x

Finale: Maise Njor

Finale: Maise Njor

Alder: 40 år
Civilstatus: Ikke oplyst
Profession: Journalist og forfatter. Maise Njor er sammen med Camilla Stockmann aktuel med bogen "Charlie Hotel Oscar Kilo", der udkom i april og er opfølgeren til korrespondance-bestselleren "Michael Laudrups Tænder".

Kommer du fra et hjem med klaver?
- Nej! Jeg gik faktisk til klaver, men min far nægtede at købe eller leje et til mig, så i stedet tegnede han tangenterne på to A4-ark og klistrede dem på mit skrivebord - så måtte jeg forestille mig tonerne, mens jeg øvede!

Spiller du selv et instrument?
- Jeg spiller en ganske ferm luftguitar og har en gammel aftale med min veninde Margit om, at ligegyldigt hvor og hvornår: Hvis der spilles "Summer Of '69" af Bryan Adams, så skal man hoppe op  i et møbel og give den gas på luftspade. Det kan være ret pinligt, hvis man er sammen med folk, man ikke kender, men en aftale er en aftale.

Synger du i badet?
- Ja! For eksempel "Caravan Of Love" med The Housemartins (oprindeligt med Isley-Jasper-Isley, red.) ... Det lyder hæsligt.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?
- Nej ... men jeg har kysset nogle stykker.

Hvad betyder musik for dig?
- Det betyder meget. Men det er faktisk mest ordene, jeg går efter, og ikke nødvendigvis musikken. Det startede nok med Shu-bi-dua. Og så er der Beautiful South og den slags underfundig britisk pop. I virkeligheden er Bikstok Røgsystem jo nærmest en moderne Shu-bi-dua, selvom de nok vil blive sure over, at man siger det.

Hvor mange hyldemeter fylder din musiksamling?
- Den er lige blevet studset, da jeg flyttede, så den fylder nok kun fire-fem meter, men oppe på loftet står alle lp'erne. Der er både sjældne Aretha Franklin- og Bowie-plader, og så de plader, der er så dårlige, at man aldrig ville købe dem på cd, men alligevel ikke vil smide ud, fordi de betød noget på et tidspunkt - Thompson Twins og Fun Boy Three eksempelvis.

Hvad er din yndlingsplade?
- Det er jo det spørgsmål, alle frygter! Men hvis jeg skal nævne de to mest fuldendte pop-plader, jeg har stående, så er det "Avalon" med Roxy Music og "Lexicon Of Love" med ABC (begge fra 1982, red.)

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?
- Jeg har to plader, som ryger på, når jeg gør rent, og det er Dolly Partons "Greatest" og Whitney Houstons "Greatest".

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

- Jeg synger så dårligt, at jeg aldrig ville gå på scenen på en karaokebar, men hvis jeg skulle vælge, så ville det nok være noget fra Grease.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?
- Min første rigtige forelskelse var i trommeslageren fra Die Kapelle (dansk firser-postpunk-band, red.), men helt ærligt kan jeg bedre huske ham end deres numre. Jeg stod allerforrest til alle deres koncerter, til han blev så bange, at han ikke turde andet end at blive kæreste med mig. Det var vi i fem år.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?
- Så skal det jo gerne være lidt soul. Det må være enten Marvin Gaye eller Barry White - på den anden side kan man jo godt blive lidt lummer af AC/DC!

Hvad hører du helst søndag morgen?
- Lige nu Balstyrko og Trolle/Siebenhaar.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?
- "Det Snurrar I Min Skalle" med Familjen.

Hvad er den første sang, du kan huske?
- Det var nok vuggeviser, som min mor sang, og efter det: Vuffilivov med Shu-bi-dua.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?
- "I'm Your Man" i Michael Bublés version (oprindeligt af Leonard Cohen, red.), og så et forfærdeligt hit fra 80'erne, som hedder Clouds "Across The Moon" (af The RAH Band, red.), som handler om en kvinde, der ringer til sin astronaut-mand, der helt tydeligt har en affære i det ydre rum!

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

- Ja, okay, lækkert spørgsmål. De fleste siger vel "Always Look On The Bright Side Of Life" med Monty Python. Jeg ville nok vælge "Vi Maler Byen Rød" med Birthe Kjær. Hun er jo sørgeligt undervurderet. Ellers ville jeg vælge et nummer med Sanne Salomonsen, hvis biografi jeg har skrevet. Jeg tror, at hun har det direkte nummer til guderne - uden at skulle igennem den sure sekretær først.

Har du været i operaen?

- Ja, jeg så Brødrene Løvehjerte med mine tre piger, og vi syntes alle, det var sindsoprivende. Ellers hader jeg opera, fordi det er så urealistisk. Jeg kan godt lide at høre musikken, men jeg kan ikke holde ud at se på det samtidig. Man bliver jo sindssyg af at fokusere på deres sminke og manierede ansigtsudtryk!

Har du været på festival?
- Jeg har været på Roskilde, fra jeg var 15, hvert år, indtil for tre år siden, hvor jeg mistede gejsten. Men jeg skal nok igen i år.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
- En solskinsdag på Roskilde, hvor Crowded House fik publikum til at lave menneskepyramider var fin. Men så vil jeg også gerne blære mig med, at jeg var til Wham!s første offentlige optræden i forbindelse med et radioprogram i London. De havde kun tre numre, så de spillede dem to gange. Hvide Levi's var aldrig det samme efter det.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

- Nu har jeg været hjemme i privaten og interviewe Julio Iglesias, som tog imod i golfbil og åbenstående hvid skjorte, så man kan vel ikke ønske sig mere. Men hvis jeg skulle sige én, så ville jeg gå i stik modsat retning, og ønske mig en aften i byen med Amy Winehouse. Hvorfor er det, at dem med det gudsbenåede talent altid er dem, der fucker det hele op?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA