: Sex On Fire
4. Fleet Foxes: White Winter Hymnal
5. Sam Amidon: Saro
6. Bon Iver: Re: Stacks
7. Martha Wainwright: You Cheated Me
8. Wolf Parade: The Grey Estates
9. Camille: Money Note
10. Sigur Rós: Gobbledigook

Danske album:
1. Teitur: The Singer
2. Peter Sommer: Til Kragerne, Til Rotterne, Til Hundene
3. Choir Of Young Believers: This Is For The White In Your Eyes
4. Annika Aakjær: Lille Filantrop
5. Our Broken Garden: When Your Blackening Shows

Danske singler:
1. Choir Of Young Believers: Why Must It Always Be This Way?
2. Peter Sommer: Hærværk
3. Annika Aakjær: Lille Filantrop
4. Our Broken Garden: The Blinding
5. Veto: You Say Yes, I Say Yes


Signe Bønsvig Wehding:
Udenlandske albums:
1. Eagles of Death Metal: Heart On
2. The Kills: Midnight Boom
3. Nick Cave: Dig!!! Lazarus Dig!!!
4. Kings of Leon: Only by the Night
5. Aimee Mann: @#%! Smilers
6. Michael Jackson – Thriller (25th Anniversary Edition)
7. Dido - Safe Trip Home
8. The Raconteurs: Consolers of the Lonely

Udenlandske singler:
1. Kings of Leon: Sex On Fire
2. Guns n' Roses: Chinese Democracy
3. Little Jackie: The World Should Revolve around Me
4. Gabriella Cilmi: Sweet About Me
5. Madonna & Justin Timberlake: 4 Minutes

Danske album:
1. Wong Boys: Wong Boys
2. Peter Sommer: Til Kragerne, Til Rotterne, Til Hundene
3. The Blue Van: Man Up
4. Hej Matematik: Vi Burde Ses Noget Mere
5. Beta Satan: Girls

Danske singler
1. Dúné: 80 Years
2. Hej Matematik: Vi Burde Ses Noget Mere
3. Wong Boys: Get Your Fuk On
4. Bodebrixen: Clock Radio
5. Natasja: Ildebrand I Byen

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA