x

Troels Abrahamsen smider aliasser på ny udgivelse

Troels Abrahamsen smider aliasser på ny udgivelse

Der kan være den fordel ved aliasser, at det giver mulighed for at slippe eksperimenterne fri. Mulighed for at forsøge at vandre ad andre stier end dem, man allerede gør med det band, man allerede spiller i, som allerede har en stil.

Man kunne putte Troels Abrahamsen ind i den sammenhæng.

Så hedder bandet Veto. Og aliaserne hedder I Know That You Know, SuperTroels og Mockin' Bird. Men nu har hovedpersonen besluttet at smide kappen og udgive i eget navn.

- Jeg havde i lang tid brugt aliasser til at lave noget inden for genrer, jeg ikke var så velbevandret i. Det grundede også i usikkerhed, og jeg har helt sikkert brugt det som en kappe, jeg kunne tage på og dermed lave det under dække, siger Troels Abrahamsen fra en telefon i Zürich, hvor han er rejst til med Veto for at give koncert.

Den 4. maj udsender han albummet "WHT" - hans tredje elektroniske soloalbum - og resultatet af en eneperiode i familiens sommerhus i Nordjylland samt en redigeringsfase i Århus' Feedback-studier. Resultatet er han meget stolt af.

- Jeg synes ikke, albummet "WHT" kan forholdes til noget andet, jeg har lavet. Kun til det, jeg lavede helt tilbage for fem år siden. Det her er meget mere tilbageskuende og tilbage til rødderne. Jeg føler mig klar til at udgive under eget navn, fordi jeg nu laver det, jeg gerne vil, og ikke det, der tilfældigvis opstår hen ad vejen. Jeg kan bedre styre det nu.

Denne gang har han valgt en mere klassisk måde at komponere på. Blandet andet ved at sætte sig foran et klaver.

- Jeg er ikke så bange for det dér med at lave sange mere. Jeg havde på et tidspunkt noget med ikke at ville synge på noget. Nu synes jeg bare, det ville være dejligt at rykke tilbage til at være sangskriver igen og klimpre lidt. At arbejde ud fra noget, der er organisk. Det er blandt andet derfor, jeg bruger rigtig bas, trommer og klaver.

Oprindeligt skulle to album have ligget klar dette forår. "WHT" og "BLCK". Men for at sikre, at "BLCK" ikke overskyggede det hvide album, besluttede Troels at udskyde den sorte del. "BLCK" opstod ud fra megen af den inspiration, han har samlet op på den danske klub-scene, og da det tydeligvis stak i en anden retning, gemte han det til en anden udgivelse, der foreløbig er skubbet til efteråret, hvor den - formentlig - udkommer i form af tre ep'er betitlet I, II og III. Måske bliver det dog også ændret.

- Planen er indtil videre at udgive en eller tre ep'er. Men hvem ved, måske bliver det et projekt over de næste tre år. Jeg kan godt lide tanken om ikke at skulle lave et album. Det passer meget godt til min stil at udgive musik i en periode med ep'er.
Vil man høre smagsprøver på det kommende "BLCK"-materiale, får man allerede muligheden ved Troels' koncerter til sommer.

Troels Abrahamsen kan opleves live på Klub Stuka på Café Pustervig i Århus 1. maj og i Vega i København 2. maj


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA