x

Den Gale Pen - Remee

Den Gale Pen - Remee

Hej Remee. Der er denne her forfærdelige tendens til, at børn og unge nu til dags gerne vil være berømte bare for at være det, og så er det flintrende ligegyldigt, hvad det er for. Når X Factor tiltrækker helvedes store horder af folk til auditions, hvad tror du så det er, der trækker dem mest? Det seriøse arbejde med kunsten, eller en smutvej til sladderbladsberømmelse?
– Der er jo ligeså mange årsager, som der er mennesker. Men jeg tror faktisk, vi generelt har en tendens til sortere dem fra, som man underbevidst fornemmer stiller op for berømmelsens skyld. Dem har man ikke specielt meget lyst til at arbejde med. Selvfølgelig er der masser af dem – men det er jo også derfor, vi sidder der.

Der er flere folk, der gerne vil være kendte i femten sekunder, end der er frivillige i militæret. De her fortvivlede skikkelser vil hellere fise rundt og sniffe til den flygtige succes, end de vil tjene deres fædreland. Hvordan kan du på nogen måde stå inde for det?
– Altså, jo større succes programmet er, jo flere er der, der vil stille op. Min interesse ligger i at lave det bedst mulige program og gøre det så relevant som overhovedet muligt.

Det er jo ikke ligefrem gået sidste års deltagere sindsvagt godt efterfølgende. Der har været problemer med at få fulde huse til koncerterne, og selv Martin må springe de store byer over på sin turné. Hvor lyse er udsigterne for dette års deltagere, hvis ikke engang vinderen kan holde på sit publikum et halvt år efter sin sejr?
– Jeg så Martin optræde forleden, foran 1000 mennesker, som var super-superglade.

Hvor mange var der plads til?
– Nogenlunde det samme. Det var i Greve. Det var faktisk den første koncert, jeg så på turnén, og jeg synes, det gik virkelig godt. Han har solgt 100.000 downloads og 100.000 plader, og han producerer selv nu. Basim har solgt guld. Heidi nærmer sig vel platin. Jeg tror, at over en bred kam, så er artisterne meget taknemmelige for det, de har oplevet.

Men hvor lang levetid tror du, de har? Martin var jo knapt ude af sin tween-tilværelse, før han så skulle peake som 15-årig, og man kunne jo frygte, at han bliver pensioneret som sanger inden han overhovedet bliver myndig.
– Man kan jo vælge at leve sit liv i frygt, og så kan man vælge at se på mulighederne. Hvis jeg skulle råde ham, som jeg gør engang i mellem, så ville vælge at se på mulighederne og lade være med at lytte så meget til, hvad en GAFFA-journalist siger. Altså, hvis GAFFA skulle beskrive min karriere, så var den sgu også stoppet, da jeg var 15!

Apropos råd, så har dit råd til deltagerne været, at de ikke skulle prøve at være andre end lige præcis sig selv. Kan du selv dufte hørmen af den dobbeltmoral, der er i at ønske sig et unikt talent, og så samtidig sætte vedkommende til at synge fortærskede pophits?
– Nu har jeg ikke opfundet konceptet i programmet. Men det at synge kendte hits giver en rigtig god mulighed for at vise, at hvis du står og synger en sang, der er blevet sunget 2000 gange eller mere – og du stadig har mulighed for at få den til at lyde som din egen, så er det fordi, du har noget at bidrage med. Så jeg synes faktisk, det er en meget fin måde at teste tingene på.

Men er det ikke en større præstation at kunne betage pøbelen med noget, man selv har stykket sammen?
– Absolut, men det er et talentudviklingsprogram. Det handler om at finde nogle frø, som man mener har grobund for noget. At diskutere det og arbejde med det og få det til at gro. Og jeg synes faktisk, at formatet er fantastisk godt til det.

Her til sidst: Synes du helt oprigtigt, at Lina Rafn er kvalificeret til at være dommer som ene halvdel af duoen, der har skabt soundtracket til alskens provinsdiskoteker landet over?
– Jeg synes, at vi alle tre er uundværlige for den konstellation, vi udgør, og at vi alle sammen er lige uduelige – på hvert vores felt. Så jeg synes, vi supplerer hinanden fint. Jeg synes, netop Lina skal være der for at dække det segment, som hun er skidegod til. Thomas er der for sit segment, og jeg er der for mit.

Ville du selv have ladet Infernal gå videre, hvis de havde optrådt med Banjo Thing?
– Haha… Det håber jeg ikke!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA