x

Pinboys-turnédagbog, kapitel 1

Pinboys-turnédagbog, kapitel 1

5. maj, 2008: Markthalle - Hamburg (One Fine Day Tour)
Den store begyndelse - bogstaveligt talt. 580 billetter solgt i forsalg og garanti for et kanon publikum. Hamborg er vores anden "hjemby". Vi har spillet der flere gange end i Århus og har trofaste fans og venner dernede, som det alt er en fornøjelse at møde og spille for. Denne gang var det dog ikke os, der var øverst på plakaten. Det var derimod vores rigtig gode venner i One Fine Day, som vi spiller support for på denne tour. Et band, vi mødte på vores allerførste aften i Tyskland i august 2004.

Da vi gik på scenen i Markthalles store sal, blev vi mødte af 600 spændte og feststemte mennesker. Borset fra få enkelte tekniske problemer spillede vi en rigtig vellykket koncert, hvor kemien mellem os og publikum kun blev bedre i løbet af de 45 min., showet varede. Da vi sluttede, var de næsten 700 mennesker til stede, og vi havde gjort vores pligt - varmet dem op for hovednavnet.

Desuden vil jeg sige, at det var en kæmpe oplevelse at se One Fine Day på hjemmebanen i Hamborg foran så mange mennesker, når man tænker på, at vi startede ud for ca. 60 mennesker i Itzehoe, 2004.

Spitzklasse!

7. maj, 2008: Simple Art - Release Show (København - the Rock)
Med Weezers "Pork And Beans" på bilstereoens max og en hat flagrende ud af vinduet henter Jakob os. Stemningen bliver højere jo flere mennesker, der samles op i bussen, og da vennerne i Operation Teriyaki er hentet, er vi klar til København. Der snakkes om tidligere tours, og den ene anekdote efter den anden kommer frem, som da ST i en brændert pissede på Jakob, mens han sov.

Spillestedet The Rock er rammen for koncerten. Første DK-show i en evighed, så vi er ret nervøse. Det hjælper heller ikke, at gode venner og familie i aften er stærkere repræsenteret blandt publikum end normalt. Det er bare sværere at spille sådan en koncert... Vores ven Kimm ankom til spillestedet og havde champagne med til os. En dejlig gestus, som dørmændene hurtigt fik spoleret, ved at konfiskere skidtet.

Vi havde spurgt, om københavnske Coclear ville starte aftenen. Et, for os, nyt og spændende band, der trods af en ukampdygtig trommeslager fyrede en fed koncert af med forsangeren bag tønderne. Næste band, Operation Teriyaki, går på, og ST og de andre to gutter sætter for alvor gang i publikum, der nu tæller en del.  Vi går backstage, og begynder de sidste forberedelser inden koncerten. Den globale økonomikrise har tilsyneladende sat sine spor i form af en ikke-eksisterende rengøring, og bananfluerne kæmper om en rullekebab.

Vores intro bliver sat på anlægget, Emil starter koncerten bag trommerne i et groovy halvtempo til sangen "State of Illusion". Sættet består hovedsageligt af sange fra "Simple Art" og er et velspillet show. Efter koncerten skal der catches op med gamle venner. Der krammes og ønskes tillykke, drikkes øl, og før vi ved det er vi på vej hjemover igen.

Da ST og jeg sættes af ved Universitetsparken, lyder det lavmælt fra bussen: "Tak for i aften, en fornøjelse igen, vi ses om et par timer!".

8. maj, 2008: Simple Art - Release Show (Århus C - Musikcaféen)
... Og et par timer senere stod vi lidt klatøjede med en kop kaffe i Musikcaféens hjemlige lokaler og mærkede den dejlige gæstfrihed.

Da vi første gang begyndte at planlægge vores releaseshows, havde vi to overordnede punkter: 1) Vi ville bestemme, hvilke bands vi skulle spille med. 2) De folk, der havde hjulpet os under indspilningen af "Simple Art" skulle introduceres på scenen og takkes!

Til aftenen havde vi igen allieret os med Operation Teriyaki - et nyt århusiansk rockband, opstået fra et gammelt. I bandet spiller nogle af de bedste venner, vi har, og folk vi har delt adskillige scener og historier med. Det andet band var Last Mile - et band, der normalt sammen med Pinboys ville være som at blande olie og vand. Det kører bare ikke sammen at mixe hård hardcore, med vores, til tider, bløde pop. Men vi var pisse ligeglade. Vi har mødt og set Last Mile flere gange, og J (guitarist) har produceret vores nye album, og man finder ikke en mere rar mand end ham! Derfor skulle vores publikum blandes med deres denne aften, og det fungerede. Hele stemningen var fantastisk, lige fra Operationen gik på og rockede, til Last Mile (på trods af fem forskellige forsangere) smadrede derud af, til vi til sidst spillede, bukkede og takkede. Det var en af de bedste Pinboys-koncerter nogensinde. Det var lykkedes både at få ST på scenen igen, vi fik besøg af Bjarke, der har lagt trompet på "Hey Man!" og Ask, som spiller den smukke pedal-steel på "Crashing Cars".

Da vi tog hjem kl. 02 var det et meget taknemmeligt PINBOYS, der sagde farvel. 7 timer senere gik turen mod Dresden og genforeningen med One Fine Day.

10. maj, 2008: Bährenzwinger - Dresden (One Fine Day)
FUCK ET MONSTRUM af en bus! Haha! Et rock band i en autocamper, der vist er mere beregnet til pensionister i campinghabbiter på vej til Harzen. Well, i denne tid er den vores tourbus  - der hvor vi sover, drikker, ser dvd og keder os :-) Det er sgu en lang tur til Dresden, når man kun kan køre 105 km/t, så vi delte turen i to og sov uden for Berlin. Vi ankom kl. 14 til spilledestedet, der virkede mere som en hyggelig café end et spillested. Stedet var udstyret med umuligt koncertsal lavet i sten, og vi frygtede det værste, men glæden ved at være tilbage på landevejen overskyggede de dystre udsigter. Dagen gik med at snakke, nyde det fantastiske vejr og se på de smukke, gamle bygninger i byen.

Vi var på scenen lidt efter kl. 20, og da Emil slog de første takter an, vågnede den lille helvede-sal op og publikum var på med det samme. Det var sgu fedt at stå på en lav scene, så publikum kunne komme tæt på bandet. Til at lave lyd havde vi lånt spillestedets totalt håbløse lydmand (en tyk, sur og vrissen eksistens). Lyden var helt igennem umulig at forsvare, men det slog hverken band eller publikum ud. Stemningen var helt kanon. Efter koncerten blev der tid til at drikke nogle øl, og vi så One Fine Day spille en kanon koncert som altid!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA