x

Spot på Spot Festival: Lucy Love

Spot på Spot Festival: Lucy Love

Hun er blevet kaldt Danmarks dronning af grime, ikke mindst på grund af Lucy Loves imponerende fortolkning af den beskidte, engelske genre, hvor hun ikke rapper om penge og pistoler, men om kærlighed til musik krydret med stikpiller til kendis-kulturen. Med produceren Yo Akim i ryggen har hun over de seneste år spillet et utal af koncerter i ind- og udland, samt udgivet debutpladen "Superbillion".

Interview:
I marts interviewede GAFFAs Simon Christensen Lucy Love. Det blev blandt andet til følgende snak:

Hey Lucy. Vil du ikke præsentere dig selv for det brede publikum?

- Jo. Jeg hedder Lucy Siame, men Lucy Love er mit artistnavn. Jeg er 23 år, vokset op på Amager, men født i Zambia. Min far er fra Zambia, min mor er fra England, men vi flyttede til Danmark, da jeg var to år.

Hvorfra kommer din musikalske opdragelse?

- Jeg startede med at synge soul-inspirerede ting, og det er temmelig langt fra det, jeg laver nu. Det havde ikke noget med de elektroniske klub-genrer at gøre som drum'n'bass og grime. Det var først, da jeg fik nogle dj-venner, at jeg blev introduceret til de nye genrer. Jeg droppede helt at synge, da jeg opdagede grime, men det er først for tre år siden, at jeg ditchede soul og almindeligt hiphop og gik over til grime.

Hvorfor og hvordan skete det?

- Jeg bestemte mig egentligt bare for at blive rapper/mc. Mange har måske haft drømmen om at blive det og har dyrket det i ti år. Men grime eksisterede ikke rigtigt i Danmark på det tidspunkt, og så bestemte jeg mig bare for at gøre det. Det er måske en baglæns indgang. Jeg stod meget for mig selv, men jeg havde muligheden for at introducere genren, så jeg tog chancen.

Anmeldelse:
I februar anmeldte GAFFAs Jesper Buhl Lucy Loves debutalbum, og det blev til hele fem stjerner og blandt andet følgende ord:

"Lucy rapper superstramt med en endog meget autentisk britisk accent, og hun har oven i købet noget på hjerte, hvilket ellers ofte er en mangelvare i grimens univers af overfladisk gunclap-lyrik."

www.myspace.com/lucylovemc

Køb billetter til Spot på GAFFA Billet

TDC Plays særlige Spot-temasite med masser af musik med de optrædende

Spot Festivals hjemmeside

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA