x

Didium And The Black Bonnie Picture – Lunefuld skønhed

Didium And The Black Bonnie Picture – Lunefuld skønhed

For godt et år siden blev de først Månedens Demo i GAFFA og vandt derefter MyMusic-legatet, og spillede Spot Festival, og det kulminerede, da bandet omkring sangskriver Didium (aka Andreas Sorgenfrei) blev årets Starfighters i august. Med dén anerkendelse fulgte 300.000 kroner, som Didium And The Black Bonnie Picture har vekslet til at lave debutpladen, Whimsical Beauty, der udkom i marts måned. En hjælpende hånd og en lille genvej for et band, hvis jyske aner kan spores i, at det syv mand store band sætter stor en stor ære i fællesskabet og at gøre tingene selv.

– Starfighters var fantastisk. Det er ligesom at få en pakkeløsning med promotion, pressebilleder, produktion og studieindspilninger, som betyder, at vi kan koncentrere os mere om musikken, fortæller guitarist Sebastian Vinther Olsen, der sammen med Didium har styret elementer i den ambitiøse og kompromisløse produktion med producerne Søren Zahle og Henrik Marstal (ibens, Annika Aakjær), som har produceret hver sin halvdel af pladen.

Musikalsk bevæger Didium sig inden for en sangskriver-tradition, som med storladne, følelsesladede kompositioner - blandt andet med violin og saxofon – udvikler sig mod inspirationskilder som Coldplay, The Veils og Arcade Fire eller det, de selv kalder pop med store armbevægelser.

– Alle i bandet bidrager til det musikalske, men Andreas skriver sangene. Didium er hans hjertebarn, og han har kæmpet for det her i lang tid. Men bandet står sammen. Vi er venner samtidig, også selv om det betyder, at der nogle gange er behov for lange snakke, forklarer Cecilie Strange, korsangerinde og saxofonist.

– Ambitionen er at lave musik, som er god popmusik, der skiller sig ud fra den automatiserede popgenre, og som man gider at lytte til selv, forklarer hun.

Pladens titel oversætter Didium til "lunefuld skønhed", et kvindeligt ideal, blandt andet hentet fra Bonnie And Clyde.

– Det sammenfatter vores udtryk, det storladne, som ikke er helt fint i kanten. Det er lunefuldt. Kvinder kan være smukke og forførende, men samtidig dødbringende, slutter Didium.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA