x

Up Aboves turnédagbog fra Sydkorea kapitel 2

Up Aboves turnédagbog fra Sydkorea kapitel 2

Fredag d. 8 maj 2009

Vi så den flotte Han-Bok dragt, den traditionelle koreanske dragt, første gang vi gav koncert ved Deoksugung-paladset. Lige siden havde vi hver ønsket os et eksemplar med hjem som souvenir. Da vi i dag ankom til backstageområdet bag scenen, kunne vi ikke undgå at lægge mærke til, at der hang en Han-Bok-dragt med tilhørende hat og skærf, og at denne på øjemål ville passe på en skandinaver, der er højere end den gennemsnitlige koreaner.

Eftersom vi var klar over, at det trods alt nok ikke var en gave, faldt vores tanker straks på den lille notits i vores info fra de koreanske arrangører, Vi granskede vores hukommelse og huskede, at det vistnok handlede om noget i retning af "stor ære", "traditional clothes on stage" eller lignende, men havde på daværende tidspunkt forkastet det som værende en ubetydelig sort finger på en ellers lukrativ kontrakt.

Nu befandt vi os ansigt til ansigt med sagens kerne, og for at komme diverse uoverensstemmelser og opløsningstruende problematikker i bandet i forkøbet måtte vi finde en diplomatisk løsning. Metoden til at afgøre sagen faldt på den ældgamle demokratiske metode "sten-saks-papir", der siden tidernes morgen har været et effektivt værktøj til at eliminere presserende problemer. Vinderen af en optræden iført dragten, foran et publikum indeholdende blandt andet den danske ambassadør i Korea, blev vores saxofonist og frontmand, Samuel Hejslet. Resultatet kan ses i galleriet herover og i følgende videoklip. God fornøjelse!

Jackets - Up Above (live at Hi Seoul Festival 2009)

In Debt – Up Above (live at Hi Seoul Festival 2009)


Lørdag d. 9 maj 2009

Hvem har nøglerne til Herkules?

Sydkorea er et industrielt samfund på højt plan, der rummer kæmpestore multifirmaer som Daewoo, Hyundai, Samsung mv., og lige siden vi ankom til Seoul for fem dage siden, havde vi haft ondt i nakken af at kigge på high-tech bygningsfacader, storskærme og skinnende, hvide biler, der lydløst flyder forbi i gadebilledet. Vores stemmer var hæse efter to gange på karaokebarer, og halsen følelsesløs efter den heftigt krydrede mad. Seoul har sat sine tydelige spor på os, men vi er alle yderst positive stemt over for den fascinerende storby, der har budt på oplevelser i særklasse.

Vi er benovede over den utrolig pæne behandling vi har fået, lige meget hvor vi har bevæget os hen. Hver gang vi har studeret et kort over byen, for naivt at tro ,at vi kunne få nogen som helst information ud af de kryptiske symboler, der typisk tager over et år at lære at læse, har venlige fremmede insisteret på at hjælpe os. Ikke en gang er vi kørt forkert i taxa, eller havnet på en forkert Metrostation, og indtrykket bliver kun bedre af, at Seoul tilbyder et kæmpe sortiment af elektroniske apparater og gadgets, der får Elgiganten til at ligne en legetøjsbutik. Det er ingen hemmelighed, at musikere som os, der hyppigt foretager udskiftninger, opgraderinger og justeringer af vores gear, troede vi havde opdaget en elektronisk udgave af Kong Salomons Miner. Eneste stopklods fra at gå absolut grej-shopping-bersærk, var udsigten til en betragtelig regning for overlæs i flyet. Næste gang, Seoul, næste gang... hvis bare vi havde penge til det privatfly!

Up Above soundcheck før EBS TV Live Show


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA