x

GAFFA-Prisen 2008 – Torleif Hoppe

GAFFA-Prisen 2008 – Torleif Hoppe

Til lykke med GAFFA-Prisen. Hvad er din reaktion på at have vundet, og hvordan vil du takke læserne for at have stemt på dig?

– Jeg har arbejdet på filmen True Believer i op mod ti år med ønsket om at skildre det band, der har fyldt det meste af mit voksne liv.
True Believer har været længe undervejs; det har ikke været nogen nem film at strikke sammen. 25 års historie er lang tid at passe ned på 90 minutter, men da vi omsider var færdige med klipningen, følte jeg virkelig, at det var lykkedes at lave en film, der gav et indtryk af den følelse, D-A-D har givet mig. Det er en film om venskab og kærlighed og det at være en del af en helhed, hvor alle medvirkende er afhængige af hinanden, samtidig med at de er selvstændige individer, der stritter i vidt forskellige retninger. D-A-D har været en fantastisk rejse, men det koster noget at insistere på sin kunst, og for mig handler filmen meget om den særlige indstilling, det kræver at blive ved med at tro på, at det band bare er så vigtigt, at alle er fortsat med at insistere på det år efter år, uanset hvad fanden der så er kommet på tværs.

True Believer har på alle måder været et meget personligt projekt, som jeg er endt med at være utrolig glad for.
Derfor er jeg er særlig glad for at modtage GAFFA-prisen, der ikke er en bedømmelse fremsat af en professionel jury, en stab af anmeldere eller officielle smagsdommere GAFFA-prisen er folkets dom, og for mig er der ikke nogen højere anerkendelse. Jeg er ydmyg, beæret og meget taknemmelig.

Hvad har været årets mest positive oplevelse fra et musikalsk perspektiv?

– Da jeg har haft hovedet så langt inde i min film, må jeg tilstå, at jeg ikke har været særligt fokuseret på, hvad der har rørt sig på den musikalske scene i det forløbne år. Jeg har selvfølgelig ikke kunnet undgå at bemærke, at D-A-D har barslet med det nye album Monster Philosophy, som jeg er ret vild med. Men det er måske lidt forudsigeligt at nævne, så hvis jeg skal fremhæve noget derudover, er den største musikalske oplevelse nok den, jeg har delt med min to-årige datter Luella. Hun faldt pladask for ABBA-filmen Mamma Mia, som hun i over en måned har insisteret på at se dagligt, og det er en stor fornøjelse at høre hende synge med på Knowing Me Knowing You og Super Trooper, hvilket hun gør mindst lige så godt som Pierce Brosnan.

Hvad har været årets mest negative oplevelse fra et musikalsk perspektiv?
– Med fare for at virke overfladisk og lallende positiv må jeg tilstå, at jeg ikke rigtig har noget svar på dette spørgsmål. Men når jeg kan nævne Mamma Mia som et musikalsk højdepunkt, er det måske ikke så underligt, at det er svært at få øje på de helt store skuffelser.

Hvad har været årets mest positive oplevelse fra et personligt perspektiv?
– Jeg er som sagt meget glad for, at GAFFAs læsere har tildelt True Believer æren af bedste musik-dvd og er i øvrigt superglad for de mange positive tilbagemeldinger, jeg har fået fra folk, der har set filmen.
Men når det er sagt, må jeg uden tvivl konstatere, at årets allermest positive oplevelse var fødslen af min nu tre måneder gamle datter Roberta.

Hvad har været årets mest negative oplevelse fra et personligt perspektiv?
– Jeg var lidt skuffet over, at en del anmeldere ikke var helt så begejstrede for True Believer, som jeg selv var, men på den anden side: Jeg er selv helt oprigtigt superglad for filmen, og det er dem, jeg lavede den til tilsyneladende også, så det er i den grad til at leve med. Alt i alt har 2008 har været et dejligt år. Sorry, men der er sgu ikke meget at klage over.

Hvad skal du lave i 2009?
– I januar regner jeg med at lave en musikvideo til D-A-D’s næste single. Vi har talt om at tage op til Island og skyde den. Der er et fantastisk lys på den tid af året. Fra sidst i januar er der planlagt turné i anledning af det nye album, og jeg satser på at tage med. Derudover vil jeg være travlt beskæftiget med diverse filmprojekter, og med at skrive manuskripter til anden runde af tv-serien Forbrydelsen, der efter planen skal på skærmen engang til efteråret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA