x

Undercover: Peter Sommer

Undercover: Peter Sommer

Hvem: Fotograf Casper Dalhoff, redigering Carsten Valentin (eks-Superjeg)
Hvornår: Tre portrætter fra december 2007 til august 2008
Hvor: Ry ved Skanderborg og Lystrup ved Århus

- Det er Peters egen idé at få taget nogle billeder gennem processen. Han lovede, at han ikke ville blive klippet, før han blev færdig med pladen, men som med alt, han laver, så skal han have en finger med i spillet hele vejen. På den måde bliver det gennemført, men det bliver en lang proces, fortæller Carsten Valentin, der var musikalsk partner in crime med Peter Sommer i duoen Superjeg. Carsten Valentin er uddannet reklametegner - som det hed dengang i 80'erne - og har nu sit eget firma. Han har i øvrigt også udgivet en soloplade i 2006.

- Det skulle være sort-hvid-portrætter, pasfotos, og de er taget af fotografen Casper Dalhoff i Ry. Desuden foreslog Peter Kofoed Thomsen, en gammel ven af Peter Sommer, at lave nogle raderinger og arbejde videre med de tre farvetemaer på billedrammerne, som vi bruger på hans logo og på plakaterne, fortsætter han.

Coveret blev derfor et symbol på tid, en udvikling, som løber gennem tre følelsesmæssige faser - beskrevet som outsiderpositioner - hvor det hele bare bliver værre og værre. Til Kragerne og Til Rotterne blev udgivet som digitale ep'er som forløber til det samlede album.

- Tiden går, du ved. Håret bliver længere, og tålmodigheden kortere. Det var et tilfælde, at vi tog de dér billeder til at starte med, men vi syntes, der var et eller andet ved dem, så vi tog et nyt, hver gang jeg var færdig med et forløb. Det lå lige til højreklikket at sætte dem på forsiden, fortæller Peter Sommer.

- Udviklingen af coveret foregik som et sammensurium af idéer fra mig, Valentin og Kofoed. Natlige skæve telefonsamtaler, og så blev der som sædvanligt megatravlt til slut, siger Peter Sommer.

- Det var et godt samarbejde. Vi har altid arbejdet godt sammen, og der var egentlig ikke noget brud efter Superjeg, hvor vi også lavede covere og plakater sammen. I princippet er Superjeg jo ikke opløst endnu, slutter Carsten Valentin.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA