x

Gypsies genfinder kerneværdierne

Gypsies genfinder kerneværdierne

Hvis der er én ting, man ikke kan beskylde Gypsies for, så er det ikke at have hjertet på rette sted. Sekstettens sociale bevidsthed har altid været en hjørnesten i tekstuniverset, men denne gang har det politiske fået en personlig vinkel, der får perspektiv via bandets ambassadørrolle for projektet Musik Mod Aids, hvor Gypsies har spillet velgørenhedskoncerter København og i Nairobi, Kenya. Dansk-amerikanske Shaka Loveless har også ladet sig inspirere af for første gang at besøge sin familie i Pensacola, Florida.

- Jeg vil aldrig kunne lade være med at se på verden og interessere mig for, hvad der sker omkring mig. Om det så er ved at gå en tur på Nørrebro, hvor jeg bor, læse en avis eller ved at reagere på ting omkring mig. Det var hårdt at se, hvordan folk levede i slummen i Nairobi og de dårligst stillede i Pensacola, men det var også tydeligt, at jo dårligere stillede folk var, jo mere håb fik de opbygget, efter at Obama blev valgt, fortæller den karismatiske forsanger og sangskriver Shaka Loveless.

Mens Nørrebro, Obama og Guns Of Brixton indgår som politisk perspektiv på albummet "For The Feeble Hearted", er der også sange om kærlighed og Shakas mor, hvem nummeret "The Lost Ones" er en åben hyldest til.

- Min mor har været alene med mig og min lillebror, og i mine øjne har hun reddet mit liv flere gange. Det gik op for mig, at hun har været gemt i flere af mine tekster, og nu var tiden kommet til at skrive en sang direkte til hende, og det sjove var, at den faktisk var meget nem at skrive, efter at jeg indså det, tilføjer sangeren.

Den personlige modenhed, symboliseret ved at finde ind til de vigtige værdier, er vokset side om side med ambitionen om at genfinde glæden og genopfinde det musikalske udtryk.

- Da vi udgav den første plade, havde vi fået ind i hovedet, at vi skulle være verdensstjerner, og derfor var vi ude at give den alt, hvad den kunne trække. Vi spillede pladen, indtil vi næsten blev trætte af det, og i kølvandet på den oplevelse skulle vi finde ud af, hvordan vi kunne genopfinde gnisten til at spille igen, fortæller han.

Fire af de seks Gypsies-medlemmer har brugt legesygen i sideprojektet Are We Brothers? som katalysator for denne anden plade.

- Det har været et dogme for os, at det skulle være sjovt og konstruktivt at lave pladen, og det har betydet, vi har fået en mere fri og levende proces, fortsætter han.

Bandkollektivet, der denne gang selv har produceret pladen, har tilføjet en livefornemmelse og referencer fra elektro, reggae og rock til det urbane hiphop-udtryk. Speed Of Sound-familien har også haft en finger med i spillet, da Fridolin og Frederik Nordsø har mikset pladen, mens Camille Jones-produceren Thor Madsen har co-produceret den næste single American Girl. Gæstelisten tæller desuden Mani Spinx, Andreas Asingh fra Small og Kristian Leth fra The William Blakes.
                                                                                            
"For The Feeble Hearted" udkommer den 4. maj. Gypsies spiller releasekoncerter på Train i Århus den 1. maj og på Rust i København den 2. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA