x

Før koncerten – Annika Aakjær

Før koncerten – Annika Aakjær

Hvordan er det gået i øveren?

– Vi er ikke nået så langt med det endnu, men planen er at tage fat en lille måned før. Sidste gang kom vi lidt for sent i gang - vi vil nok altid føle, vi burde øve lidt mere... Jeg kan egentlig godt lide at øve. Det er en rar afveksling i forhold til at sidde alene derhjemme og skrive sange.  

Hvad kan vi forvente os af koncerterne?

– At høre nogle sange fra den kommende plade – og at det bliver lige så energisk som sidst, vi var af sted. Når jeg er af sted med bandet, er der altid meget mere tryk på. Og så er vi en musiker ekstra denne gang, så der kommer en masse mærkelige instrumenter på scenen.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Vi giver hinanden en stor fælleskrammer – du ved, står i en rundkreds, kigger hinanden i øjnene og siger: "Så!" Jeg tager mig også altid et hals-shot. Ikke fordi det får mig til at synge bedre, men fordi det får mig til at tro, at jeg synger bedre. Et placebo-shot! Det er hemmeligt, hvad der er i det.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Hvis de har et klaver, skal det stå på scenen, men det har jo ikke så meget med forplejning at gøre. En masse danskvand og noget sprut til efter koncerten. Lys og mørk chokolade. Og ikke alt for mistænkeligt kød – kun fisk og kylling. Vi er kloge af skade.

Hvad hører I i tourbussen?

– Sidste gang hørte vi Peter Sommers nye plade, Beatles og Bob Dylan. Vi skiftes til at bestemme, hvad vi skal høre, og er næsten altid enige.

Se turnéplanen på Annika Aakjærs MySpace-side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA