x

Mellemblond – Støjrock på dansk

Mellemblond – Støjrock på dansk

Det er blevet mere end antydet – faktisk skrevet – at forsanger Kristoffer Munck Mortensen fra debutant-trioen Mellemblond stensikkert må have C.V. Jørgensen, Love Shop og Black Rebel Motorcycle Club stående i sin pladesamling.

Det må komme an på en prøve ved et kig i reolen.

Sammen med bassist Jens Hein og trommeslager Adrian Aurelius sidder vi i Kristoffer Munck Mortensens lejlighed på Amager og snakker om deres debutalbum med bluesinspireret støjrock a la et band som Black Rebel Motorcycle Club. Måske også lidt C.V. Jørgensen, i hvert fald når det kommer til modersmålet.

Kristoffer: – Jeg prøvede at skrive tekster på engelsk, da jeg var i starten af tyverne. Det kunne jeg ikke finde ud af, og så blev det i stedet på dansk. Jeg har faktisk aldrig prøvet at synge på engelsk.
Steppeulvene har også været nævnt som reference.

Adrian: – Det kan godt være, det har stået i en pressemeddelelse på et tidspunkt, men tror, vi lavede den om efter det, for jeg synes i hvert fald, det var mærkeligt. Det er noget helt andet, når Eik Skaløe synger. Helt anderledes hippieagtigt.

Drengene har under alle omstændigheder gjort det på deres egen måde. De skruede ti numre sammen over et par år og tog til sidst i studiet uden nogen tilkendegivelser om interesse fra pladeselskaber.

Fem numre blev udgivet på en ep i juni 2008 – heriblandt den senere P3-roterende sang Ishånd. Siden fandt Nikolaj Nørlunds Auditorium interesse for materialet, signede bandet, sangantallet voksede til 15, og albummet Ude Af Mine Hænder endte på 12 af disse sange. Til februar skal Mellemblond på turné med Sune Wagner. Fremgangsmåden ligger endnu ikke fast.

Kristoffer: – Til koncerterne sidste år åbnede vi ofte med en stille del og tog det mere støjede under sidste del af koncerten.

Jens: – Men der har også været tilfælde, hvor vi har improviseret os frem til en rækkefølge på aftenen. Det tager vi hen ad vejen.

Tilbage i reolen står flere skiver med C.V. Jørgensen, men Love Shop og Black Rebel Motorcycle Club mangler.

Kristoffer: – Min samling er heller ikke blevet opdateret i længere tid. Måske har jeg haft skiver med dem engang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA