x

Top Fem: The Late Parade

Top Fem: The Late Parade

Den københavnske kvintet, født i Århus, The Late Parade, udgav i mandags deres debutalbum "In Chase Of Red Beads". Ligesom med deres selvbetitlede debut-ep fra 2007 kvitterede GAFFA med fire stjerner og ordene fra Ole Rosenstand Svidt lød: "Efter adskillige år i den danske undergrund og en fin ep i 2007 er The Late Parade omsider klar med debutalbummet. Gruppen har gennem årene udviklet deres udtryk fra en sart, lavmælt sadcore til en mere potent, detaljerig, behersket støjende rocklyd med hang til let kringlede, vuggende kompositioner og billedrige tekster. Omdrejningspunktet er dog stadig forsanger Rune Vigils usædvanligt lyse og meget smukke stemme, der nu får en effektiv modvægt fra bandets øvrige fire musikere..."

I et interview med GAFFA kunne ambitiøse The Late Parade fortælle, at de har valgt en lidt utraditionel single i nummeret "Snowdrops". Forinden det har bandet haft albumtracket "We Will Walk Straight Through This Wall" på Det Elektriske Barometer, og den fik også sin egen meget omtalte musikvideo lavet af Rocket Brothers-instruktøren, Kasper Torsting. Det var dog ikke ment som en reel single. Om valget af "Snowsdrops" fortæller forsanger Rune Vigil:

- Det er et alternativt singlevalg, som skal repræsentere det, pladen står for. Det anderledes og nye, som ikke er fordansket i sit udtryk. Vi vil vise folk, at vi ikke lefler for folk, at vi både kan spille numre, som går rent ind og er tilpas iørefaldende, men også kan være storladne og alternative.

Guitarist Rasmus Zedlitz har fattet pennen på The Late Parades vegne og forfattet følgende top fem:

Oh No Ono: Eggs
Jeg synes, det er dejligt med et så ambitiøst og kompromisløst album fra et dansk band. Må indrømme, at jeg blev lettere forpustet de første gange, jeg lagde ører til deres enormt flotte arrangementer og produktion. Men smukt er det i hvert fald. Vi var naboer, mens vi indspillede i kælderstudierne på Vesterbro, og de arbejdede virkelig i døgndrift, hvilket ofte gav os dårlig samvittighed over vores normale timeantal i studiet. Håber, de kommer langt med dette album.
 
Det Hvide Lam
En af mine gode venner præsenterede mig for denne utroligt hyggelige jazzbar. Der er ikke meget plads derinde, og gennemsnitsalderen ligger vel på 60 år, men man falder hurtigt i snak med folk, og man bliver ofte beriget med nogle gode historier. Hovedattraktionen er dog musikken. Bagerst i lokalet sidder en flok gamle mænd på en lang bænk med hvidt hår og seler, mens de spiller halvdårlige evergreens på blandt andet banjo og tuba. Det er ligesom at være statist i en Roy Anderson-flm, og det er skønt. Absolut et godt alternativ til det hektiske natteliv i kødbyen.
 
City On Fire
Vil varmt anbefale denne kunstgruppe. Det er et dansk-argentinsk par, som laver nogle meget smukke videoprojektioner rundt omkring i verden. De er kendt for at "sætte ild" til gamle monumenter og bygninger (blandt andet i det århusianske kunstmuseum Aros og Colosseum i Rom, red.), hvilket er vildt flot. Vi er ved at samarbejde med dem omkring vores fremtidige liveshows, og de har virkelig nogle vilde ideer. Så det bliver spændende. Tjek dem ud her.
 
Klangrum
Vi har været så heldige at få lov til at dele et studie med vores lydmand, Ole Nørup. Det er meget småt, men utroligt hyggeligt, og det er effektivt til at lave nye sange og bare have et fristed at tage hen. Det kommer til at betyde meget for vores næste plade, som vi allerede så småt er igang med at lave skitser til. Det ligger i en forhøjet kælder med udsigt ud til en hyggelig baggård, med masser af børn og træer, hvilket jo er enormt hyggeligt. Og så ligger der en isbar lige rundt om hjørnet. Så vi forventer, at arbejdstempoet bliver skruet op fra nu af.
 
Nick Drake: Pink Moon
Efterhånden som jeg er blevet ældre, er jeg desværre ikke længere så god til at holde mig opdateret med nyt musik som tidligere. I stedet fanger jeg mig selv i at holde fast i en håndfuld albums, som jeg nok aldrig bliver træt af. Et af disse er "Pink Moon" med Nick Drake. Da jeg første gang hørte det for mange år siden, føltes det som at have fundet en gammel ven, som man ikke vidste, man havde. Det er utroligt enkelt, men virkelig stærke sange, og hans stemme er som honning i ørene. Jeg bliver ved med at vende tilbage til det gang på gang, og finder hele tiden nye ting i det.

"In Chase Of Red Beads" udkom i mandags den 11. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA