x

Reportage - by:Larm, kapitel 2

Reportage - by:Larm, kapitel 2

I gårsdagens reportage kunne man læse om de på hinanden skuffende oplevelser (du kan stadig finde reportagen ved at følge linket i højre side) og tilsvarende aggresive skriftlige aversioner fra undertegnedes hånd. I mellemtiden lyder rygtet, at Jenny Wilson fik oprejsning i løbet af fredag aften med sin anden koncert. Desuden kan vi fra den danske lejr berette, at bassist i Choir Of Young Believers, Jakob Millung, lørdag morgen blev indlagt på et sygehus i Oslo efter et fald på en isglat trappe fredag aften - hvorfor bandet i al hast måtte lære numrene til deres medrejsende booker, i øvrigt bassist i bandet Chimes & Bells, Hans Emil Hansen, som spillede fredagens koncert med bandet. Nu venter der et par dages pause for Choir, der i duoformation skal spille supportjobs for Wildbirds & Peacedrums i Sverige.

Fredag eftermiddag mødte GAFFA i øvrigt de to piger fra islandske Hjaltalín, og det er der kommet følgende interview ud af: Vi islændinge har nok levet i en virkelighed, som ikke var helt realistisk.

Derudover må jeres udsendte beklage, at jeg ikke nåede til den særlige Stavanger-showcase med blandt andre The Low Frequency In Stereo, som under stor sikkerhedsopbud fandt sted i Stortinget (Folketinget på norsk) foran en eksklusiv delegation på 100 tilskuere. I mellemtiden befandt GAFFA sig til en anden mindre showcase med de to norske bands, Tommy Tokyo - der ligner et metalband, men faktisk spillede en ret hyggelig og god koncert i feltet mellem Nick Caves Grinderman og Okkervil River - og den nye norske hype, The New Wine. The New Wine spillede fremragende, og derfor har de fortjent en anbefaling og et link til deres MySpace.

The New Wine har endnu ikke nogen plade på gaden (og angiveligt heller ingen pladekontrakt?), men har indtil videre har deres danseble synth-indierock været überhypet, blandt andet takket være Erlend Øye (fra Kings Of Convinience og The Whitest Boy Alive), som er by:Larms helt store ikon i år. Øye er på forsiden af alle bladene og virker som konferencier på flere af scenerne, mens han af journalister beskrives som en halv-kontroversiel genert personlighed med et nysgerrigt musikalsk multitalent, ligesom Øye i flere tilfælde har optrådt som gæst ved New Wines koncerter. The New Wine skal spille på branchefestivalen South By Southwest og varme op for The Whitest Boy Alives store Europaturné, og du kan opleve bandet i Århus og København i april.

Midt på aftenen gik turen til indieklub/-spillestedet Mono, der var tæt pakket, hvorfor jeres udsendte måtte vente i døren under de første ti minutter af First Aid Kit-koncerten, og hvilken positiv overraskelse. De to svenske teenagere synger fantastisk, og deres familiære vokalklang er perfekt til duetterne, og det er utroligt, hvilket personligt singer-songwriter udtryk, man kan have i den alder. På pigernes MySpace kan man læse, "we aim for the heart, not the chart". Klara og Johanna Söderberg er ikke popikoner, men nærmest en svensk teenagerpige-version af Fleet Foxes. Deres plade er endnu kun udkommet i Sverige, men deres to største hits, netop Fleet Foxes-coveret (som blev kendt via YouTube), "Tiger Mountain Peasant Song", og deres endnu bedre "You're Not Coming Home Tonight" kan findes online. Vokalerne er fabelagtige, og pigerne ydmygt charmerende, hvor de musikalsk bevæger sig ud i alternative country. Og så gled Bob Dylan-coveret "It Ain't Me Babe", naturligt ind i deres korte sæt.

Resten af fredag aften stod på ganske solide, danske præstationer. Først varmede The Wong Boys i vanlig pågående stil den lille kælderklub, Villa. Dernæst kunne man finde Turboweekend spille en supergod showcase foran et let tøvende publikum på Blå. Den koncert kan du finde en længere anmeldelse af til fire store stjerner her.

Hjortshøj-drengene Mads Kolding og Jakob Torp Littauer, bedre kendt som Electrojuice, fik æren af at lukke Dagbladet-teltet, hvor godt 100 publikummer stod foran scenen, mens deres musik agerede baggrund for flere hundrede mennesker i teltet og dermed gav de to teenage-dj's god eksponering på deres, så vidt vides, blot anden internationale optræden. Electrojuice har planer om at slippe en ep senere på året, og desuden skal Jakob og Mads på Danmarksturné med The Wong Boys i en umiddelbart lidt umage konstellation, og varme op for Prodigy, når de gæster Den Grå Hal på Christiania den 28. februar, ligesom der angiveligt er interesse fra bookere i Benelux. Live er der pæn energi, og Electrojuice har fundet et sprødt udtryk, men det er samtidig svært at vurdere, hvor stor en del af effekterne, som drengene laver på scenen, og hvor meget der er programmeret på forhånd. Ligeledes er det svært at undgå at vurdere Electrojuice på deres alder (hhv. 15 og 16 år) og lade sig imponere allerede inden, man hører musikken. Potentialet er der imidlertid ingen, der kan tage fra dem. Tjeck dem ud live eller på deres MySpace.

I løbet af lørdag følger GAFFA blandt andet Men Among Animals, Beta Satan, I Was A King, Megaphonic Thrift, Whitest Boy Alive og WhoMadeWho. Vi laver interviews med Turboweekend, som har et nyt album på vej den 16. marts, WhoMadeWho, som har et nyt album på vej i april, samt forsanger og sangskriver, Frode Strømstad, fra hypede I Was A King, som i øvrigt er signet på danske Morningside Records.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA