x

Top Seks: Gypsies

Top Seks: Gypsies

Efter fire af Gypsies-medlemmernes afstikker til sideprojekt Are We Brothers?, er sekstetten nu tilbage med deres andet album, "For The Feeble Hearted", der udkommer på mandag den 4. maj. Den nye plade tager et personligt udspring i bandets sociale bevidsthed - hvor der både er fortællinger om Obama, Nørrebro, sangskriver Shaka Loveless' mor med flere - og stilen er fortsat urban- og hiphop-inspireret, krydret med elementer pop, rock og meget andet. Gypsies har på kort tid fået et ry som et af de bedste håndspillende hiphopbands i landet, hvor de både har givet den som backing-band for Jokeren og Outlandish, og også selv har varmet op for store hiphop-navne som The Roots og The Fugees. Gypsies er i øvrigt aktive i Musik Mod Aids - som blandt andet har sendt dem til Nairobi siden deres første plade, hvor de skulle spille velgørenhedskoncerter og gøre opmærksom på problemerne. Deres ambassadørrolle betyder også, at bandet er med til at forme musikkampagnerne herhjemme.

Du kan i øvrigt læse en artikel med Gypsies i det nyeste nummer af GAFFA, samt læse den fire-stjernede anmeldelse i bladet eller fra lørdag morgen her på GAFFA.dk. I dag fredag den 1. maj holder Gypsies en stor releasefest på Train i Århus med Flødeklinikken, Boom Quips og et dj-sæt med Tue Track. Vi skulle hilse og sige, der vil være favorable entrépriser og gratis øl til de første (som det fremgår af Gypsies' MySpace-side), og desuden kan man få lov til at erhverve sig "For The Feeble Hearted" før selve udgivelsesdatoen. Lørdag den 2. maj er der releasefest på natklubben Rust på Nørrebro i København.

Helt ekstraordinært har GAFFA givet Gypsies plads til at formulere sine Top Seks - i stedet for fem - en fra hver af bandmedlemmerne; Shaka Loveless, Peter Blonde, Lasse Boman, Benjamin Kissi, Andreas Hagedorn og Birk Nevel.

Shaka: mp3-afspiller

Min mp3-afspiller udgør min Top Et. Jeg glemte den til jul i Arizona, og min tante har lige sendt mig den nu her. Hold kæft, hvor har den været savnet, der er ikke noget bedre end København om sommeren med soundtrack.

Lasse: Leadbelly

Jeg føler mig tæt på den generation af musikere, der blev kaldt songsters, som ikke sværgede til blues, men havde den som udgangspunkt i deres fortolkning af traditionals, gospel, folk osv. Leadbelly var i mine øjne kongen i den flok og min all time favorit-sanger.

Peter: Musik Mod Aids vers. 3

Jeg glæder mig til at se, hvordan folk tager imod Gypsies' nye plade og glæder mig til at komme igang med alle de nye musikprojekter, som vi/jeg går og drømmer om. Musik Mod Aids Version 3, for eksempel. Jeg tror, det bliver stort.

Benjamin: Min familie

Der er ikke noget dejligere end at se min søn og min kone lege på vores nye kolonihavegrund.

Birk: Musik!

Jeg har mega optur over mig og min brors projekt (Janus Nevel Ringsted som blandt andet spiller trommer for Tina Dickow, i Vincent Van Go Go og i Spleen United, red.)! Trommer all over, og en ny måde at skrive musik på for mig. At arbejde sammen med min bror og udforske vores fælles interesser for rytme og melodi, giver mig i øjeblikket super positive vibes! Det er fedt at nyde musikken med min brormand! Musik viser mig igen, at der er flere sider af samme sag.

Andreas: Liv og død

Min familie er min Top Et. Det er chokket over at få at vide, at min mor havde fået kræft, og opturen over at se hende komme godt (7, 9, 13) ud af det. At min søster er gravid med første junior i familien. Liv og død sætter virkelig ting i perspektiv. Jeg tror, det har ramt mig, at tilværelsen forandrer sig, hvad enten man vil det eller ej, og at man skal sætte pris på, hvad der er godt i ens liv.

"For The Feeble Hearted" udkommer på mandag.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA