x

Dansk upcoming band på turne i Storbritannien

Dansk upcoming band på turne i Storbritannien

Der kan sagtens komme noget godt ud af at tage sig en tilfældig pilsner med en pige i en bar. Det erfarede københavnske W.E.E.D. - Wild Evil Entertainment Department - da garagerockerne i marts var i London for at spille tre show cases arrangeret af pladeselskabet Fierce Panda. Der kom ikke nogen pladekontrakt ud af arrangementerne, men da de om eftermiddagen hang i baren, kom de i snak med en pige, som efterfølgende troppede op til bandets første koncert og blev vilde med dem.

Pigen, Zoé "Strobe" Huxley, viste sig have et lille managementfirma, der blandt andet arrangerer koncertturnéer, og derfor spiller W.E.E.D. i august ti koncerter i England og Skotland i jagten på en pladekontrakt.

- Det er superfedt. Det er da ti gange federe at spille et eller andet skodsted i Sheffield end et eller andet skodsted i Danmark. Det engelske miljø er fascinerende. Der er ingen kære mor og absolut ingen DMF (dansk Musiker Forbund, red.), der står og siger, at vi skal have tariffen. Sidst så vi vel 10-12 engelske bands, der måske ikke spiller særlig godt, men man kan se, at de mener det. Lige omvendt af herhjemme, siger guitaristen Rasmus Holmboe og fortsætter:

- Det er første gang, vi skal spille så mange jobs i streg, så vi skal bruge dem til at fyre den af og følge op på de kontakter, vi har. Få pladeselskaberne ud af busken. De lurer jo lidt for meget på hinanden, og de skal se, at der sker noget. At vi ikke bare er et eller andet fjollet band fra Danmark.

W.E.E.D. er allerede kendt fra en stribe koncerter på de danske spillesteder siden bandets grundlæggelse i 1998 og udgivelsen af en anmelderrost ep, "The Galaxy Is Too Good For Me". Med den nuværende femmandsbesætning har rock’n’roll’erne blot optrådt 10-12 gange siden november, men engelske selskaber har allerede lusket rundt til koncerterne, mens bandet samtidig arbejder på materiale til et kommende album. Bandet har fået 10.000 kroner fra KODA til indspilninger i efteråret.

- Men det kunne være noget sjovere, hvis vi kunne få nogle englændere til at smide penge i projektet, siger Rasmus Holmboe, der er glad for den nuværende opmærksomhed rettet mod danske bands som Junior Senior og The Raveonettes.

- Helt sikkert. Alle er meget fokuserede på skandinavisk musik. Ikke specielt på dansk musik, for jeg tror ikke, der endnu er så mange, der kender Raveonettes, men der er alligevel ekstra opmærksomhed på grund af dem, siger han.

W.E.E.D. spiller 1.-12. august en blanding af headliners, show cases og supportjobs afsluttende med jobbet som support for Blofeld på legendariske The Garage i London. W.E.E.D. består desuden af Asger Westh på vokal, islændingen Einar Helgi Thorsteinsson på guitar, Mads Hvidt på trommer og Lars Skov på bas.

Læs bandets turnédagbog 31. juli-2. august.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA