x

PowerSolo på SXSW kapitel 3

PowerSolo på SXSW kapitel 3

Dag 3 & 4 SXSW

Vores sene show på Submerged gik rigtig godt, med en enkelt strømafbrydelse, hvilket ikke gjorde tingene værre. De vigtige folk, der gerne skulle være der, var der, og alt tyder på, at vi har en deal for Canada nu. Godt, at arbejdet giver udbytte.

I går var sidste dag på SXSW, og det betød to shows. Det ene på Agave på 6th Street, en bar, vi har spillet på før. Bandet før os var et New Zealand'sk teenage-rockband, Bang Bang Eche, som virkelig fyrede den af. Det var god motivation til at få os selv op i det røde felt, hvilket absolut skete. Vi fik samlet en god flok, og at Kim i sidste nummer stod med hovedet i en balje is og vand i 30 sekunder, fik folk overbevist.

Andet show var det danske dayparty Danish Dynamite, som foregik ude i en have i et villakvarter. Sol, gratis øl og en fandens masse danske bands. Der var godt med folk til vores show, og det blev et svedigt sæt i solen.

Den fede oplevelse på dette års SXSW foregik dog et helt andet sted, nemlig ude på South Congress Avenue ved Continental Club. Kim og jeg tog ud for at sige hej til Howe Gelb, men inden vi mødte ham, var vi forbi en stor parkeringsplads fyldt med rednecks og dudes af værste skuffe. Dette var SXSJ (south by San Jose) - et lille oprør mod SXSW. Her var der ikke mange med festivalarmbånd, men til gengæld en del mere kultur, som den er, hvis man er i Austin på et hvert andet tidspunkt end SXSW.

Endnu med tid på hånden gik vi over gaden til en kaffebar. Her stod et seksmands countryorkester, Cashdraw, og spillede ud igennem et hul i væggen. Forsangeren fortalte, at de aldrig øvede, men blot spillede en gang imellem, hvilket kunne høres. Det var det mest slagger band, jeg længe har hørt. De stemte ikke og bassisten kunne knap nok spille bas. Det blev fumlet og søgt rundt i alle krogene af deres instrumenter i forsøg på at spille den samme sang på samme tid. Det var fantastisk. Jeg har sjældent hørt et så godt dårligt band.

Vi sad i en times tid og smuttede så ind på Continental Club og fik 30 minutters anarki med Howe Gelb. Han var i sit es.

Da vi kommer ud igen, står Cashdraw stadig og spiller ud igennem hullet. De er dog blive godt lakket til nu og forsangeren jamrer i mikrofonen: "We gotta get the f**k outta here...." med et godt sløret blik. Jeg spørger ham om en cd, mens de stadig spiller, og han sparker til en stak, der ligger på gulvet, og som ryger ud på gaden. Jeg samler en op og smider $3 i tip spanden og spørger, hvad han skal have for den. Bandet spiller sangen færdig, og på sidste guitarstrøg fanger han mit blik og råber: Five bucks!!!!

Han får en femmer, og vi smutter... Fed dag - det er altid derude, man oplever det fede Austin. I centrum går alle rundt med de her "Keep Austin weird"-T-shirts, men det er herude, at folk er "weirdos"

Vores sidste dag endte med barbeque i garagen sammen med Mark & Annalisa. God afslutning på en god tur!

Nu sidder jeg i Austin Lufthavn og skriver dette, mens jeg venter på flyet. Vi har en god lang tur hjem, Austin - Houston - New York - Paris - København og så tre timer i Volvoen.

Hjem til frikadeller og brun sovs - det er jeg blevet lovet.

Tak for nu
PowerSolo


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA