x

International profil på Beatday 09

International profil på Beatday 09

Med offentliggørelserne af canadiske Crystal Castles, amerikanske Ladytron og australske The Temper Trap blev programmet til Beatday 2009 komplet. Musikprofilen rækker stadig ud efter det særligt musikalsk nysgerrige publikum, såsom GAFFAs læsere, og de bliver forkælet med et stærkt dansk og internationalt lineup, der tæller Arctic Monkeys (billedet), Band Of Horsens, Jenny Lewis, Basement Jaxx, The Ting Tings, The Raveonettes, Mew og Oh No Ono, bare for at nævne nogle få af dem.

- Vi går efter en musikalsk bredde, for folk har en bred musiksmag, og vi tror, der er rigtigt mange publikummer, som godt kan lide både Mew, Arctic Monkeys og Trentemøller for eksempel. Det ville blive temmelig kedeligt for alle, hvis vi for eksempel kun lavede britrock. Vi har et godt alsidigt program, og de fleste bands peger ind mod hinanden, forstået i en genremæssig kontekst, hvor alting efterhånden er en blanding af genrer. Det gør navne som Basement Jaxx og Ladytron på hver sin måde, fortæller Peter Sørensen, direktør i Beatbox Concerts, der arrangerer Beatday.

Sidste år var søndagen primært reserveret singer-songwriterne, men i år er kunstnerne generelt mere rock- og electronica-baserede, og de to dage kommer til at smelte mere sammen.

- Det er en af de ting, vi har lært fra sidste år. De to dage bliver ikke så genreinddelte, men kommer til at ligge mere i tråd med lørdag sidste år. Vi vil helst skabe en fornemmelse af, at det ikke er to enkeltstående arrangementer, men en sammenhængende festival. Og det er bedre at slutte af med stærke rockede navne og flytte de mere indadvendte, smukke oplevelser til eftermiddagen, fortsætter han.
Lokationen er også blevet flyttet fra Docken på Københavns Nordhavn til Valbyparken, hvor der blandt andet også afholdes Grøn Koncert. Men opsætningen bliver ikke den samme.

- Valbyparken er et sted, som folk kender, og som er nemt at komme til rent logistisk. Men det er vigtigt for os at kommunikere, at vi ikke har tænkt os at bruge pladsen på samme måde som Grøn Koncert. Vi vil gerne skabe en festivalfornemmelse og udnytter pladsen ned mod vandet. Der bliver en stor udendørs scene samt en scene i et telt med 3-4000 mennesker, fortæller Peter Sørensen.

I år forventes 8000 til 10000 mennesker at komme til Beatday, der finder sted den 14.-15. august, weekenden efter Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg.
                
Partoutbilletter til begge dage kan købes til nedsat pris frem til den 1. maj på gaffabillet.dk. Den reducerede pris er 700 kroner, derefter stiger prisen til 900 kroner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA