x

Spot på Spot Festival: Jooks

Spot på Spot Festival: Jooks

Jooks har i lang tid været en af de mere omtalte rapartister i landet og har med sit flere gange udskudte debutalbum sat forventningerne højt op. Men nu synes ventetiden at være forbi for de mange danske hiphop-fans, da den 29-årige rapper nu endelig har fastsat udgivelsesdatoen for sit album "Privilegeret". 8. juni udkommer albummet.

På singleforløberen "Hun Vil Ha' En Rapper" viser den eftertænksomme rapper endnu en gang sit karakteristiske flow på sangen om, hvordan fyre knækker halsen i jagten på den eneste ene. Uptempo-sangen er ifølge Jooks selv en lys afstikker fra pladens mere mørke numre:

"Det ville jo ikke være realisme hvis jeg kun delagtiggjorde folk i den mere dystre del af mit liv. Vi skal fejre, at vi er privilegerede, og så kan vi tage de moralske tømmermænd til lyden af resten af pladen."

Rapperens bidske kommentarer til bylivets falske facader og en fortællestil, som han selv omtaler som "beskidt realisme" er velkendte fra rapperens medvirken i rapgruppen Rent Mel og i diverse gæsteoptrædener på blandt andet Troo.L.S & Orgi-E-nummeret "Rolig Rolig".

Nu forsøger Jooks sig som solodebutant, og landet ligger åbent for den perfektionistiske rapper. Albummet "Priviligeret" var oprindelig sat til at udkomme sidste år, men blev udskudt af flere omgange, og forventningerne har siden været høje. I mellemtiden er Jooks blevet nomineret til en P3 Guld-pris og har været valgt som support til L.O.C.'s store shows i 2008. Nu skal det blive spændende at se, om den privilegerede Jooks kan indfri de høje forventninger til hans kommende album.

Køb billetter til Spot på GAFFA Billet

TDC Plays særlige Spot-temasite med masser af musik med de optrædende

Spot Festivals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA