x

Interview: No And The Maybes

Interview: No And The Maybes

GAFFA møder pop-trioen No And The Maybes i forplejningszonen backstage på Rockhal, det største spillested i ministaten i Europas hjerte, Luxembourg. Troels Tarp, Anders Wiedemann og Mikkel Bagge Lange spiser, men har også lige takket ja til et interview med en lokal tv-station.

Det er kun seks uger siden, at deres debutalbum udkom i Danmark. Bandet har eksisteret i knap to år, men de tre medlemmer har spillet sammen siden gymnasietiden som noise-free-jazzerne Ude Nu. De spillede på Spot i juni, blev udvalgt til at spille på Spot On Denmark af en lokal jury bestående af pressefolk og bookere, og den 27. november varmede de op for I'm From Barcelona i Bruxelles. Et stop på vejen mod Spot On Denmark i Luxembourg.

Hvad betyder No And The Maybes egentligt (afbryder GAFFAs udsendte midt under trioens catering-eventyr)?

Mikkel: - For det første så skal det lyde godt. Det skal lyde godt, og det skal virke.

Som en reaktion på jeres noisejazz-baggrund?

Mikkel: - Blandt andet. Det sammenfatter også den måde, vi samledes på, og måden vi skriver vores musik. Vi siger nej til meget af den musik, der allerede eksisterer, og vi forsøger at skrive musik ud fra samme idé. Men alligevel er der en tvivl. Vi savnede et band med gode melodier, der samtidig havde interessante arrangementer og måtte derfor skabe det selv. Hvis du lytter til hver enkelt sang, så er der ikke særligt meget, som udvikler sig, som man forventer, eller som publikum har vænnet sig til i årevis. Vi keder os selv ret hurtigt, så der er overraskelser i hvert enkelt nummer. Der er måske endda lidt for mange af dem. Vi har faktisk talt om, at det måske har taget overhånd, og det nogle gange er gået ud over melodien. Det arbejder vi med i det nye materiale, men vi synes stadig, det er kedeligt med den forudsigelige sangstruktur, som ligger i meget af tidens musik. Det er det, vi siger nej til – og måske.

Anders: - Vi kan også godt lide bandnavne med et ”and the” i. Her bruger vi det bare lidt anderledes. Normalt er det jo en sanger ”and the” band.

Hvad betyder det for Jer at spille på branchefestivaler som denne?

Mikkel: - Vi er jo et ret nyt band, og vi har først lige udgivet vores debutplade i oktober. Vi har ikke prøvet det så meget, kan man sige. Men det er sindssygt vigtigt. Vi har altid gerne villet spille i udlandet, så det er jo en fin måde. Vi spillede på Spot Festivalen, og det har jo blandt andet kastet det her job af sig på Spot On Denmark.

Hvordan synes I, det gik?

Troels: - Altså, vi var lidt bekymrede, fordi der kun var 25 publikummer til bandet, der spillede inden os. Men der kom heldigvis en del flere til vores koncert.

Mikkel: - For to dage siden spillede vi med I'm From Barcelona foran 400 mennesker. Vi har ikke noget med dem at gøre som sådan, men vi er da glade for, at vi fik det med, så vi samlet set har spillet foran et ganske stort publikum til de to koncerter.

Mikkel: - Det er jo altid svært at vide, om der kommer noget ud af det. Om der kommer nogle vigtige folk ud og ser det. Var der nogle branchefolk i salen? (No And The Maybes spørger sig lidt frem, lettere nervøst, og får svaret ”ja, der var branchefolk, der talte om jer og kom for at se jer” af GAFFAs udsendte). Man køber jo ikke en plade på stedet. Den måde, vi  ønsker det, er at få en separat aftale med seriøse labels i hvert enkelt land. Medmindre der selvfølgelig kommer én eller anden overraskende god samlet aftale.

Troels: - Så er det vist bare med at komme hjem og vente på, telefonen ringer eller vente på mails, der tikker ind. Om ikke andet er det et hyggeligt sats med en masse øl og mad. God catering i øvrigt.

Hvordan blev det sat i stand med I'm From Barcelona, hvis I ikke kendte dem på forhånd?

Mikkel: - Vi ringede til spillestedet for at høre, om vi måtte spille der, nu vi alligevel skulle herned, og da de hørte musikken, fik vi et ja.

Troels: - Vi kan kun sige, at tingene fungerer utroligt professionelt i Benelux. Der er styr på det. Det er gode spillesteder, det er vores erfaring. Og det er hyggeligt.

Mikkel: - Vi er glade for, at vi er blevet udvalgt af branchefolk hernedefra – sammen med tre danske bands, som er noget mere etablerede end os i Danmark.

Anders: - Siden vi fik at vide i juli, at vi var blevet udvalgt, har vi gået og glædet os til det her.

Mikkel: - Vi har fået at vide, at vi er blevet spillet en del på den største radio i Luxembourg, Eldoradio, hedder den vist, og at en række aviser og ugeblade har omtalt festivalen, så omtale har der da været.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA