x

Den Gale Pen – UFO alias Kristian Humaidan)

Den Gale Pen – UFO alias Kristian Humaidan)

Hej UFO. I 2002 vandt du rap battle-konkurrencen MC's Fight Night og dermed en masse respekt fra hiphop-kollegerne. Her syv år senere skal du så samle et kor for at deltage i  underholdningsprogrammet Allstars på TV 2. Hvor meget respekt gætter du på, at det giver i rap-miljøet?

– Jeg gætter på, at det giver masser af respekt at vise, at man kan noget musikalsk, og at man har en masse kvaliteter. Det er der okay street credit i, hvis altså man kan gøre det ordentligt. Street cred'en har vi også vundet masser af med vores seneste plade, hvor der også er en række musikalske tiltag.

UFO og Yepha slog igennem i 2003 med nummeret Hver Dag. Her rapper I blandt andet: "Vi skriver vores rim hver dag, du skriver vores rim lørdag og bærer nag" En 2009-version, ville den lyde noget i retning af: "Vi skriver rim i hverdagen, du kan se os på tv lørdag og le din røv af"?

– Det sgu meget godt det dér. Det ret godt ramt i forhold til, hvordan det ser ud lige nu.

I "Allstars" skal du og Yepha samle et kor blandt beboerne i hjembyen Svendborg. Hvordan bliver det at finde deltagere til en slags "Fællessang på Bakken" i en by, hvor jeres status er større end noget andet sted?

– Det bliver fantastisk. Jeg ved dog ikke, om det er her vores status er størst, men det var den audition, hvor der var flest fremmødte.

Ved I to rappere overhovedet noget som helst om at synge?

– Ja, det synes jeg, at vi gør. Vi spiller begge to på instrumenter og producerer begge to musik - også andet end rap. Så jeg vil vove at påstå, at vi ved noget om at synge. Og så ved vi selvfølgelig en masse om rap, og derfor vil jeg mene, at vi kan give den en lille smule på rytmekontoen.

Er en fin sangstemme så noget, der giver respekt fra rap-kollegerne?

– Nej, det ved jeg sgu ikke. Hvad fanden er respekt? Jeg synes, at det er noget, man giver eller får for noget, man gør helhjertet og af de rigtige grunde. Og hvis man er god til at synge, så ville man da være en idiot, hvis man ikke brugte sin sangstemme, også selvom det måske ikke er det mest gangster-agtige, man kan gøre.

Men den rigtige grund til at være med i Allstars, er det ikke penge?

– Den rigtige grund for mig til at være med i Allstars er at få mulighed for at vise hele den danske bredrøvede familie, at UFO Yepha kan noget med musik, og at vi har en masse energi og en masse gode idéer. Og så kan det selvfølgelig være, at nogle flere køber vores plade, og det ville vi da ikke være kede af.

På hjemmesiden for Allstars står der, at I målrettet går efter folk, der ud over at kunne synge også skal kunne finde ud af at klappe på to og fire. Er det fordi, at det vil du og Yepha gerne lære?

– Nej, det er faktisk, fordi vi mener, at vi er rigtig gode til at klappe på to og fire. Vi synes, at det skal vi lære videre, så der ikke bliver klappet på et og tre hele tiden, som man gør til sådan noget polka og folkemusik.

Har I andre krav til deltagerne? På Op Med Håret rapper I for eksempel, at tøsernes booty skal være glatbarberet, så man føler sig inviteret. Gælder noget lignende, hvis folk vil være med i jeres kor?

– Det var faktisk en meget spændende audition, skulle jeg hilse og sige, fordi vi netop lavede en rektalundersøgelse af alle, som ville være med i koret. Nej, vi har kun det krav, at folk skal have en fed energi, en god stemme og være nogle fede mennesker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA