x

J-Spliff – Meget mere end Majors

J-Spliff – Meget mere end Majors

”Hvor mange andre mc’s kender du, der er uddannet klinisk tandtekniker og står på ekstremski?”, og det kan han have ret i, J-Spliff, med det borgerlige navn Jacob Jørgensen. Han er ikke den typiske danske rapper. Som medlem af hiphop-kollektivet Majors dukkede han frem fra undergrunden, og nu er han klar med sin solodebut, Three Sixty, i kategorien dansk rap på engelsk.

– Jeg har lettere ved at udtrykke mig musikalsk på engelsk. Det har også meget at gøre med den stemning, som sproget giver, og det output, jeg søger, passer langt bedre til det engelske sprog, siger J-Spliff, der samtidig erkender at hans valg af sprog, også har været en barriere.

– Det har helt sikkert været en af grundene til, at mit album først kommer nu, at der ikke er så stor interesse og opmærksomhed omkring rap på engelsk. Jeg har stillet store krav til, hvad mit album skulle indeholde og kvaliteten på det. Så derfor har jeg ikke haft travlt, siger J-Spliff, og det er ikke småting, han tackler i sine tekster.

– Min far døde under indspilningen af Majors-pladen, og det første, jeg gjorde, efter at have drukket en ordentlig spand kaffe, røget ti smøger og have stirret lidt ud i luften, var at tage i studiet sammen med DJ Static. Det var min måde at tackle det på. På samme måde er de ting, jeg har med på min plade, ikke ting, jeg har fundet på til lejligheden. Jeg er ikke bange for at fortælle om, hvem jeg er. Det handler ikke bare om at komme ind til benet, jeg skal helt ind til marven. Den skal skrabes ud og deles rundt, siger J-Spliff.

Hvis den engelsksprogede rap har haft trange kår, var Majors-projektet i den grad med at give den et skub fremad. Og J-Spliff er stadig glad for resultatet, men prøver dog at ryste Majors-stemplet af sig.

– Jeg vil godt gå så vidt som at sige, at jeg fik dikteret lidt på Majors-pladen. Der var trods alt fem mennesker, der skulle være enige om og tilfredse med resultatet. Så jeg har haft langt mere frie hænder nu, siger J-Spliff, der med et smil på læben ikke går af vejen for at beskrive sig selv som den bedste rapper i Majors. Samtidig er han helt klar over, at hans deltagelse i Majors er et tveægget sværd, og at han uundgåeligt vil få sammenlignet sit soloalbum med Majors’ selvbetitlede album fra april.

– Jeg håber, at man vil gå til mit album uden alle mulige forventninger om, hvordan det vil lyde. Jeg står 100 procent inde for Majors, men det her er mit projekt, og jeg synes, at det er bedre – og det er jeg altid parat til at tage en challenge på, slutter J-Spliff.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA