x

Top Fem: Wildbirds And Peacedrums

Top Fem: Wildbirds And Peacedrums

Den svenske duo Wildbirds And Peacedrums, blev dannet i 2006, debuterede året efter med Heartcore, men først sidste år kom deres internationale gennembrud med The Snake. Her i Danmark er Göteborg-duoen allerede et relativt kendt navn efter at have givet koncerter i Århus, København, på Roskilde samt Spot Festivalen. I disse uger turnerer de i USA, blandt andet som support for Lykke Li, inden der venter en Europa-turné fra næste uge. Den kommer til København og Århus i næste weekend, så derfor har vi bedt bandet med det hyggelige navn om at sende os deres top fem:

Let The Right One In
Vampyrfilm. Sverige har ikke bidraget med så meget til filmverdenen på det seneste - men her, her buger (?) jeg, smelter og buger igen  for det her er så sindsygt godt. En perfekt film med en magisk slutning i flot mørk 70'er stil. Vi ser den på skift i tourbussen sammen med første sæson af Twin Peaks.

Seværdigheder
Efter et lang og fantastiskt 2008 med over 150 koncerter begynder visse sandheder at blive klare. Øl, weed og svedige (ikke fede - svedige, red.) er fint nok, men det er seværdighederne på vejen, der gør den store forskel på tilværelsen. Så på med de matchende træningsoveralls, frem med kortet og begynd at afmærke byens fede huse og gemte drikkeoaser - lær som en profet, lev som campist.
En hurtig top tre fra 2008;
- Nøgenbadning i vandkraftselven i Kongsberg
- Besøg på dineren i Twin Peaks, North Bend
- Blue Cheese Martini på Shangri-La's Kerry Centre Hotel, Beijin.

Grace Jones
Vores ønskede muse, elskerinde og drikkebuddy/-søster. Hun kommer til Stockholm den 28. marts, og København 30. marts, forårets højdepunkt! Urkraft og galskab - så vildt elegant. (YouTube)

Haruki Murakami: "What I Talk About When I Talk About Running" (bog)
Bibelen i meningsfuld levevis - så enkelt, at man skammer sig. Dette er grunden til, at jeg pakker løbesko med i turnétasken. Løb 10 kilometer, sig nej til en parmiddag - løb 10 kilometer mere.

Bruce Springsteen synger "Suicides Dream Baby Dream"

Utrolig god version på et lille orgel. Små orgler, smukke sange og slidte jeans - en perfekt kombination! (YouTube)
Og her, kære københavnere! Her kommer en bonus for at vise hans jordnærhed! (YouTube)

Wildbirds And Peacdrums spiller på Lille Vega i København på fredag den 20. februar, og dagen efter på VoxHall i Århus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA