x

Top Fem: Atoi

Top Fem: Atoi

Det københavnske semi-elektroniske kollektiv i Atoi hentede god omtale på deres Spot-koncert sidste år. Derfor var deres album længe ventet herhjemme - også efter "Tonight"-ep'en, og GAFFA præmierede debuten "Youth Machine" med fire stjerner i den dugfriske udgave af magasinet (du kan læse anmeldelsen her på siden fra på lørdag) og fandt visse musikalske ligheder med Blue Foundation. I skrivende stund ligger Atois single "In This House" som nummer et på Det Elektriske Barometer. Bandet består af forsanger Ida Cæcilie Rasmussen samt Emil Assing Høyer, Stig Helmer Jensen og Joel Gjærsbøl Pedersen. Cæcilie Trier (fra blandt andet Le Fiasko og Choir Of Young Believers) har været en del af Atoi og medvirker på pladen, men den musikalsk superaktive cellist og sangerinde har siden forladt bandet for at koncentrere sig om andre projekter. Live fuldendes kvintetten i stedet af Loui Foo, lillesøster til Sharon Foo fra The Raveonettes, hvor hun også har vikarieret i løbet af 2008.

GAFFA har bedt Atoi om at finde fem ting, som betyder noget for dem og deres musik lige nu:

Burlesque
Burlesque er et humoristisk stiptease-show med stort liveband som for tiden er megastort i New York. Det er en mærkelig blanding af strip og cabaret i stil med Moulin Rouge. Tag til New York sammen med alle de andre danske kunstnere og musikere og oplev det! Prøve at google Burlesque i New York. Det vildeste og mest autentiske sted er ved Ludlow Street!

Wiki

Le Fiasko
Et af de mest interessante bands i dansk musik lige nu. Andreas Tallisman er den perfekte blanding af kunstner og tænker. Vi ser meget op til ham, han har altid fingeren på pulsen, indenfor kunst, litteratur og musik fra sjove steder som Cambodja. Cæcilie Trier har gang i helt vildt mange fede projekter. Blandt andet hendes soloting, der hedder Chimes And Bells. Hun har også været med hele vejen i Atoi indtil pladeudgivelsen og er stadig vores bedste ven.

Le Fiasko på MySpace
Chimes And Bells på MySpace

Viva La Renovation
En farverig miljøbevægelse, som fyrer den af til arrangementer som Roskilde Festival, Trailer Park og Spot. De danser rundt og samler skrald, samtidig med at de gør opmærksom på vores miljø og opfodrer folk til at tage aktiv stilling til miljøproblematikken på det helt nære plan.

http://www.vivalarenovation.dk/

Twin Peaks og Loui Foo
Kultserien er vær at gense, hvis man ikke er blevet helt skræmt som barn over Lynch og Frosts dystre univers, og ikke stadig går med traumer over Bob! Joel har lånt Twin Peaks af vores gode veninde Loui Foo, som er stor Twin Peaks-fan og spiller i det nye vilde band Giana Factory. Det bliver snart kæmpe stort! Loui synger for tiden også kor for Atoi, og det er vi helt vildt glade for!

Giana Factory på MySpace

Hippiejam i Nansensgade
Den første fredag i hver måned afholder kapstadens musikvenner byens mest mangfoldige jam, både musikalsk og menneskeligt. Det er stedet, hvor man kan opleve skæve eksistenser og alle afskygninger af musikalske stilarter. Der er ingen regler for, hvad man må og ikke må spille, hvilket ofte resulterer i helt unikke musikoplevelser.

"Youth Machine" udkommer på mandag den 9. februar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA