x

Marie Fisker - Stol på mavefornemmelsen

Marie Fisker - Stol på mavefornemmelsen

Der er et musikalsk univers på Marie Fiskers debutalbum "Ghost Of Love", der kunne være interessant at analysere.

Hvis man skruer hen på den dystre og mørke skæring "City Lies" og fordyber sig. Så hører man en hudløs og prunkløs vokal fra Marie Fisker tilsat Steen Jørgensens mørke modspil synge "And my love will keep you comin' / You've changed a boy into a man". Allerede her materialiserer de første billeder sig måske.

- Det er noget, man skal synke ind i, og så er tekstuniverset og det musikalske udtryk lidt sløret til tider, siger Marie Fisker smilende og med velovervejede, til tider langtrukne tænkepauser mellem svarene.

- Det er i hvert fald ikke noget "in the face", der lige hopper ud af højttalerne. Der er meget plads til fortolkning i mit tekstunivers. Det synes jeg selv er meget vigtigt, også når man læser andres tekster. Altså at man laver sin egen version af det. Det gør vi jo alle hele tiden, men at der er plads til mere.

Vi snakker blandt andet om tankerne bag at fremtone originalt, og hvordan man kommer derhen. Og Marie Fisker svarer, at det er ved "at lytte til sin intuition og sin mavefornemmelse. Og tør man det og tør man stole nok på det, hvilket jeg synes, vi har gjort meget konsekvent, så bliver det personligt og troværdigt".

Hun refererer til samarbejdet med Jakob Høyer, trommeslager i The Raveonettes, der har hjulpet med at producere pladen. De tog blandt andet i sommerhus ved Sejerøbugten, hvor de praktisk taget sneede inde, mens de gik og puslede med albummet, klippede dele fra hinanden, satte andre sammen og finpudsede detaljer. Og dertil kom senere detaljen med Steen Jørgensen.

- Vi indspillede "Good Till Now" sammen, og så havde jeg enorm lyst til at høre hans stemme på det her nummer ... "City Lies".
Marie Fisker smiler.

- Jeg synes bare, han kommer med en fantastisk energi. Jeg elsker hans stemme. Altså, mange af mine tekster er jo skrevet om kærlighed, men også bare om de to elementer af en mand og en kvinde, så det passer godt, at han også kommer med sine mandlige, mørke stemme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA