x

Winding/Blachman – Vi skal bare få lortet ud

Winding/Blachman – Vi skal bare få lortet ud

Samarbejdet mellem Kasper Winding og Thomas Blachman har typisk figureret bag sangerinder som Caroline Henderson, Maya Albana og senest Heidi Herløw. Længe har d'herrer dog savnet selv at udgive musik, og det gør de nu noget ved. Med ep'en Musicality leverer teamet syv sange, der indholdsmæssigt tydeligt bærer præg af Kasper Windings forkærlighed for det elektroniske sammenholdt med Thomas Blachmans mere jazzede rødder. GAFFAs udsendte møder en Kasper Winding i smittende humør på R Vinbar i det indre København:

– Meget musik handler om umiddelbar tænkning. Den skal helst ud, mens energien er der. I stedet for at gå og vente, til man har 12 numre, synes jeg, det er meget fedt at sige: "Godt, vi har fem-seks numre. Af sted med dem." Der er den digitale tidsalder jo også ret venlig.

Thomas Blachman må, plaget af sygdom, give sit bidrag over telefonen:

– Interessen kommer tilbage fra 2000. Nu har jeg kendt Kasper længe, men vi har hele tiden haft så meget andet inde over. Så har der været andet producerarbejde, så har der været børn, og senest er jeg begyndt at lave det her talentshow. Jeg får lavet en masse musik, men får aldrig taget mig sammen til at udgive det, siger Thomas Blachman og fortsætter:

– Det, det handler om, er, at vi skal skide på sangstil, sortere i det, vi har liggende og bare se at få lortet ud. Bare komme i gang. Starte et sted.

For begge har det meget handlet om leg. Kasper Winding fortæller:

– Vi lagde ud med at sige, at alt skulle prøves, og hvis Thomas har en fed idé, så skal vi lave den. Ligegyldigt hvor åndssvagt, jeg umiddelbart synes den lyder. Så afgør vi senere, om det er noget. Der tror jeg, vi begge må indrømme, at i 80 procent af tilfældene er det faktisk blevet bedre, siger Kasper Winding og griner.

Planen er, at samarbejdet skal agere dagjob for de to fra nu, således at de planlægger at udsende en ep hvert halve år. Dog lukker de ikke helt af for omverdenen. Det er tanken, som Kasper Winding påpeger, at der også skal være plads til at producere nogle andre ting ved siden af.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA