x

Nyt album fra Belle And Sebastian

Nyt album fra Belle And Sebastian

Det skotske ensemble Belle And Sebastian udgiver deres femte album den 6. oktober. Det er deres første album under deres nye kontrakt med Rough Trade, og har fået titlen "Dear Catastrophe Waitress".

Pladen markerer lidt af et omslag for bandet, idet de denne gang har valgt at bruge den engelske super-producer Trevor Horn, der er kendt for sit arbejde med f.eks. ABC, Frankie Goes To Hollywood, Pet Shop Boys og endog t.A.T.u. Trevor Horn var desuden manden bag The Buggles (med hittet "Video Killed The Radio Star") samt medlem af Art Of Noise.

Derfor satser man på, at "Dear Catastrophe Waitress" bliver et album, der for alvor kan få Belle And Sebastian ud til et større publikum end tidligere. Pladen er indspillet i Hook End Manor i Oxfordshire og mixet i det vestlige London, og sniglyt viser, at albummet er fyldt med stærke pop-melodier, sommerlige West Coast hooks, og luksuriøse arrangementer.

Arbejdet med Trevor Horn er også noget nyt for Horn selv, idet han er vant til, at en given kunstner blot går i studiet for at lave vokaler, hvorefter Horn så skruer resten sammen i kunstnerens fravær.

"Dear Catastrophe Waitress" er stadig helt klart en Belle And Sebastian-plade hele vejen igennem, præget af deres karakteristiske følsomme, skotske indie-pop, men med en ny styrke og sikkerhed. Perfektionisme var drivkraften, og Stuart Murdoch har forklaret: "Hvis hver sang ikke bragte mig til tårer i en kombination af forløsning og glæde, kom de ikke med på pladen ... også selvom jeg har en lav tåretærskel."

Arbejdet med albummet har i øvrigt i tidens løb medført nogle ganske interessante arbejdstitler, inden valget endelig faldt på "Dear Catastrophe Waitress". Vi nævner i flæng "Nazi Sinatra", "Wanker’s Forest" samt "If You’re Going To Get Hung For Stealing A Horse, You Might As Well Shag It"...

Trackliste:
Step Into My Office, Baby
Dear Catastrophe Waitress
If She Wants Me
Piazza, New York Catcher
Asleep On A Sunbeam
I’m A Cuckoo
You Don’t Send Me
Wrapped Up In Books
Lord Anthony
If You Find Yourself Caught In Love
Roy Walker
Stay Loose

Af øvrige Belle And Sebastian-nyheder kan det i forbifarten nævnes, at bandet, der forresten ikke længere tæller cellisten Isobel Campbell blandt sine medlemmer, udgiver en dvd den 20. oktober med titlen "Fans Only". Dvd’en skildrer historien om bandet og indeholder alle deres videoer samt en masse live-optagelser, interviews, TV-optrædener og meget mere...

Endelig har Belle And Sebastian også bidraget med en sang til Rough Trade-selskabets 25-års jubilæums-album "Stop Me If You Think You’ve Heard This One Before..." Albummet indeholder en række nuværende Rough Trade-kunstneres bud på nye versioner af gamle Rough Trade-kunstneres sange. Medvirkende er bl.a. The Tyde, Adam Green og British Sea Power.

Til projektet, der ligesom Belle And Sebastian-dvd’en udkommer den 20. oktober, har bandet indspillet en coverversion af Young Marble Giants-sangen "Final Day".

Så skulle det vist være det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA