x

Finale - Felix Smith

Finale - Felix Smith

Felix Smith
Alder: 32 år
Civilstatus: Kæreste med Marie, har et barn og en hund.
Profession: Vært for Dansk Melodi Grand Prix 2009 med Birthe Kjær den 31. januar i Herning Messecenter.  Radio- og tv-vært. Starter nyt eftermiddagsprogram op på P3 den 1. februar.

Kommer du fra et hjem med klaver?
- Nej, der er klaver nu, men det var der ikke dengang. Så fik jeg en lillesøster, og de får altid det, de peger på. Hun gik til klaver i en måned, og det har fyldt i stue lige siden, og ingen kan spille på det.

Spiller du selv et instrument?
- Jeg spiller trommer for hyggens skyld. Det eneste jeg spiller med i er P3's eget allstar band med blandt andre Huxi Bach, Julie Bundgaard og Henrik Milling.

Synger du i badet?
- Nej. Jeg har vandvarmer og bor i et kolonihavehus, så det er der ikke rigtigt tid til.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?
- Ja, helt sikkert. Da jeg var yngre. Det kræver dedikation, og at man lever på en sten i mange år. Men det er for hårdt arbejde, og jeg har ikke tålmodigheden.

Hvad betyder musik for dig?
- Musik betyder rigtigt meget. Det er forskellen på liv og død nærmest. Tror ikke, jeg ville kunne leve uden musik, specielt ikke i det job jeg har. Jeg modtager rigtigt meget musik hver dag. Det er det bedste ved at være radiovært.

Hvor mange hyldemeter fylder din musiksamling?
- Uh, det er mange. Den fylder vel 8-10 cd-reoler. Jeg har nok 5-6000 plader, for jeg har været radiovært i mange år. Der er da også meget af det, som jeg egentlig ikke har hørt endnu. Som man gemmer til man bliver gammel.

Hvad er din yndlingsplade?
-  Den jeg har hørt mest er nok Oasis' Definitely Maybe. Hvis den var udkommet i dag, ville den ikke være min yndlingsplade, men den lyd ramte den bare ned i et tidspunkt i mit liv, hvor det gav god mening med totalt hjernedød drukmusik. Det er nok også den plade, jeg har været stiv til flest gange.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?
- Uhh. Det ville jo også være tarveligt at sige, at jeg lige har fået en Birthe Kjær-plade, fordi vi skal være værter, men jeg har ikke hørt den. Kandis! Jeg tror faktisk, jeg har en Kandis-plade stående, ved ikke hvilken. Den har også kun været spillet én gang.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?
- Hvor stiv er jeg? Det kunne godt være et D-A-D-nummer, hvis jeg var rigtigt stiv. Nej, så havde jeg nok havde taget noget Larsen, alt det gamle med Kim Larsen. Køb bananer. Jeg tror godt, jeg kunne have sunget et Gasolin-nummer.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?
- Jeg kan ikke huske, hvad jeg forbinder med min første forelskelse, men min første rigtige kæreste var det nok noget Heather Nova, der var meget populært på det tidspunkt. Vi var nok i slutningen af 90'erne, Someone New (Escobar-nummeret, hvor Heather Nova medvirker, red.). Jeg husker det som en sang i forbindelse med noget kærlighed.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?
- Med hvem? Milf (slang for at være sammen med andre folks mødre, red.)? Hvis det er voksne damer, så er det nok noget Serge Gainsbourge. Ellers Maria Timms Dirty Place. En single som har været spillet meget i radioen lige nu, som er rigtigt fræk, synes jeg.

Hvad hører du helst søndag morgen?
- DR Jazz på dabben. Den kører konstant hjemme hos os om morgenen. Det er alltime greatest jazz-numre. Til kaffen og morgensmøgen.
 
Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?
- Jeg danser dårligt og danser sjældent, men det skal være noget med noget spade. Black Rebel Motorcycle Club. Det skal være noget med noget smadder, og så skal jeg være meget stiv. Noget med Roskilde Festivalen. En våd lørdag nat på Roskilde danser man til det meste.

Hvad er den første sang, du kan huske?
- Det er noget Sebastian. Hvad fanden hed den plade? Det er et nummer med Anne Linnet, eller måske Lis Sørensen, som mine forældre spillede, og jeg blev skide bange for det. Det var i starten af 80'erne og det havde en dyster stemning (Lis Sørensens Stille Før Storm eller sange fra Sebastians Tiderne Skifter fra 1979, red.). Det hørte mine forældre meget. Og C. V. Jørgensen. Det gør mig stadig lidt bange.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?
- Coldplay, Talk. Da jeg hørte den første gang.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?
- Helt klart noget dansk. For eksempel noget John Mogensen, noget bodegamusik. Det kommer også lidt an på tidspunktet. Hvis jeg døde sådan lidt rock'n'roll siddende på et værtshus. Og så ville jeg ønske for alle dem, der var der, at de gik ud og drak sig herrestive.

Har du været i operaen?
- Nej. Og det er heller ikke noget, jeg har planer om. Nej, vent. Hey, jeg har jo været der. Jeg var til Kronprinseparrets Kulturpris (2005), og jeg har set Nick Cave dér. Vi gik faktisk halvvejs, fordi arrangementet var så røvsygt og langtrukkent. Jeg var der sammen med en ven, og jeg tror hellere, vi ville have noget at drikke.

Har du været på festival?
- Jeg elsker festivaler! Jeg tror, jeg har været på festival hvert år de sidste ti år. Skanderborg, Roskilde og Midtfyn, ofte noget med arbejdet.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
- Iron Maiden, Paris. Jeg var dernede med ungdomsprogrammet Rundfunk i 2005, og vi fik lov at flyve med Iron Maidens privatfly sammen med tre hardcore-fans, som vandt en konkurrence i programmet. Vi var sammen med dem i et døgn, fløj med Iron Maidens fly fra London til en privat lufthavn i Paris. Bruce Dickinson, som er ruteflyspilot for Iceland Air, eller var, fløj selv flyet, og det var pakket ind i folie med Eddie, Iron Maiden-maskotten på siden. Vi var nede og snakke med bandet lige før og lige efter koncerten, stod i graven foran scenen foran 70.000 mennesker i et kæmpe pyramide-formet indendørs spillested. Iron Maiden er altså stadig store nogle steder i verden, og den koncert var stor!

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?
- Jeg tror godt, jeg gad på date med Jimi Hendrix i 60'erne. Bare at leve et af hans døgn, mens han var på toppen, hvor der var smadder på, og man kunne være uheldig at dø i det døgn, men så måtte det være sådan.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA