x

Bob Dylan på SACD (og på film)

Bob Dylan på SACD (og på film)

Nu bliver det muligt at høre Bob Dylan tænke højt – ikke bare i stereo – men i remastered Super Audio-lydkvalitet. En række af Bob Dylans mest væsentlige album udgives nu som SACD’er, oplyser websiden Pitchfork.

SACD er det format som f.eks. The Rolling Stones’ 60er-produktion også blev udgivet i sidste år. SACD’er kan afspilles på almindelige cd-afspillere – her vil den nye remasterede lydkvalitet stadig kunne nydes – men der kræves en SACD-afspiller for at høre Super Audio cd-lyden.

Det drejer sig foreløbig om 15 Dylan-plader, der er udvalgt efter deres kvalitet og vigtighed, hvorfor det nødvendigvis er den amerikanske legendes 60'er- og 70'er-produktion der fylder mest i denne reissue-kampagne. De nye Dylan genudgivelser er følgende:

"The Freewheelin’ Bob Dylan" (1963); "Another Side Of Bob Dylan" (1964); "Bringing It All Back Home" (1965); "Highway 61 Revisited" (1965); "Blonde On Blonde" (1966); "John Wesley Harding" (1967); "Nashville Skyline" (1969); "Planet Waves" (1974); "Blood On The Tracks" (1975); "Desire" (1976); "Street Legal" (1978); "Slow Train Coming" (1978); "Infidels" (1983); "Oh Mercy" (1989); og endelig "Love And Theft" (2001).

Nogle vil måske undre sig over, hvor Dylans roste album "Time Out Of Mind" fra 1997 er blevet af i reissue-serien, og hvorfor et så nyt album som "Love And Theft" allerede skal genudgives i en remastered version, men sådan er det altså blevet.

I øvrigt kan det nævnes, at fem af pladerne ("Another Side...", "Bringing It All...", "Blood...", "Slow Train..." og "Love And Theft") også udgives i 5.1 Surround Sound DVD Audio-formatet, som er den nyeste opfindelse for de typer, der engang kaldtes hifi-nørder. The Beach Boys-klassikeren "Pet Sounds" udkom for nylig også i dette format. Alle Dylan genudgivelser skulle være i butikkerne i denne måned.

Når vi nu er i gang med Bob Dylan, skal det også lige nævnes, at den tidligere protestsanger medvirker i filmen "Masked And Anonymous", som han selv har været med til at skrive manuskriptet til. Andre medvirkende er John Goodman, Penelope Cruz, Luke Wilson, Jessica Lange, Jeff Bridges og Angela Bassett.

I filmen spiller Dylan rollen som Jack Fate, en ukendt musiker, der tidligere har været tæt på et gennembrud, men som ofrede muligheden for en mainstream-karriere ved at nægte at arbejde sammen med de grusomme musikindustri-moguler. I stedet vandrer han nu rundt fra bar til bar som rodløs spillemand.

Filmen havde premiere på Sundance filmfestivalen og fik en meget blandet modtagelse, hvorefter den blev vist i en række udvalgte amerikanske biografer. Filmens soundtrack, der blev udsendt som album i juli, rummer nye Dylan-versioner af de gamle sange "Down In The Flood", "I’ll Remember You" og "Diamond Joe".Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA